Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Novembar 2009.  (Pročitano 37272 puta)

Van mreže ciklon

• Starost: 40
Re: Novembar 2009.
« Odgovor #120 poslato: 16. Novembar 2009. u 19:13 »
Toplo vreme za ovo doba godine nastavlja se do daljnjeg.Ni posle 25. se ne moze tvrditi da ce biti hladnije jer je i tu ensemble iznad proseka.
I mesecna prognoza RHMZ-a potvrdjuje ovo,mozda ima nade za sam kraj meseca ali do toga ima jos dosta.
Sve u svemu toplo vreme za sada je jedino sto nam je sigurno.

Van mreže gabesz20

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #121 poslato: 17. Novembar 2009. u 10:45 »
Malo da se pozabavimo velicinom zaledene teritorije na severu...koje po mongima moze da utice i nasu zimu...mada ja sam uvek rekao prema meni uvek vise vredi velicina teritorije pod snegom u Sibiru,nego teritorija zaledenih voda na severu!Da vidimo kako stoji to zaledenje ove godine i prethodnih godina...cim budem mogao negde cu naci i trenutnu situaciju kolika teritorija je pod snegom na Sibiru!

Ovo zato vredi i posmatrati posto iz ovih stvari moze covek samo malo da predpostavi da li ima uslova za lepu zimu na nasim prostorima!

Van mreže gabesz20

• Moderator
« Odgovor #122 poslato: 17. Novembar 2009. u 11:31 »
Evo je i kolicina snega..vidi se i Sibir na njemu!

Van mreže ciklon

« Odgovor #123 poslato: 17. Novembar 2009. u 12:21 »
Mene sad zanima veza izmedju ove dve karte tj. leda i snega sa severa i zime koja je pred nama.
Sta nam to mogu reci ove dve karte?

Van mreže Sic

• **
« Odgovor #124 poslato: 17. Novembar 2009. u 12:41 »
Jel se meni cini ili je premalo snega u Kanadi za ovo doba godine?

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #125 poslato: 17. Novembar 2009. u 12:45 »
Verovatno jeste interesantno tražiti vezu između puno stvari pa i ovih koje je gabesz predstavio ali na kraju će biti onako kako će biti tj. kako majka priroda odluči.
Narednih 10-ak dana ono što smo najavljivali još početkom novembra. Toplo i stabilno vreme koje više priliči oktobru nego drugoj polovini novembra, ali eto posle ekstremno kišovitog početka meseca sada ćemo imeti ekstremno toplu drugu polovinu meseca. Već danas tempeature idu preko 20°C a sličan scenario će biti i u narednim danima. Moguća promena vremena tek pred kraj meseca.

Van mreže ciklon

« Odgovor #126 poslato: 17. Novembar 2009. u 13:48 »
Jel se meni cini ili je premalo snega u Kanadi za ovo doba godine?
Tako izgleda po ovoj karti ali nisam siguran da je tako.U americi je pocela skijaska sezona najranija u istoriji cak 15 dana ranije nego sto obicno pocinje.Jedino znam to da su temperature u Kanadi dosta vise bile prethodne nedelje.

Van mreže Sic

• **
« Odgovor #127 poslato: 17. Novembar 2009. u 14:01 »
^^ Sred novembra, samo yellowknife i iznad imaju sneg, toronto u + svo vreme, sem ponekad uvece. To je dosta cudno...

Van mreže ciklon

« Odgovor #128 poslato: 17. Novembar 2009. u 14:37 »
Da bas tako,pre dva dana je u Vinipegu bilo 15C iznad nule sto je jako,jako toplo ali je u istom trenutku u Denveru bilo samo 1C.Ne brinem se ja za severnu ameriku nece puno proci a imacemo vesti o sneznoj oluji koja ce ih zahvatiti,tamo se one desavaju bar jednom mesecno.

Van mreže gabesz20

• Moderator
« Odgovor #129 poslato: 17. Novembar 2009. u 16:31 »
Jeste nema bas puno snega ni tamo...i tamo je puno toplije za ovo doba godine..cudno pocinje ova sezona to je vec sigurno!

