Pozdrav drugari ovde Dragan iz Novog Sada,vas novi clan
Vec duze vreme citam i pratim desavanja na ovom forumu.Veliki sam ljubitelj meteorologije,a posebno snega
jer sam zimsko dete tj. rodjen sam u zimu i zato valjda mnogo volim sneg
Evo jednog dobrog linka gde ja pratim vremenska predvidjanja za narednih 7 dana
http://www.cpc.noaa.gov/products/fews/global/europe/ima odlicne mape"weather forecasts",snow depth(visina sneznog pokrivaca,predvidjanja temperatura itd.
Gledejuci trenutne mape na ovom sajtu,do pre dva dana GFS je predvidjao da ce u subotu sredisnje novog ciklona
biti u centralnoj Srbiji medjutim gledajuci danasnje karte moram da razocaram ljubitelje snega u centralnoj Srbiji jer
ce taj dolazeci ciklon u subotu proci mnogo severnije.Obratite paznju na subotu od 6Z do do nedelje 00Z.
Najobilnije snezne padavine se ocekuju na prostoru od Beograda do Vrbasa.Snezna granica padavina ce biti
tacno negde na polovini Vojvodine,a to je negde do Vrbasa.Vec od Kule pa na dalje prema severu jedva da ce i pasti
nekoliko pahuljica snega.Epicentar najobilnijih padavina ce biti juznobacki okrug(Novi Sad)Sremski okrug pa
sve do Beograda(ukljucujuci i njega).Sto se ostatka Srbije tice ovim ciklonom ce biti dobro zahvacena i zapadna Srbija
sa epicentrom u Loznici tako da ce po mojoj proceni nakon novih padavina u subotu sto se gradova tice
NS,BG i Loznica biti apsolutni rekorderi sto se tice visine sneznog pokrivaca i napadace sigurno do pola metra
Vec sada je visina sneznog pokrivaca u NS negde oko 30 cm i taman jos u subotu kad padne dodatnih 20 cm
sasvim ce biti realno da se ovaj scenario ostvari.U centrajnoj Srbiji visina sneznog pokrivaca ce dostici max 30 cm,
dok ce sa kolicinom sneznog pokrivaca najgore proci jugoistog Srbije i krajnji sever Vojvodine.
Eto,to je moja procena gledajuci ove karte pa cemo videti do kraja nedelje da li ce se i ostvariti