Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Decembar 2009  (Pročitano 128450 puta)

Van mreže ciklon

• Starost: 40
Re: Decembar 2009
« Odgovor #600 poslato: 18. Decembar 2009. u 13:38 »
Dva zaredom izlaza najavljuju povratak zime uoci NG,a visoke temperature su jos ublazene.Da li ce biti inverzije to cemo jos videti ali vazno je da se sklonila ona neprijatna zuta boja koja srecu kvari  :)
Ensembl kao sto je i za ocekivati razvucen ali nije kao sto je bio pre dva-tri dana kompletan iznad normale!

Van mreže snowlover

• *
« Odgovor #601 poslato: 18. Decembar 2009. u 14:55 »
Izgleda ce se ostvariti identican scenario kao u dve prethodne Nove godine.Novi hladni talas stize tacno u novogodisnjoj noci,1 januara nagli pad temperature i nove snezne padavine,a dugorocne prognoze pokazuju da ce novi hladni talas trajati od 1 januara pa sve tamo do iza Srpske Nove,dobre dve nedelje.Daj Boze da se ostvari :D
Za sledecu nedelje najnoviji izlazi pokazuju da temperature bar sto se tice Vojvodine nece bas toliko jako porasti.Dnevne ce se kretati od 0 do 5.Tako da mislim da ce se sneg ipak malo sporije topiti.Mozda u predelima gde je pala veca kolicina snega od 30 do 50 cm se i ne istopi skroz do tog novog zahladjenja,pogotovo jer ce jutarnje i nocne temperature biti stalno na granici minusa.
Za sutra i dalje stojim iza tvrdnji da nas ocekuje lep sneg na severu.U NS umerenog intenziteta,a na krajnjem severu jaka vejavica.Ali naravno potpuno je nebitno dal ce jos pasti 5 ili 15 cm.I ovih sadasnjih oko 35 cm je sigurno rekord bar sto se tice Novog Sad u poslednjih 10-15 godina.Ne treba biti neskroman :D

Van mreže MaxeLL

• *
  • Starost: 37
  • Sneg Je Život, Sve Drugo Su Sitnice.. :)
« Odgovor #602 poslato: 18. Decembar 2009. u 15:15 »
snowlover, slazem se sa tobom da ne treba biti neskroman.. :D Secam se, pre 3 godine, u Somboru, palo je pola metra, bas negde za vreme novogodisnjih praznika.. Ja bih voleo sto vise da ga padne, ali sta cemo kad krene otapanje?! Zalicemo! :)
Ja Volim Život, Kafane I Žene.. :D

Van mreže Zika

• Starost: 29
  • student meteorologije u Novom Sadu
« Odgovor #603 poslato: 18. Decembar 2009. u 15:16 »
tako je maxell.............moze bit poplava i cuda............
ljubav si mi jedina, ti si moja sudbina

Van mreže MaxeLL

• *
« Odgovor #604 poslato: 18. Decembar 2009. u 15:26 »
Saturday, Dec 19
More Details

Some sun, then turning cloudy and cold; 8-15 cm of snow in the afternoon. Winds from the N at 17 km/h.

Sinoc je pisalo da ce biti mnogo vise snega.. :D Nista, ostaje nam da vidimo ko je bio u pravu.. ;)

Van mreže snowlover

• *
« Odgovor #605 poslato: 18. Decembar 2009. u 15:39 »
MaxeLL,taj ciklon sigurno dolazi sutra samo sto je problem sto se on iz sata u sat sve vise pomera prema severu i u tome je najveci"problem".Ako se odrzi i dalje ovaj trend pomeranja i dalje prema severu krajnji rezultat sutrasnjih padavina ce biti da u centralnoj Srbiji i Beogradu jedva da ce provejati po koja pahulja snega,NS ce dobiti umerene padavine ,a krajnji sever najjaci sneg.Tako da kad se sve sabere i oduzme sutra ce najbolje sto se padavina tice profitirati severno Backi okrug,a od gradova Sombor i Subotica gde modeli pokazuju bas jak sneg vec od sutra od podne pa tamo negde do ponoci kad se ocekuje polagani prestanak padavina.Tako da ako i odes sutra kuci neces se pokajati.Bice snega i u NS ali tamo gore mnogo bolje padavine ;)

Van mreže snowlover

• *
« Odgovor #606 poslato: 18. Decembar 2009. u 15:42 »

Ali u krajnjem slucaju mislim da je to i najpostenije.Ja sam zadovoljan koliko je snega i do sad palo u NS a krajnji sever je uvek jako loshe prolazio sa padavinama,sve ih obilazi kao"kisha oko Kragujevca"pa nek se i snegoljupci tamo konacno obraduju,sutra je dan za njih :D

Van mreže MaxeLL

• *
« Odgovor #607 poslato: 18. Decembar 2009. u 15:44 »
Da, da.. :) Mada, cenim da ce i NS dobro proci sutra.. I Nedeljko Todorovic najavljuje sneg u citavoj Srbiji, samo u juznim i jugoistocnim krajevima susnezicu.. Vojvodinu kuje u zvezde.. :D

Van mreže MaxeLL

• *
« Odgovor #608 poslato: 18. Decembar 2009. u 16:03 »
Ne znam, sinoc sam bio u kafani.. :) Video sam da je padao, dok sam isao do nje.. Kad sam izlazio, nisam video nista.. :D
Salim se, naravno.. Po meni, sinoc nije napadalo vise od 2 cm, nema sile.. Kola su bila suva i ociscena, a kad sam dosao do njih, samo je nokat upao.. ;)
Po tvom, ispada da bi sutra palo 4 cm (posto si rekao duplo).. :D Ne znam, sutra u ovo doba cemo biti pametniji, valjda.. :D :D :D

Van mreže Dejo

• Moderator
    • Sumeteo
« Odgovor #609 poslato: 18. Decembar 2009. u 16:04 »
Čitajući ovu stranicu, već sam mislio da vam je krivo što nećete opet dobiti zatrpavanje. Ali nema veze, sutra smo mi na redu, ovaj put ne može da omane :D Svi modeli visoke i niske rezolucije daju dobrih 10-ak mm padavina za 12 sati.

