E, ovako.Da razdvojim pojavu noćnog (udaljenog) sevanja od grmljavine.Posvetiću pažnju samo na decembar, januar i februar jer je
27.01.1995.
-Jutro umereno oblačno, toplo i vetrovito.Oko 2 sata se pojačao vetar i naglo naoblačilo.Potom je počela kiša, a zatim se pojačala i prešla u pljusak.Oko 2 i 15 je zagrmelo, a zatim je počelo da jasno seva i jako grmi.Posle toga je pala temperatura na možda 5C.Ne sećamse svih detalja, bio sam baš mali.
05.01.1998.
-Od 31.12.1997. do 05.01.1998. je bilo veoma toplo za to doba godine.To je bio najtopliji početak godine koji pamtim.Tog 05.01.1998. je bilo promenljivo oblačno i toplo sa oko 15 ili 16 stepeni.Tad sam otišao do komšije da igramo igrice, a onda je došla majka da me zove kući.Kaže da grmi i da hoće nevreme.Kad sam izašao imam šta i da vidim.Sa severa se smrklo i lepo seva.Nevremena nije bilo, ali je možda malo poprskalo.
06.01.1998.
-Taj dan ću pamtiti po letnjim pljuskovim kao u sred leta.Bio je topao dan, oko 15C.Prvo je bilo umereno oblačno, a onda je počela prokapljivati kiša koja je prešla u pravi plojusak.Zatim je dva puta sevnulo i zagrmelo.Ono što mi je bilo najspecifičnije je serija pljuskova koji su podsećali na maj, jun, jul i avgust.A onda što mi je tada kao detetu bilo najneobičnije su veoma krupne kapi kiše koje su podsećale na leto, naročito kod zadnjeg pljuska koji je bio veoma jak i kratkotrajan.Ne verujem da je trajao duže od pola minuta.Tad sam prvi put doživeo leto u sred zime i što je najčudnije bio je "Badnji dan".Moj ćale je pekao prasiće za "Božić" nama i još nekim prijateljima, a u pozadini su ga pratili letnji pljuskovi.Pogledaj te u nekoj arhivi pojavu konvekcije 05. i 06.01.1998.
Noć 08/09.01.1999.
Opet grmljavina oko "Božića.Za "Božić" je bilo sunčano i toplo sa oko 15C.08.01.1999. je bilo sunčano i veoma lepo vreme sa sličnom temperaturom kao i predhodnog dana.Opet sam bio kod istog druga kao i 05.01.1998.Ovaj put nismo igrali video igrice već fudbal jer je dan bio veoma lep.Oko 1 ili pola 2 sunce je zašlo za oblak koji je nailazio sa S ili SZ.Ostatak dana je bilo oblačno.Uveče su se čuli oluci i onda sam primetio da pada kiša.Medjutim zaspao sam oko 12 uveče, a roditelji su mi bili budni kad je oko 1 u noć bila grmljavina.I kako su tad rekli da je bila neka neobična svetlost.Kasnije sam čuo da je grom pogodio u kuću nekog čoveka koji slavi sv. Stefana, a 09.01. je praznik sv.Stefana
.09.01.1999. je bio tmuran kišovit i ličio je na jesen.