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #130 poslato: 17. Novembar 2009. u 16:51 »
Ja se nadam dugotrajnijim maglama narednih dana,koje su kod mene inače vrlo česte.....jedino bi one mogle da daju malo jesenskog užitka  8)
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže Bronki

• *
« Odgovor #131 poslato: 17. Novembar 2009. u 21:26 »
Ne verujem da će biti do kraja novembra neko ozbiljnije zahladjenje! toplom vremenu se ne nazire kraj...i sutra će biti preko 20 stepeni u Srbiji!

Van mreže ciklon

« Odgovor #132 poslato: 17. Novembar 2009. u 23:35 »
Mozda jedino sam kraj meseca donese zahladjenje i sneg mada ni tome ne treba pridavati paznju.E toplom vremenu se nazire kraj,uskoro bi trebalo da temperatura padne negde oko 12.C stepena pa onda i malo nize.Sve je to dosta toplo al daleko od danasnjeg "leta".
Decembar ce se pokazati zato!

Van mreže Bronki

• *
« Odgovor #133 poslato: 18. Novembar 2009. u 00:27 »
Da sutra možda zahladjenje kod vas na severozapadu 12 stepeni! Mislim da u Beogradu i okolini treba očekivati oko 15 stepeni! nema pravog zahladjenja dok maksimalna temperatura ne padne ispod 10 stepeni! nek u trećoj dekadi budu temperature od 10 do 12 biću prezadovoljan! mislim da bi bi trebalo neko ciklonče da očekujemo krajem novembra koje može doneti sneg na planinama a u nižim predelima kišu! ali na žalost još je rano za takve prognoze videćemo!

Van mreže ciklon

« Odgovor #134 poslato: 18. Novembar 2009. u 00:48 »
Rekao sam da ce biti uskoro pad temperature i kraj toplom vremenu sto ce i biti tako.Jer pad od 7-8 stepeni nije mali, e sad drugo je to sto smo danas imali 20C stepeni pa taj pad po nekima i nije nesto posebno.Ne mozemo da ocekujemo sneg sutra kad je danas bilo skoro letnje vreme,malo po malo i stvorice se uslovi za sneg.

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #135 poslato: 19. Novembar 2009. u 12:09 »
Veliki su izgledi da do kraja meseca imamo slično vreme kao i ovih dana. tj sa temperaturama između 15°C i 20°C. Tek početak narednog meseca može nešto bitnije promeniti.

Van mreže JOPA

• Starost: 2020
« Odgovor #136 poslato: 20. Novembar 2009. u 09:14 »
Nema tu spasa, kad nas jednom južina posjeti, ne odlazi ona tako brzo.  :-\ Ovo, nadam se, neće još dugo potrajati, inaće će ući strah u mene za cijelu zimu.  :-\

Van mreže gabesz20

• Moderator
« Odgovor #137 poslato: 20. Novembar 2009. u 09:41 »
Pa videcemo...ne treba jos nista izjavjivati...ali mora doci kraj polako ovom zonalnom upravljanju!Samo neka raste na severu ledena povrsina...neka imamo hladan Sibir,sa sto vecom povrsinom pod snegom,i polako onda doce i nase vreme!

Van mreže JOPA

• Starost: 2020
« Odgovor #138 poslato: 20. Novembar 2009. u 17:49 »
Postoje nekakve naznake da bi se nešto moglo početi kuvati za 7 dana, barem što se padavina tiče. Do tada bez ikakve promjene.

Van mreže ciklon

« Odgovor #139 poslato: 20. Novembar 2009. u 18:05 »
Dokle god dosezu prognoze i svi modeli dotle se crta toplo vreme, nigde nema temperature koja bi pala ispod 10C stepeni.
Poprilicno razocaravajuce za ljubitelje zime,mada licno nisam ni ocekivao da ce prava zima stici pre trece dekade decembra ali nisam ni ovako toplo vreme.