Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Decembar 2009  (Pročitano 128467 puta)

Van mreže gabesz20

• Moderator
  • Starost: 39
Re: Decembar 2009
« Odgovor #500 poslato: 16. Decembar 2009. u 11:12 »
Boce Vojvodina da...sam sever znas vec da je druga prica:)

Van mreže JOPA

• Starost: 2020
« Odgovor #501 poslato: 16. Decembar 2009. u 11:16 »
6Z mi u subotu daje 10 cm snijega, a sutra potkraj dana i u petak 1 - 5 cm.  :o  :o :o
Ne vjerujem, nema šanse.  :-X  :o

Van mreže MaxeLL

• *
  • Starost: 37
  • Sneg Je Život, Sve Drugo Su Sitnice.. :)
« Odgovor #502 poslato: 16. Decembar 2009. u 11:22 »
gabesz20, sta se podrazumevas pod tim "sever"? Jel tu spada i NS? :D
Ja Volim Život, Kafane I Žene.. :D

Van mreže gabesz20

• Moderator
« Odgovor #503 poslato: 16. Decembar 2009. u 11:50 »
Ne nikako...Novi Sad je uvek bila druga prica,da ne pricam o Loznici!Ja mislim na krajnji sever okolina Subotice!

Van mreže Dejo

• Moderator
  • Starost: 37
    • Sumeteo
« Odgovor #504 poslato: 16. Decembar 2009. u 12:50 »
Evo šta znači sever Vojvodine... Tu je otprilike granica snega <5cm i ostatka 10+ cm -)

Videćemo opet se lomi oko nas, tako mi je svejedno kad i tako svi vide posle otopljenje... Ali bar malo da vidimo kako je to kad padaju krupne pahulje :D

Van mreže ciklon

• Starost: 40
« Odgovor #505 poslato: 16. Decembar 2009. u 12:53 »
Kako strasno deluje GFS 06Z!  :(
Ocekivalo se da posle ovog  hladnijeg perioda(mada nije hladniji jer ipak je decembar) stigne topliji vazduh ali ne kao sto se sada crta sa  izuzetno visokim temperaturama.Nesto od toga je vec uslo u 180h ali dosta toga je i u periodu nezahvalnom za prognozu.Jedino bi nas neka inverzija spasla ali tesko.

Van mreže Sic

• **
« Odgovor #506 poslato: 16. Decembar 2009. u 13:10 »
Jes vala, crta se 15C 25.! Nema sanse za inverziju sa tako drasticnim temperaturama...

Van mreže dusan

• **
  • Starost: 47
« Odgovor #507 poslato: 16. Decembar 2009. u 13:20 »
Ako u subotu bude padao sneg pri temperaturama koje se ocekuju(debeli minus)lako se moze desiti da 15mm padavina bude preko 20cm snega.

Van mreže gabesz20

• Moderator
« Odgovor #508 poslato: 16. Decembar 2009. u 13:29 »
Moze se lako desiti Dusane...ali eto ni jedan dan pre ne vredi davati prognoze o kolicinama,mada je to sigurno da dobijate vise od samog severa,ako bude nesto od njega!

Van mreže shimezki

• *
  • Starost: 57
« Odgovor #509 poslato: 16. Decembar 2009. u 14:01 »
A kako beše ona prognoza za januar iz Accuweather-a?
Ovakvo leto usred zime je nešto najgore što može da se desi.  :sos:
Hoću sneg ove zime...

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #510 poslato: 16. Decembar 2009. u 14:03 »
ajde shimezki kaži nam u aktuelnim kako je vo Skopje :)

Van mreže shimezki

• *
  • Starost: 57
« Odgovor #511 poslato: 16. Decembar 2009. u 14:11 »
Evo... :D
Hoću sneg ove zime...

Van mreže snowlover

• *
« Odgovor #512 poslato: 16. Decembar 2009. u 15:36 »
Pozdrav drugari ovde Dragan iz Novog Sada,vas novi clan ;)
Vec duze vreme citam i pratim desavanja na ovom forumu.Veliki sam ljubitelj meteorologije,a posebno snega
jer sam zimsko dete tj. rodjen sam u zimu i zato valjda mnogo volim sneg :)
Evo jednog dobrog linka gde ja pratim vremenska predvidjanja za narednih 7 dana

