Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Prvi sneg u Beogradu 3.11.2009  (Pročitano 9176 puta)

Van mreže Stefano

• Administrator
Prvi sneg u Beogradu 3.11.2009
« poslato: 03. Novembar 2009. u 22:14 »
Evo kako je to kod mene izgledalo. Tokom dana je bilo gotovo nemoguce izaci i fotkati napolju zbog jake kosave. Uvece je bila prava snezna idila, sneg je jos uvek padao, ali nije smetao, vetar je potpuno stao. Jos uvek to izgleda lepo, nema bljuzgavice, ali pretpostavljam da ce sutra kad bude krenuo da se topi biti blata do kolena...

Merio sam ispred zgrade, 8-10 cm snega je palo kod mene.

Videcemo kako ce biti sutra kad se bude topio... pravi uvod u zimu!

Van mreže dikile

• Moderator
  • Starost: 39
Re: Prvi sneg u Beogradu 3.11.2009
« Odgovor #1 poslato: 03. Novembar 2009. u 22:21 »
Snezni pokrivac  :P , bas lepo.Ja mogu samo da ga sanjam i gledam na vasim slikama

Van mreže Bronki

• *
« Odgovor #2 poslato: 03. Novembar 2009. u 22:32 »
Odlično snežno iznenadjenje za početak novembra kod mene je nešto manje pao nego kod vas beogradjana ali nas je iznenadio pošto je sneg početkom novembra redak! ko se nadao da će tolko snega pasti! ove godine je poranio sneg! šteta što nisu svi u Srbiji dobili sneg!  ali biće ga još ima vremena! do početka zime je ostalo mesec i po dana!

Van mreže Palmark

• **
« Odgovor #3 poslato: 03. Novembar 2009. u 23:02 »
Lepe slike Stefano,kao i uvek  :D To je bogami pravi sneg kod tebe,jos kazes ne topi se i nema bljuzge...a i u Banovcima je napadao,naravno potpuno neocekivano...zanimljivo je videti drvece da listom i ostale biljke uvegetaciji pod snegom...
Evo par jos neobichnijih fotki iz mog vrta...ko bi rekao da su napravljene na 20km od Beograda,a ne npr. u Kotoru ili Baru..  ???  ;D

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #4 poslato: 03. Novembar 2009. u 23:03 »
Super Stefano ! :) Drago mi je da si dočarao fotografijama ovaj novembarski snijeg.

Kod mene je palo malo manje nego kod tebe, službeno 6cm, ali isto nemam taj "sniježni" osjećaj kad pogledam kroz prozor, s obzirom da nema travnatih površina, ni drveća oko moje zgrade. Tako da trenutno vidim samo bljuzgavicu i lokve na ulicama i trotoarima...

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Stefano

• Administrator
« Odgovor #5 poslato: 03. Novembar 2009. u 23:10 »
Ja sam u principu zadovoljan, nema jos bljuzgavice i lepo izgleda...

Palmark, kako ti te palme izdrze zimu? jel ih unosis u kucu?

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #6 poslato: 03. Novembar 2009. u 23:15 »
Pa dosta lep sneg u Beogradu  :) :idea:  !!!!Vrlo lepo izgleda na slikama,nije bljuzga  :) :) !!!Kod mene je baš bio bljuzga kada je prestao da pada oko 2 popodne  :( .....Ali u svakom slučaju treba biti zadovoljan ovim  ;) ;)

BTW a vidi Palmarkove palme (ili šta je već to  ??? )  :o  :o To kad bi pokušao da posadiš kod mene,elegantno bi se posušile 1 dan  :lmao:  :lmao:  :lmao:  ???
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže Palmark

• **
« Odgovor #7 poslato: 03. Novembar 2009. u 23:19 »
Stef,nista ne moze da se unese u kucu jer je posadjeno u zemlju...ali samo oko ove velike palme ide plastenik zimi,ovo ostalo moze da prezivi od -15C do -17C ...ali eto,sad je sneg iznenadio,nisam stigao nista da pripremim..ali dobar je trip palme+sneg,takve slike s mora su me oduvek odusevljavale!

Samo da ne potraje ova hladnoca duze i bice sve ok..da stignem da ih pripremim za pravu zimu!

Van mreže lazar

• *
  • Starost: 38
« Odgovor #8 poslato: 03. Novembar 2009. u 23:52 »
Odlicno Stefano!!!  :super: Fina reportaza za sneg koji je ove godine bas poranio.  ;)

Van mreže ocelot

• Starost: 35
« Odgovor #9 poslato: 04. Novembar 2009. u 00:00 »
da, danas je košava baš žestoko duvala, ali nisam stigao i sneg da dočekam (bilo ga je na kratko u toku jutra između ledene kiše)

Van mreže Stefano

• Administrator
« Odgovor #10 poslato: 04. Novembar 2009. u 00:53 »
drago mi je da vam se svidjaju fotke...

jel se kisa ledila pri tlu Ocelot?

