Auf sto me nerviraju ovi nasi meteorolozi kako sada stvari stoje do pravog snega cekacemo tek pred novu godinu,tacnije oko 29 decembra sve ostalo zaboravite mozda bude malo sunezice i koja pahulja ali kisa je zagarantovana,a i kad stigne taj minus to ce biti jutarnji mrazevi od -1 do -2 a do tada ce padavinska zona preci preko nase zemlje bas sam se iznervirao jer vec u ponedeljak stize topliji vazduh taman da temperatura bude oko 6-7 uz kisu bezveze odoh ja na Alpe 20-tog sva sreca ...........
Što te nerviraju? Pa ljudi rade svoj posao, ne ispunjavaju želje slušalaca.
Sneg? Hm, pa neće ga biti u izobilju. Mojih 15 cm stoji na Kopaoniku (rekoh ja...). dobro, možda bude još eventualno 1 cm, ali će da se slegne, pa neće doći danas do povećanja snežnog pokrivača. To ćemo ostaviti za sledeći prodor, ponedeljak na utorak, kada će biti snega na svim visinama.
Malo mi nerealna ovolika količina padavina za ovu temperaturu na 850mb.
Što? Malo ili mnogo?
Meni deluje mnogo... Ja uvek gledam GFS padavine tako što sve što je ispod 1 mm zanemarim, jer smatram da je to posledica predviđene niske oblačnosti, a ne konkretnih padavina. GFS padavinama verujem tek kada pređu 1 mm.
ECMWF daje 3 do 5 mm padavina od snega. Kada uzmem u obzir ovaj mali konsenzus, te iskustvo sa izlazima iz padavina, kao i tendenciju promene izlaza, ponedeljak na utorak će zabeleti, ali ne previše. Visina snega će biti ispod 10 cm u nižim predelima, dok će na planinama doći do manjeg povećanja visine snega, pa će na Kopaoniku biti oko 20-25 cm, kao i na Crnom vrhu, dok Zlatibor i Sjenica će biti sa snegom ne većim od 10-15 cm.
EC kao iz bajke
Koje? Snežna kraljica? Baš si mi našao bajku... Da je neka Božićna priča, pa hajde
Lično više volim bajke koje nisu ledene, ali ću izdržati do proleća, jer je takav red.