Van mreže MaxeLL

• *
« Odgovor #610 poslato: 18. Decembar 2009. u 16:12 »
To je za Suboticu i Sombor.. :D A, Novi Sad i okolina? Crta li se nesto i za to? Gledam na accuweather.com, tamo prognoziraju za NS 8-15 cm, a sinoc je pisalo 20-25 cm..  :crutch:

Van mreže snowlover

• *
« Odgovor #611 poslato: 18. Decembar 2009. u 16:18 »
Pa zato ti i kazem mi u NS cemo dobiti jos sigurnih 10 cm snega.Ne budi neskroman,pa to ce u konacnom zbiru biti skoro pola metra snega :D
Ajde budi iskren pa priznaj da li pamtis kada je ovde palo toliko snega?Ja za mojih 28 godina zivota to ne pamtim najiskrenije.To su snegovi koji se beleze
samo na Zlatiboru i Kopaoniku i ostalim visokim planinama,a sad smo i mi u Vojvodini to doziveli,zato cuti i uzivaj :D

Van mreže snowlover

• *
« Odgovor #612 poslato: 18. Decembar 2009. u 16:22 »

Ta merenja RHMZ nek oni okace macku o rep.Ta visina od 22 cm koliko prikazuju za NS im je stojala jos od utorka.A sneg je ovde kao sto i sam znas padao jos ceo utorak,sredu i jos ono sinoc.Nisu 5 dana updejtovali podatke,toliko o njihovoj"preciznosti" :D
NS nije dobio nista manje padavina od Beograda,a za BG pise 39 cm a za NS 22 cm,jer za BG podatke osvezavaju svakodnevno,a za ostatak Srbije lupaju tako iz glave neprecizne podatke ;)

Van mreže MaxeLL

• *
« Odgovor #613 poslato: 18. Decembar 2009. u 16:29 »
Iskreno, za docek 2007., bio sam u Somboru.. Poceo je padati oko 17h i padao je skoro 30h, neprekidno.. Mogu ti reci da ga je bilo duplo vise, nego sto ga sad ovde ima.. :D

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #614 poslato: 18. Decembar 2009. u 18:34 »
Izgleda da će sutra  biti umerene i jake košave sredinom dana i popodne ......Što se tiče snega,biće ga u celoj zemlji,nešto više padavina bi mogao dobiti kranji Sever Vojvodine ....Ako,zaslužili su  ;) ;)

Vetar sutra popodne

NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže snowlover

• *
« Odgovor #615 poslato: 18. Decembar 2009. u 18:40 »
Kao sto sam i rekao,drago mi je sto se i ostali slazu sa mojim predvidjanjem da ce sutra krajnji sever dobiti najvise padavina,ali neka im.Red je da i njima napada makar 15 cm snega,a mi ostali cemo dobiti jos malo i svi snegoljupci zadovoljni :super:Jedino mi zao ovih na krajnjem jugoistoku Srbije oni su jadni bas najgore prosli

Van mreže Freddy

• **
  • Starost: 45
« Odgovor #616 poslato: 18. Decembar 2009. u 19:33 »
Definitivno krjanji sever sutra dobija 10+ cm snega...Juzno od Novog Sada po skoro svim modelima moze da bude tek koji cm...Ipak ne treba to sve uzimati zdravo za gotovo...nocasnju mecavu u BG-u isto tako modeli nidu videli ali je granica padavina bila dosta severnije pa je BG dobio lepih, novih 10cm ;)

offtopic @snowlover
Pa i u skoro celom Beogradu ima vise od zvanicnih 39cm...ja sam juce na vise automobila izmerio nesto preko 40cm...a to je bilo pre ovih proslonocasnjih padavima...sad verovatno ima i pola metra...merenja su takva kakva jesu sto ne znaci da dobar deo Novog Sada ima vise od tih 22cm

Van mreže Joe

• Administrator
  • Starost: 42
« Odgovor #617 poslato: 18. Decembar 2009. u 20:30 »
Iskreno i ja se nadam iznenađenju i da će pasti nešto više snega nego što to modeli prognoziraju, ali ne znam koliko je to realno. Što se tiče Novog Sada ipak očekujem minumum 5cm novog snega.
Mene više brine otopljenje početkom naredne sedmice. Izgleda da će košava trajati duže od 2 dana. U ovim situacijama je jako teško prognozirati da li će doći do temperaturne inverzije, i ako dođe koliko će trajati.
« Poslednja izmena: 19. Decembar 2009. u 11:18 Joe »

Van mreže srba

• **
  • Starost: 57
« Odgovor #618 poslato: 18. Decembar 2009. u 20:55 »
Freemeteo iz izlaza u izlaz smanjuje padavine za Inđiju.Sada predviđa samo nešto malo više od 2cm.

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #619 poslato: 18. Decembar 2009. u 21:32 »
Već nekoliko izlaza WRF-NMM-a daju vrlo zanimljiv raspored padavina za sutra. Najviše padavina bi imali Vojvodina i Negotinska krajina, zatim Beograd sa okolinom, jugoistočna Srbija i Kosovo, dok bi centralna, zapadna i jugozapadna Srbija prošle skoro bez padavina. Ta padavinska "rupa" mi je vrlo čudna. Vidjećemo kako će se stvari odvijati sutra.

« Poslednja izmena: 19. Decembar 2009. u 11:01 Joe »

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm