Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Oktobar 2009  (Pročitano 54762 puta)

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Starost: 59
  • Le Petit Prince
Re: Oktobar 2009
« Odgovor #200 poslato: 12. Oktobar 2009. u 11:05 »
Jedno pou offtopic pitanje! Gde mogu da nadjem nadmorske visine raznih delova Beograda?! Konkretno treba mi tacna visina vidikovca, ili kosutnjaka!

Komšija, imam topografsku kartu. Ona kaže da je plato na kojem je Vidikovac na oko 180-185 metara nadmorske visine. RHMZ (Košutnjak) je na 203 metra, a vrh Košutnjaka (gde je televizija i vodotoranj) je na oko 215 metara. Nadmorska visina od 200 metara ti počinje kod crkve Sv. Luke kod Skojevskog naselja, odnosno Filmskog grada.
Ne žurite, zastanite malo ispod same zvezde! Ako vam tada priđe neki dečak, ako se smeje, ako ima zlatnu kosicu, ako ne odgovara kada ga pitate, odmah ćete se setiti ko je on. Budite tada ljubazni! Ne ostavljajte me ovako tužnog: odmah mi napišite da se vratio...

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Le Petit Prince
« Odgovor #201 poslato: 12. Oktobar 2009. u 11:31 »
11.10. (12h)  11.10. (00h)
Tokom jutra u vecem delu zemlje pretezno vedro i suvo,u toku prepodneva prvo na zapadu i severozapadu naoblacenje sa kisom lokalnim pljuskovima ponegde pracenih grmljavinom koje ce se do kraja dana prosiriti na veci deo zemlje.Duvace umeren jugoistocni vetar poslepodne na severu i zapadu umeren severozapadni.Tokom noci na severu kratkotrajno razvedravanje.
Tmin: 10C do 17C
Tmax: 17C na severozapadu do 28C na jugoistoku

Ostvarenje za 11. oktobar (12 UTC), prema simbolima na karti, je sledeće:
Palić - oblačno, slaba kiša, 15°C (prognozirana slaba kiša, 17°C)
Novi Sad - oblačno, slaba kiša, 14°C (prognozirana slaba kiša, 18°)
Beograd - oblačno, povremeno slaba kiša (prognozirano promenljivo oblačno i moguća grmljavina, 23°C)
Loznica - 14°C (prognozirano 19°C)
Valjevo - 17°C (prognozirano 21°C)
Kragujevac - oblačno, 21°C (prognozirano promenljivo oblačno, 24°C)
Negotin - oblačno, 17°C (prognozirano promenljivo oblačno, 22°C)
Ćuprija - 25°C (prognozirano 25°C)
Kruševac - pretežno oblačno, 24°C (prognozirano promenljivo oblačno, 26°C)
Niš - sunčano, 27°C (prognozirano sunčano, 28°C)
Priština - promenljivo oblačno, 23°C (prognozirano sunčano, 26°C)

Za presek preko fronta, uopšte nije loše. Malčice je bilo problema u datom terminu oko Šumadije i u Timočkoj krajini, ali glavno je da je tip vremena načelno dobro prognoziran.

12.10. u 00 UTC:

Palić - vedro, 10 (promenljivo oblačno, 8) (ovde je uzet Sombor, jer Palić nije poslao SYNOP)
Novi Sad - delimično oblačno, 10 (promenljivo oblačno, 9)
Beograd - slaba kiša, 14 (promenljivo oblačno, 10)
Loznica - 13 (11)
Valjevo - 13 (12)
Kragujevac - oblačno, 13 (slaba kiša, 12)
Negotin - oblačno, 16 (slaba kiša, 13)
Ćuprija - 14 (13)
Kruševac - 13 (14)
Niš - oblačno, povremeno slaba kiša, 14 (oblačno, 13)
Priština - pretežno oblačno, 14 (slaba kiša, 14)

Nije loše, Dikile, uopšte nije loše... Drago mi je da si u formi. Samo napred!