http://www.cpc.noaa.gov/products/fews/global/europe/

ima odlicne mape"weather forecasts",snow depth(visina sneznog pokrivaca,predvidjanja temperatura itd.
Gledejuci trenutne mape na ovom sajtu,do pre dva dana GFS je predvidjao da ce u subotu sredisnje novog ciklona
biti u centralnoj Srbiji medjutim gledajuci danasnje karte moram da razocaram ljubitelje snega u centralnoj Srbiji jer
ce taj dolazeci ciklon u subotu proci mnogo severnije.Obratite paznju na subotu od 6Z do do nedelje 00Z.
Najobilnije snezne padavine se ocekuju na prostoru od Beograda do Vrbasa.Snezna granica padavina ce biti
tacno negde na polovini Vojvodine,a to je negde do Vrbasa.Vec od Kule pa na dalje prema severu jedva da ce i pasti
nekoliko pahuljica snega.Epicentar najobilnijih padavina ce biti juznobacki okrug(Novi Sad)Sremski okrug pa
sve do Beograda(ukljucujuci i njega).Sto se ostatka Srbije tice ovim ciklonom ce biti dobro zahvacena i zapadna Srbija
sa epicentrom u Loznici tako da ce po mojoj proceni nakon novih padavina u subotu sto se gradova tice
NS,BG i Loznica biti apsolutni rekorderi sto se tice visine sneznog pokrivaca i napadace sigurno do pola metra :D
Vec sada je visina sneznog pokrivaca u NS negde oko 30 cm i taman jos u subotu kad padne dodatnih 20 cm
sasvim ce biti realno da se ovaj scenario ostvari.U centrajnoj Srbiji visina sneznog pokrivaca ce dostici max 30 cm,
dok ce sa kolicinom sneznog pokrivaca najgore proci jugoistog Srbije i krajnji sever Vojvodine.
Eto,to je moja procena gledajuci ove karte pa cemo videti do kraja nedelje da li ce se i ostvariti ;)

Van mreže snowlover

• *
« Odgovor #513 poslato: 16. Decembar 2009. u 15:48 »

Mali dodatak,sad sam na mapi primetio da ce dosta snega u subotu dobiti i krajnji istok tj Timocka krajina ;)

Van mreže danijel

• **
  • Starost: 40
« Odgovor #514 poslato: 16. Decembar 2009. u 16:44 »
Pozdrav Snowlover i dobro nam dosao,zaista su ti zanimljivi podaci za subotu,sta imas da kazes za Vrsac i juzni banat i to je Vojvodina da li nas kaci malo tog snega :D ?

Van mreže snowlover

• *
« Odgovor #515 poslato: 16. Decembar 2009. u 16:57 »
Naravno da ce i Vrsac dobiti dobru porciju snega.Kao sto sam rekao cela juzna Vojvodina ce odlicno proci sa padavinama.
A pod tim se podrazumeva juzna Backa,centralni i juzni Banat i ceo Srem pa se sve do Beograda koji ce biti na samoj granici padavina
ali ce i on biti zahvacen.Tako da ne brini za Vrsac proci ce dobro :DTakodje sve od Zrenjanina do Panceva dosta snega.
« Poslednja izmena: 16. Decembar 2009. u 17:14 snowlover »

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #516 poslato: 16. Decembar 2009. u 17:00 »
Pre toga sutra će biti čini se dosta lepog snega u južnoj polovini zemlje popodne....Što se tiče ovog ciklona u subotu,mislim da će ga GFS vratiti južnije,tj. da će sneg padati južnije od Novog Sada...ali videćemo
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže snowlover

• *
« Odgovor #517 poslato: 16. Decembar 2009. u 17:07 »
Sutra suvo na severu i u Beogradu bez padavina,vec dole juznije bice snega slabog do umerenog intenziteta ali nista spektakularno mnogo.
Za subotu karta pokazuje glavni ciklon u Vojvodini,zapadu i krajnjem istoku Srbije,a da li ce se spustiti malo juznije na Sumadiju i jug Srbije
znacemo za dan,dva.Mislim da ce vec u naredna 24 h biti cista situacija sta da ocekujemo u subotu.

Van mreže Zika

• Starost: 29
  • student meteorologije u Novom Sadu
« Odgovor #518 poslato: 16. Decembar 2009. u 17:20 »
moje mesto je uvek na toj granici padavina........dosta puta najave sneg a ono oblak bude do pola neba i juznije a vedro od pola ka severu i onda mi dodje da se pokidam..........
ljubav si mi jedina, ti si moja sudbina

Van mreže snowlover

• *
« Odgovor #519 poslato: 16. Decembar 2009. u 17:31 »
Po pravilu sva mesta i gradovi koji su u blizini velikih reka i u podnozju planina dobro prolaze po kolicini padavina i leti i zimi zbog povecane vlaznosti vazduha.
Zato Beograd,Novi Sad,Vrsac i svi gradovi koji u blizini imaju neku planinu ili reku dobro prodju,a primera radi krajnji sever Vojvodine(Subotica)uvek prodju veoma lose.
Ravnica,nema planina u blizini ali zato tamo stezu najjaci mrazevi i magle zimi.