Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Decembar 2009  (Pročitano 128537 puta)

Van mreže Sic

• **
Re: Decembar 2009
« Odgovor #220 poslato: 10. Decembar 2009. u 10:31 »
^^ Da, i ensemble se zestoko premislja izmedju hladnog i toplog! Danasnji izlaz opet glavno crevo poslao na -15! Stize ziiimaaaa :veje

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Starost: 59
  • Le Petit Prince
« Odgovor #221 poslato: 10. Decembar 2009. u 10:44 »
Auf sto me nerviraju ovi nasi meteorolozi kako sada stvari stoje do pravog snega cekacemo tek pred novu godinu,tacnije oko 29 decembra sve ostalo zaboravite mozda bude malo sunezice i koja pahulja ali kisa je zagarantovana,a i kad stigne taj minus to ce biti jutarnji mrazevi od -1 do -2 a do tada ce padavinska zona preci preko nase zemlje :( bas sam se iznervirao jer vec u ponedeljak stize topliji vazduh taman da temperatura bude oko 6-7 uz kisu bezveze :( odoh ja na Alpe 20-tog sva sreca ...........

Što te nerviraju? Pa ljudi rade svoj posao, ne ispunjavaju želje slušalaca.
Sneg? Hm, pa neće ga biti u izobilju. Mojih 15 cm stoji na Kopaoniku (rekoh ja...). dobro, možda bude još eventualno 1 cm, ali će da se slegne, pa neće doći danas do povećanja snežnog pokrivača. To ćemo ostaviti za sledeći prodor, ponedeljak na utorak, kada će biti snega na svim visinama.

Malo mi nerealna ovolika količina padavina za ovu temperaturu na 850mb.

Što? Malo ili mnogo?
Meni deluje mnogo... Ja uvek gledam GFS padavine tako što sve što je ispod 1 mm zanemarim, jer smatram da je to posledica predviđene niske oblačnosti, a ne konkretnih padavina. GFS padavinama verujem tek kada pređu 1 mm.
ECMWF daje 3 do 5 mm padavina od snega. Kada uzmem u obzir ovaj mali konsenzus, te iskustvo sa izlazima iz padavina, kao i tendenciju promene izlaza, ponedeljak na utorak će zabeleti, ali ne previše. Visina snega će biti ispod 10 cm u nižim predelima, dok će na planinama doći do manjeg povećanja visine snega, pa će na Kopaoniku biti oko 20-25 cm, kao i na Crnom vrhu, dok Zlatibor i Sjenica će biti sa snegom ne većim od 10-15 cm.

EC kao iz bajke :)

Koje? Snežna kraljica? Baš si mi našao bajku... Da je neka Božićna priča, pa hajde :D
Lično više volim bajke koje nisu ledene, ali ću izdržati do proleća, jer je takav red.
Ne žurite, zastanite malo ispod same zvezde! Ako vam tada priđe neki dečak, ako se smeje, ako ima zlatnu kosicu, ako ne odgovara kada ga pitate, odmah ćete se setiti ko je on. Budite tada ljubazni! Ne ostavljajte me ovako tužnog: odmah mi napišite da se vratio...

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #222 poslato: 10. Decembar 2009. u 10:52 »

EC kao iz bajke :)
Koje? Snežna kraljica? Baš si mi našao bajku... Da je neka Božićna priča, pa hajde :D
Lično više volim bajke koje nisu ledene, ali ću izdržati do proleća, jer je takav red.

Kolega, nemoj da mi sabotiraš formiranje sina Gvozdena u jednog pravog zimoljupca. To je moj zadatak, (jedan od najvažnijih ;) ) kao roditelja. :D

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Le Petit Prince
« Odgovor #223 poslato: 10. Decembar 2009. u 11:35 »
Kolega, nemoj da mi sabotiraš formiranje sina Gvozdena u jednog pravog zimoljupca. To je moj zadatak, (jedan od najvažnijih ;) ) kao roditelja. :D

Ma neeee... pusti dete da bude pno što jeste. Videćeš, bude li Gvozden imao rođenog brata / sestru, biće to skroz druga osoba po karakteru.
Neka bude zimoljubac, ali neka bude i letoljubac, pa da nađe čari u svakom godišnjem dobu. Što više lepih stvari voli, biće bolji čovek! I sam si takav!

Samo da ne bude stolicoljubac i da kaže 'Neću napolje, radije ću da gledam TV / DVD' (naslušao sam se toga...)

Izvin'te za off...
Ne žurite, zastanite malo ispod same zvezde! Ako vam tada priđe neki dečak, ako se smeje, ako ima zlatnu kosicu, ako ne odgovara kada ga pitate, odmah ćete se setiti ko je on. Budite tada ljubazni! Ne ostavljajte me ovako tužnog: odmah mi napišite da se vratio...

Van mreže Joe

• Administrator
  • Starost: 42
« Odgovor #224 poslato: 10. Decembar 2009. u 11:57 »
Što? Malo ili mnogo?

