Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Decembar 2009  (Pročitano 128515 puta)

Van mreže dikile

• Moderator
  • Starost: 39
Re: Decembar 2009
« Odgovor #280 poslato: 11. Decembar 2009. u 14:50 »
Bice snega u utorak 100% i to uz snezni pokrivac.Pazite sta vam kazem.

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Starost: 59
  • Le Petit Prince
« Odgovor #281 poslato: 11. Decembar 2009. u 15:39 »
Nisi prvi koji to kažeš, ali drago mi je da si saglasan za sneg.

Izvinjavam se zimoljupcima koji ovde preovlađuju. Međutim, i mi, 'toploljupci' smo čudna sorta za koje treba da ima mesta pod suncem. Ima nas bar toliko koliko i vas. Samo sam hteo da istaknem da je dobro za forum da bude ravnomerna količina i jednih i drugih. U suprotnom, objektivnost foruma puca, a to je loša reklama.
Razumem euforiju, to je normalna pojava kod mlađih (bar mlađih od mene, tj. većine vas). Međutim, moja opaska je dobronamerna i ne treba nikoga ovde da pogađa. Zato, dragi moji, budite euforični, ali bar jednom u ponekad spustite loptu na zemlju.

Lično, ja volim kada je vreme dostojno kalendara. Dakle, navijam za hladno i za sneg zimi, a toplo za leto. Samo ne volim preterivanja nijedne vrste (valjda zato i reagujem - živ čovek...)

Kolega, raduje me tvoja procena situacije više od izlaza bilo kog modela. :)

Hvala na poverenju.

E sad što se tiče upozoravanja javnosti na moguće (velike) probleme mislim da je ipak previše rano za tako nešto. Ima još vremena do ponedeljka kad će situacija biti dosta jasnija.

Kada bude jasno, možda bude kasno...

I još nešto, nemoj da uzimaš za zlo zimoljupci to što su u euforiji i što nisu u mogućnosti da razmišljaju šire i brinu o mogućim problemima. Ja nisam ni dete, a ni previše mlad, a i novopečeni sam roditelj pa opet kad naslutim pravu zimu i mogućnost lepih snežnih padavina preplave me pozitivne emocije. Zamisli tek mlađima kako je. Zimoljupci su čudna fela tako da se nadam da nas razumete. ;)

Nisam ni rekao da uzimam za zlo, taman posla! Ja sam rekao:

Ništa zlonamerno.

Ugasite nama snegoljupcima mogućnost da se radujemo na forumu, ugasićete nam i volju za forumom.

Svašta! Ko kaže da vam se gase mogućnosti da se radujete? I treba da se radujete...
Samo sam želeo da skrenm pažnju na manjkanje objektivnosti, te da radost koju toliko iskazuju pojedini zimoljupci ume da uguši samu temu Prognoze raznim subjektivnim ocenama. Puno nas ljudi prati, a red je da se pokažemo kao dobri, a ne kao gomila dece. Ja sam prvi za radost, ali sam i za odmerenost.
Za tebe, Joe, evo ti jedna :zima1 kao znak dobre volje. Više kod sebe nemam (napravite smajli koji se grudva, he, he...)

Malo nazad na temu:

6Z crta spektakl za 7 dana i do -24 po visini

Kojoj visini? Kakav spektakl? Nije mi jasno...
Ne žurite, zastanite malo ispod same zvezde! Ako vam tada priđe neki dečak, ako se smeje, ako ima zlatnu kosicu, ako ne odgovara kada ga pitate, odmah ćete se setiti ko je on. Budite tada ljubazni! Ne ostavljajte me ovako tužnog: odmah mi napišite da se vratio...

Van mreže mladen

• *
« Odgovor #282 poslato: 11. Decembar 2009. u 15:55 »
Mislim da je prince u pravu sto se tice razvoja situacije.
Najnoviji GFS to i potvrdjuje, nece se ovaj hladan vazduh sto se spustio tek tako povuci.
Ovo vise po nekom osecaju pisem.
Sto se mene tice ja vec od sutra uzivam u zimskim carolijama.
Samo da ne bude magle na Kopaoniku.
A kako stvari stoje cekace me sneg kad se spustim dole.
Vratiće se magle u London!

Van mreže PedjaN

• *
  • Starost: 32
  • I love snow!
« Odgovor #283 poslato: 11. Decembar 2009. u 16:01 »
ptprince mislim da je Kimi hteo da kaze da ce u petak temperatura na 850hpa biti i do -24,to je spektakl. :D

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Starost: 59
  • Le Petit Prince
« Odgovor #284 poslato: 11. Decembar 2009. u 16:18 »
Malo je preterano. OK je -14, ali -24... pretera ga! I ovih -19 je mnogo, kako daje izlaz GFS.
Ne žurite, zastanite malo ispod same zvezde! Ako vam tada priđe neki dečak, ako se smeje, ako ima zlatnu kosicu, ako ne odgovara kada ga pitate, odmah ćete se setiti ko je on. Budite tada ljubazni! Ne ostavljajte me ovako tužnog: odmah mi napišite da se vratio...