(E, TO je navijanje!)
Ne žurite, zastanite malo ispod same zvezde! Ako vam tada priđe neki dečak, ako se smeje, ako ima zlatnu kosicu, ako ne odgovara kada ga pitate, odmah ćete se setiti ko je on. Budite tada ljubazni! Ne ostavljajte me ovako tužnog: odmah mi napišite da se vratio...

Van mreže gabesz20

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #202 poslato: 12. Oktobar 2009. u 11:52 »
Sad gledam na 925hpa bicemo sutra u minusu u toku noci...pa tesko ce biti mada eto ima mozda male sanse za susnzezicu tokom sutrasnje noci na severu zemlje!Oppa update po novom izlazu je iskljuceno sada vidim :nelupaj:

Van mreže gabesz20

• Moderator
« Odgovor #203 poslato: 12. Oktobar 2009. u 12:33 »
Nesto nisam dobro gledo...

Pa sad ne svako proceni...mozda suznecia...

Van mreže gencic

• Moderator
  • **
  • Starost: 36
« Odgovor #204 poslato: 12. Oktobar 2009. u 14:01 »
Izgleda mi ozbiljno, obzirom da za to vreme ima obilnih padavina.
Sami mi citate misli :)

Van mreže Sic

• **
« Odgovor #205 poslato: 12. Oktobar 2009. u 15:37 »
Komšija, imam topografsku kartu. Ona kaže da je plato na kojem je Vidikovac na oko 180-185 metara nadmorske visine. RHMZ (Košutnjak) je na 203 metra, a vrh Košutnjaka (gde je televizija i vodotoranj) je na oko 215 metara. Nadmorska visina od 200 metara ti počinje kod crkve Sv. Luke kod Skojevskog naselja, odnosno Filmskog grada.
Zahvaljujem! Bice na ivici snega kod mene...
« Poslednja izmena: 12. Oktobar 2009. u 16:07 ptprince »

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Le Petit Prince
« Odgovor #206 poslato: 12. Oktobar 2009. u 16:08 »
Molim i drugi put. Samo, ne slažem se u vezi snega. Temperatura neće ispod 3 stepena, što će reći da Beograd ne dobija ni pahulju, i to nigde na svojoj teritoriji (uključujući i Avalu). Jer, ako ti budeš na ivici snega, ja ću sutra sankama na posao. :o

Van mreže dikile

• Moderator
« Odgovor #207 poslato: 12. Oktobar 2009. u 16:34 »
 ^^ Hvala ptprince.Trudicu se i dajle sa prognozama ali za period od 2-3 dana, mislim da mi je ova od 5 preveliki zalogaj.

Van mreže Sic

• **
« Odgovor #208 poslato: 12. Oktobar 2009. u 19:23 »
Molim i drugi put. Samo, ne slažem se u vezi snega. Temperatura neće ispod 3 stepena, što će reći da Beograd ne dobija ni pahulju, i to nigde na svojoj teritoriji (uključujući i Avalu). Jer, ako ti budeš na ivici snega, ja ću sutra sankama na posao. :o
Pa ako bude u centru 3, kod mene ce biti 2, a na Avali 0! Treba biti optimistican, ali realno ni ja ne verujem u takav scenario! :(

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #209 poslato: 12. Oktobar 2009. u 19:30 »
Sic, ja mislim da su sasvim realne šanse da ugledaš pahulje sutra ujutru, dok sam uvjeren da će na Avali doći čak i do formiranja sniježnog pokrivača. ;)

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Sic

• **
« Odgovor #210 poslato: 12. Oktobar 2009. u 19:51 »
Sic, ja mislim da su sasvim realne šanse da ugledaš pahulje sutra ujutru, dok sam uvjeren da će na Avali doći čak i do formiranja sniježnog pokrivača. ;)
Eto ga optimizam! :) 11C za sada, morala bi da krene da pada da bi se to ostvarilo...