Van mreže ralez

• Starost: 71
  • KO 3HA, 3HA...
« Odgovor #11 poslato: 04. Novembar 2009. u 00:59 »
Setio sam se lozinke posle kraćeg vremena ;)
 ali sam zato zaboravio šta sam to pitao pre dve godine  :(

A da ne bude "džaba smo krečili" da ostavim makar jednu sličicu pa da poželim lepo vreme u sledećih 7 dana.
(On kaže: Ime mi je Laza. Zovu me još i Kamikaza. Ujeo sam do sada samo dve osobe ali zato sam jednog tipa ćapio dva put za samo mesec dana)

Благо оном ко рано полуди ...

Van mreže ciklon

• Starost: 40
« Odgovor #12 poslato: 04. Novembar 2009. u 01:06 »
Setio sam se lozinke posle kraćeg vremena ;)
 ali sam zato zaboravio šta sam to pitao pre dve godine  :(

A da ne bude "džaba smo krečili" da ostavim makar jednu sličicu pa da poželim lepo vreme u sledećih 7 dana.
(On kaže: Ime mi je Laza. Zovu me još i Kamikaza. Ujeo sam do sada samo dve osobe ali zato sam jednog tipa ćapio dva put za samo mesec dana)

Sta god da si hteo s ovim da kazes mene si do suza nasmejao  :lmao:

Van mreže ralez

• Starost: 71
  • KO 3HA, 3HA...
« Odgovor #13 poslato: 04. Novembar 2009. u 01:25 »
Pa evo da ti dočaram: preturam ja po e-mail porukama kad tamo stoji nešto kao "novi forum je počeo sa radom, možete se priključiti... Zatim i obaveštenje da je neki korisnik voljan da mi pomogne u vezi mog pitanja i da mu se obratim na e-mail...tako nešto. Lepo alli kako da se nakačim na forum kad sam zaboravio lozinku? I danas se setim lozinke te se nakačih na forum, al' zaboravi šta sam ono pitao 2007. godine, valjda je tada bio stari forum. Nego da sačekam ja malo, setiću se. Kako sam se lozinke setio, brzo ću ja.
« Poslednja izmena: 04. Novembar 2009. u 01:44 ralez »
Благо оном ко рано полуди ...

Van mreže ocelot

« Odgovor #14 poslato: 04. Novembar 2009. u 02:07 »
jel se kisa ledila pri tlu Ocelot?

uglavnom nije jer se smenjivala sa susnežicom,ali kada je jedno vreme duže padala onda se osećalo da malo postaje klizavo

Van mreže Milosh

• Moderator
« Odgovor #15 poslato: 04. Novembar 2009. u 07:38 »
uglavnom nije jer se smenjivala sa susnežicom,ali kada je jedno vreme duže padala onda se osećalo da malo postaje klizavo

Ledena kiša je najobičnija kiša, koja pada na temperaturama ispod 0°C. Jedino po čemu se razlikuje od obične je kiše, je to što se ledi pri tlu. To su situacije kada imamo da je na 1500m iznad nas temperatura 5°C, a temperatura pri tlu npr. -5°C.
Ono juče prijepodne nije bila ledena kiša. To je bilo nešto na prelazu između kiše i snijega. Zbog različitih temperatura po visini, to su vjerovatno bile kišne kapi, koje su se na nekoj visini iznad nas ponovo zaledile. Ne znam kako se zove ta pojava, ali ledena kiša definitivno nije. ;)

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Starost: 59
  • Le Petit Prince
« Odgovor #16 poslato: 04. Novembar 2009. u 10:05 »
Ono juče prijepodne nije bila ledena kiša. To je bilo nešto na prelazu između kiše i snijega. Zbog različitih temperatura po visini, to su vjerovatno bile kišne kapi, koje su se na nekoj visini iznad nas ponovo zaledile. Ne znam kako se zove ta pojava, ali ledena kiša definitivno nije. ;)

Istina, padaju ledena zrnca. To su sleđene kapi kiše.
Ledena kiša je uobičajen naziv za kišu koja se ledi na tlu. Zato podvlačim ovu razliku, kako bi drugi članovi mogli da razlikuju šta je šta.

Ovde je rečeno, šta reći...
« Poslednja izmena: 04. Novembar 2009. u 10:31 ptprince »
Ne žurite, zastanite malo ispod same zvezde! Ako vam tada priđe neki dečak, ako se smeje, ako ima zlatnu kosicu, ako ne odgovara kada ga pitate, odmah ćete se setiti ko je on. Budite tada ljubazni! Ne ostavljajte me ovako tužnog: odmah mi napišite da se vratio...

Van mreže Milosh

• Moderator
« Odgovor #17 poslato: 04. Novembar 2009. u 12:33 »
Ovde je rečeno, šta reći...

Važno je da se slažemo. Nije na odmet ni da u ovoj temi objasnimo šta je zapravo padalo. ;)

Kad gledam Stefanove slike, ne mogu da vjerujem da je Beograd sinoć izgledao ovako. Žao mi je što se tako brzo otopio snijeg. :(

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Luka92

• *
  • Starost: 32
« Odgovor #18 poslato: 04. Novembar 2009. u 15:17 »
Ovo u Beogradu je bila prava zimska idila! Ako je ovo najava dobre zime, mi snegoljupci ćemo imati u čemu da uživamo narednih meseci! :)

Van mreže ocelot

« Odgovor #19 poslato: 04. Novembar 2009. u 15:47 »
hvala na ispravkama.. ja sam onda greškom kategorizavo tako jer me te ledene kapi ubiše u lice uz pomoć košave :D