Mnogo snega se crta za tu temperaturua na 850mb. Nešto mi neide tolika vlaga na tu temperaturu.

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #225 poslato: 10. Decembar 2009. u 12:06 »
06Z nema neke značajnije razlike u odnosu na prethodni izlaz... Jedino što produžava padavine i poslije utorka...

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #226 poslato: 10. Decembar 2009. u 12:09 »
Po novom izlazu opet najbolje prolazi sever Srbije gde ima šanse odmah od početka padavina da pada sneg. Meteogram se popravio po količini padavina. Sada deluje dosta realnije sobzirom da je kada počinju padavina viša temperatura dosta nego u prethodnom izlazu, ali sasvim dovoljna da od početka padavina bude sneg.  ;)

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Le Petit Prince
« Odgovor #227 poslato: 10. Decembar 2009. u 12:10 »
Mnogo snega se crta za tu temperaturua na 850mb. Nešto mi neide tolika vlaga na tu temperaturu.

Pa ne znam, meni se ne čini mnogo.
Čuj, zimoljubac, hoćeš li ti taj sneg ili nećeš? :D

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #228 poslato: 10. Decembar 2009. u 12:12 »
Bome ima promena. Crta se susnežica i sneg već sutra uveče i u subotu, ali sa malom šansom za formiranje snežnog pokrivača. Nek to bude samo najava onog što dolazi početkom nedelje.

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #229 poslato: 10. Decembar 2009. u 12:13 »
Pa ne znam, meni se ne čini mnogo.
Čuj, zimoljubac, hoćeš li ti taj sneg ili nećeš? :D

Pa hoću ali to nije razlog da me ponese dobar izlaz. Suviše je dobar da bi bio istinit mora da ima neka začkoljica.  :D

Van mreže dusan

• **
  • Starost: 47
« Odgovor #230 poslato: 10. Decembar 2009. u 13:25 »
Malo ili mnogo,ali lepo izgleda. :D

Van mreže PedjaN

• *
  • Starost: 32
  • I love snow!
« Odgovor #231 poslato: 10. Decembar 2009. u 13:26 »
Ecmwf je dobar,nogaps,gme/dwd,jma i gem su odlicni...

Van mreže Sic

• **
« Odgovor #232 poslato: 10. Decembar 2009. u 14:21 »
Samo da bude sneeeg! Necu kisu!

Van mreže Boce

• Moderator
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #233 poslato: 10. Decembar 2009. u 14:39 »
Po novom izlazu opet najbolje prolazi sever Srbije gde ima šanse odmah od početka padavina da pada sneg. ..
Joe, ne potcenjuj Timočku Krajinu, mnogo smo jaki igrači u ovakvim situacijama ;)

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #234 poslato: 10. Decembar 2009. u 15:01 »
Joe, ne potcenjuj Timočku Krajinu, mnogo smo jaki igrači u ovakvim situacijama ;)

Slažem se, Timočka Krajina je izuzetak u ovakvoj situaciji i sa severom najbolje prolazi, to se vidi i na karti snežnog pokrivača.  Mada ima još puno vremena i puno izlaza do tada, stvari će se menjati ne vredi ih detaljno analizirati.
« Poslednja izmena: 10. Decembar 2009. u 15:20 Joe »

Van mreže ciklon

• Starost: 40
« Odgovor #235 poslato: 10. Decembar 2009. u 15:27 »
Bilo je dosta ovakvih izlaza i ranije,a na kraju se desavalo da sever "izvisi".Naravno voleo bi da bude bas kao sto sada izlazi prognoziraju iako nema puno vremena do ponedeljka i dalje nema opustanja.
Mislim da je sever zasluzio da dobije lep sneg,nije ga bilo prosle godine,a ostatak zemlje ga je imao na izvoz!

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #236 poslato: 10. Decembar 2009. u 15:30 »
Sever prolazi najlošije sa padavinama svake zime i to nije izuzetak već pravilo. Izuzetak je kada bolje prođe po količini snega od ostatka Srbije. Ja sam lično koliko se sećam poprilično zadovoljan bio prošle time i sa količinom snega i sa brojem ledenih dana. Ali slažem se da je red da dobijemo dobar sneg.  8)  :D

Prognoza RHMZ-a za Novi Sad. Sviđa mi se.  :)

Van mreže ciklon

• Starost: 40
« Odgovor #237 poslato: 10. Decembar 2009. u 16:09 »
Proslu zimu sam proveo u NS i jako je malo snega bilo a u Vrbasu ga nije uopste bilo,temperatura je druga prica.Pre dve godine sever je dobio dobar sneg u decembru i za Novu godinu,to je bio pravi sneg.Mozda se ponovi uskoro...

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #238 poslato: 10. Decembar 2009. u 18:01 »
12Z do sada najbogatiji izlaz padavinama, uz temperaturu konstantno ispod 0°C za vrijeme padavina. Ovo bi bio vrlo ozbiljan snijeg, makar kad je Beograd u pitanju:

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Boce

• Moderator
    • Meteo Knjaževac