Van mreže The_Night_Hawk

• *
  • Starost: 52
  • Nisam ja ovca, ja sam mrav!!! Ovce su mnogo veće!
« Odgovor #211 poslato: 12. Oktobar 2009. u 20:38 »
 ;D
Eto snijega u komšiluku...
 :P
Mislim da ga Banjaluka neće vidjeti prije četvrtka ujutro,ako ostane nekih padavina
u oblacima,nije ranije ni padao kod nas, koliko me sjećanje služi.
 :smartass:
Prema istorijskim podacima za posljednjih 150 godina, prvi dan sa snijegom, bez pokrivača u ovim krajevima, tačnije u gradu nikad nije bio prije 10. oktobra.
Ipak smo na 164 metra, ja sam na 9. spratu nebodera, znači na 194...
 :lmao:
Možda i vidim koju pahulju u sljedećih 7 dana...
 :popcorn:

Van mreže Stefano

• Administrator
« Odgovor #212 poslato: 12. Oktobar 2009. u 22:23 »
До сада нисам доживео да видим снег у Београду у октобру. Да ли је то уопште некада било?
Dobrodosao nazad Sneg...

Vidi, bilo je u oktobru snega u Beogradu, poslednji put 25.oktobra 2003 godine. Bilo je snežnog pokrivača rano ujutru... sećam se kada sam ja ustao da je još bilo snega ali se topio...

Trenutno 9 C po RHMZu na Košutnjaku...

Inače ono što će verovatno većini biti interesantno, danas kada sam se vraćao iz Topole oko 19h kada sam bio blizu Mladenovca sevalo je (uz jaku kišu), verovatno nije bio neki jak Cb, sevalo je 3 puta u razmaku od po 2-3 minuta i to je to... ali ponovo interesantno je videti i to kada su ove neprekidne jesenje kiše i kada ni ne pomišljaš na sevanje i grmljavinu...

Van mreže dusan

• **
  • Starost: 47
« Odgovor #213 poslato: 13. Oktobar 2009. u 19:57 »
Evo i mene nazad,posle 100 godina.
12Z GFS se razlikuje za vikend od 06-ice.Ciklon malo juznije ali to i ne mora da bude lose. 

edit

EC bolje postavljen za vikend.
« Poslednja izmena: 13. Oktobar 2009. u 20:29 dusan »

Van mreže dikile

• Moderator
« Odgovor #214 poslato: 13. Oktobar 2009. u 20:29 »
Lep se cikloncic crta za kraj nedelje sa dosta padavina , videcemo sta ce biti od toga...

Van mreže JOPA

• Starost: 2020
« Odgovor #215 poslato: 13. Oktobar 2009. u 21:42 »
Ja ću biti u Rimu, nadam se tamo taj vrtlog neće imati utjecaja. :)

Van mreže ciklon

• Starost: 40
« Odgovor #216 poslato: 14. Oktobar 2009. u 10:57 »
Do 20. se ne ocekuje bitnija promena vremena,bice oblacno,hladno i povremeno sa padavinama.
GFS je podigao temperature za period posle 20. i prema sadasnjim izlazima Tmax bi se kretale oko 20C stepeni.
Naravno do toga ima vise od nedelju dana pa bi takav rasplet trebalo primiti s rezervom.

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #217 poslato: 14. Oktobar 2009. u 12:15 »
Za vikend opet interesantna situacija
ciklon iz sredozemlja dolazi na Balkansko poluostrvo
od njegovog položaja zavisi koliko će povući "toplotu" na nas tako da će u subotu temperature malo porasti ali Bosna je prilično izvesna da u kombinaciji sa hladnim vazduhom i padavinama dobija opet sneg

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #218 poslato: 14. Oktobar 2009. u 18:43 »
Za sada se ne nazire nikakvo zatopljenje u narednih 7 dana..Narednih dana biće toplije nego danas,tj temperature oko 10-11C uglavnom ......za vikend  ponovo pad temperature i mogućnost susnežice u nižim predelima W i S Srbije u nedelju ;)
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Le Petit Prince
« Odgovor #219 poslato: 15. Oktobar 2009. u 10:49 »

Šanse nisu ni postojale!