Hvala svima na cestitkama.
Ne mogu jos neko vreme da budem 24h online iz tehnickih razloga, ali nadam se da cu to uskoro uspeti.
Pozdrav i zahvalnost Ptprincu i ako je raspolozen za neko vreme da uradimo jos jednu analizu rada moje AMS, jer sam otklonio neke nedostatke na istoj.
Otklonjena je greska u pokazivanju vazdusnog pritiska.
Naime skoro svakog dana u vremenskom periodu izmedju 7 i 8 casova ujutru, dolazilo je do naglog skoka u pokazivanju pritiska (od 2 do 4 hPa), pa smo mislili da je u pitanju startovanje centralnog grejanja u to vreme i blizina meteo stanice radijatoru.
Medjutim udaljavanjem stanice od radijatora, cak jednog dana sam je postavio u garazu gde nema grejanja, ista stvar se ponovila.
Tada sam utvrdio da je problem u samoj meteo stanici.
Meteo stanica poseduje automatski senzor koji ukljucuje ili iskljucuje pozadinsko osvetljenje. Tacno u vremenu izmedju 7 i 8 casova, kada svanjava, pojavljuje se dnevno svetlo koje utice na senzor-foto celiju u stanici, koja tada menja elektricne parametre, odnosno vrsi smanjenje intenziteta pozadinskog LED svetla i na kraju njegovo gasenje. Ova promena je uticala na navedenu gresku. Verovatno dolazi do generisanja elekticnog suma koji utice na elektronske komponente-mikroprocesor.
Iskljucenjem automatskog LED osvetljenja, greska se vise nije pojavila.
Drugi problem koji sam imao je u bezicnoj komunikaciji izmedju baze (meteo stanice) i spoljasnjih senzora. Kada bih prikljucio USB kabl za konekciju sa PC-om, komunikacija je prestajala.
Posle dosta lutanja i eksperimentisanja, problem je resen podesavanjem frekvencije na oscilatoru stanice (otvor na poledjini meteo stanice zapecacen voskom).
Sve ovo ukazuje da finalna kontrola u fabrici nije dobro odradjena, ali je sada sve u redu.
Da znam engleski ili nemacki jezik, poslao bih e-mail proizvodjacu (TFA).
Takodje od juce sam postavio anemometar na vrh krova (oko 10 m visine) i sada imam prave vrednosti za brzinu vetra.
Sa Ptprincom sam dogovarao i da merac padavina sa 0,7mm rezolucije smanjimo recimo na 0,3 mm ili mozda 0,1 mm, radi preciznijih vrednosti padavina.
Pozdrav svima.