Van mreže JOPA

• Starost: 2020
« Odgovor #285 poslato: 11. Decembar 2009. u 16:24 »
Stalno se ta hladnoća kod GFS-a odgađa. Nikako da stigne. Koliko je prevrtljiv, sada bi 12z mogao umjesto tih -24 nacrtati +14. :-\ Bude li i 12z kao 6z, ne piše se dobro. Ipak će to biti 3 izlaza preko kojih se ne može tek tako proći. ::)

-°-

Već sada GFS 12Z se mnogo razlikuje od svog prethodnika. Više padavina, ali i topliji. Bojim se da od svega bude NIŠTA.  >:(
NIKAKO mi se današnji izlazi ne sviđaju.  :-X
« Poslednja izmena: 11. Decembar 2009. u 17:11 JOPA »

Van mreže shimezki

• *
  • Starost: 57
« Odgovor #286 poslato: 11. Decembar 2009. u 17:04 »
Za Skoplje, njihov zavod najavljuje -10 u nedelju tokom dana, sa snegom, a od utorka obilniji sneg.
Hoću sneg ove zime...

Van mreže PedjaN

• *
  • I love snow!
« Odgovor #287 poslato: 11. Decembar 2009. u 17:13 »
Za sada bolji malo gfs 12z...

Van mreže JOPA

« Odgovor #288 poslato: 11. Decembar 2009. u 17:17 »
Kakvi bolji. Katastrofa od izlaza, toplije, i to mnogo toplije, vlažnije. Iza 156 h neću ni gledati, što god nacrtao.  >:(

Samo za informaciju i one -20-ice su ukinute.  :) Sa -22 za zapadnu Bosnu koliko je 6z crtao, 12z došao na -3.  :-\

Kasnije prema 12z-u opet polako ali sigurno buđenje topline.

Van mreže PedjaN

• *
  • I love snow!
« Odgovor #289 poslato: 11. Decembar 2009. u 17:19 »
Moze on da crta sta hoce kada ecmwf drzi svoje. :histerija:

Van mreže JOPA

« Odgovor #290 poslato: 11. Decembar 2009. u 17:27 »
Vidjet ćemo večeras hoće li ECMWF ostati pri svom. Već je jutrošnji lošiji nego jučerašnji, a sljedeći ima potencijalnu mogućnsot da bude još lošiji. 4 loša izlaza GFS-a za redom, to već više nije za šalu.  :-\ Naravno izlazi su lošiji za zimoljupce, za ove koji vole toplije, vlagu, kišu ili eventualno bljuzgu bolji su. :D

Van mreže PedjaN

• *
  • I love snow!
« Odgovor #291 poslato: 11. Decembar 2009. u 17:41 »
Samo ecmwf da bude dobar,nego ono otopljenje sto vidi gfs u ponedeljak nema nista sneg u utorak i sredu sa temperaturom oko 0 c,msm tako je ako gledamo vremenske prognoze,ne znam zasto se gubi ovaj gfs.

Van mreže dusan

• **
  • Starost: 47
« Odgovor #292 poslato: 11. Decembar 2009. u 20:00 »
Ec dosta bolji nego jutros.Utorak je ciklon smesten malo severnije ,sto je dobro,ali nabolje sto je dosta dublji.

Za nesto sigurniju situaciju moracemo sacekati jos malo.

Van mreže ljubostinja

• **
  • Starost: 41
« Odgovor #293 poslato: 11. Decembar 2009. u 20:38 »
Samo ecmwf da bude dobar,nego ono otopljenje sto vidi gfs u ponedeljak nema nista sneg u utorak i sredu sa temperaturom oko 0 c,msm tako je ako gledamo vremenske prognoze,ne znam zasto se gubi ovaj gfs.
Po novom izlazu ecmwf-a u cetvrtak  kod nas temperature cak do +8, ne verovatan zaokret svih modela. Svuda u okruzenju sneg sa temperaturama do 0 c. Jedino ostaje tracak nade da u petak 18.12 bude neko zahladjenje sto je prognozirao ptprince.

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #294 poslato: 11. Decembar 2009. u 20:41 »
ECWMF znatno bolji od GFS-a :D Sneg od utorka pa do subote ,i uz to u Subotu maksimalna temperatura od -9C.
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže dusan

• **
« Odgovor #295 poslato: 11. Decembar 2009. u 20:44 »
http://www.yr.no/place/Serbia/Other/Zrenjanin/long.html

Po ovom ec bila bi zima za pricu,a i snega ne bi nedostajalo.Ljubostinja gde gledas ti EC ?

Van mreže ljubostinja

• **
  • Starost: 41
« Odgovor #296 poslato: 11. Decembar 2009. u 20:49 »
Dusane evo neke karte, to je izlaz 12h lepo se vidi kolika je temperatura, prethodni izlaz je davao sneg i nize temperature, mislim da smo sve blizi otopljenju, voleo bih da gresim.

Van mreže dikile

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #297 poslato: 11. Decembar 2009. u 20:55 »
Evo prognoze za Paracin

Van mreže Sic

• **
« Odgovor #298 poslato: 11. Decembar 2009. u 20:57 »
Pa evo i RHMZ napisa da ce od utorka sneg svuda! Sumnjam da bi sad napisali, ako iole ne veruju u taj scenario...

Van mreže dusan

• **
« Odgovor #299 poslato: 11. Decembar 2009. u 20:57 »
Ljubostinja to je GFS
Ovo je slika sa tem. na 850hPa
primecujes slicnost sa tvojom kartom