Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Decembar 2009  (Pročitano 128449 puta)

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
Re: Decembar 2009
« Odgovor #620 poslato: 18. Decembar 2009. u 21:44 »
I meni upada u oko ova rupa na W i SW Srbije :/ Možda bi bilo moguće da se crta takva rupa da je u pitanju košavsko područje,ali kako W i SW Srbije nisu košavska oblast,izgleda prilično čudno  :-\  :-\  :neznam:

Videćemo,dakle do večernjih sati se očekuje umerena do jaka košava,videćemo kako će ona uticati na padavine  :)  :) Nakon toga se ponovo očekuje severozapadni vetar koji će povući još hladniji vazduh po visini.

Takođe treba spomenuti da bi temperatura mogla pa pređe nakratko u plus na na Jugu Srbije zbog prodora nešto toplijeg vazduha usled stvaranja ovog ciklona u Srednjem Jadranu.
« Poslednja izmena: 19. Decembar 2009. u 11:02 Joe »
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #621 poslato: 18. Decembar 2009. u 22:15 »
Interesantno je da tu padavinsku rupu vide i GFS i EC. Obično retko kad biva, pogotovu za padavine, da su tako složni u procenama. Ono što je sigurno da nas čeka još jedan zanimljiv dan sutra tj. popodne i veče. Neko će dobiti još snega a neko i neće. Svakom po zaslugama. Ako NS ne dobije sneg sutra znam ko je krivac za to ;)
« Poslednja izmena: 19. Decembar 2009. u 11:03 Joe »

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #622 poslato: 18. Decembar 2009. u 22:48 »
Evo ciklona koji će sutra delovati na vreme u našim krajevima...Trenutno se nalazi na Severu Italije,a narednih sati će se još više produbljavati....Imaćemo lepi centar od  990hpa u Srednjem Jadranu

NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže Zeli

• **
  • Starost: 62
« Odgovor #623 poslato: 18. Decembar 2009. u 22:58 »
Ja sam ovu "rupu" što je spomenuste pokušavao shvatiti i analizirati pre nekoliko sati, pogotovo što se njena granica sa padavinskim područjem stalno "vrti" baš oko mog područja. Najjužniji zavoj Save blizu granice BH sa Srbijom
Tako, barem prema trenutnoj situaciji, ja bih mogao dobiti celih 20cm, snega, ali isto tako vrlo lako da prođem sa pokojom pahuljom.
Bez obzira na mnoge probleme koje bi mi mogla stvoriti ipak kao pravi snegoljubac navijam za prvu opciju.
« Poslednja izmena: 19. Decembar 2009. u 11:06 Joe »

Van mreže gabesz20

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #624 poslato: 18. Decembar 2009. u 23:02 »

Centar ciklona na zapadu Rumunije ovako cela Vojvodina dobija sneg!

Van mreže dusan

• **
  • Starost: 47
« Odgovor #625 poslato: 18. Decembar 2009. u 23:09 »
Gabesz potpuno se slazem sa tobom.Ako taj centar ostane tu mi ne treba da brinemo.Srecno Vam zelim gore u Subotici jer sam i sam proveo dosta vremena ,doduse malo juznije u KI i znam da aj deo Vojvodine se pretvara polako u stepu.Drzim Vam palceve.

Van mreže snowlover

• *
« Odgovor #626 poslato: 18. Decembar 2009. u 23:10 »
Gabesz niko ne spori da ce cela Vojvodina dobiti sutra sneg samo nece svuda biti istog intenziteta.Novi Sad je suvise zapadno i udaljen od Rumunije,tako da mislim da ce Zrenjanin i Vrsac dobiti dosta dobar sneg,a NS onako umereno.A ostatak Srbije(izuzev Timocke krajine)je skroz pod znakom pitanja,bice to bas neke male padavine,skoro beznacajne.

Van mreže danijel

• **
  • Starost: 40
« Odgovor #627 poslato: 18. Decembar 2009. u 23:11 »
Bas tako ciklon na zapadu Rumunije tako da Vrsac kao centar juznog Banata i kao deo Vojvodine samim tim i grad na granici sa Rumunijom moze da ocekuje dosta snega :D

Van mreže gabesz20

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #628 poslato: 18. Decembar 2009. u 23:41 »
No nemam vise snage...za raspravu,sever najvise dobije to ocigledno!

Van mreže MaxeLL

• *
  • Starost: 37
  • Sneg Je Život, Sve Drugo Su Sitnice.. :)
« Odgovor #629 poslato: 19. Decembar 2009. u 00:55 »
Rekose i NS da ce dobiti dosta snega, pa se iz sata u sat te tvrdnje osporavaju.. :s Koliko bi, po sadasnjim podacima, Novi Sad mogao dobiti snega? Hoce li biti bar 10cm? :D :P :D
Ja Volim Život, Kafane I Žene.. :D

Van mreže gencic

• Moderator
  • **
  • Starost: 36
« Odgovor #630 poslato: 19. Decembar 2009. u 02:28 »
Nocas usled vrlo intenzivnog nocnog izracivanja vrlo niski minimumi temperature, do -20 C, ponegde.Dolaskom oblacnosti sa zapada, prestaje opadanje temperature.Treba primetiti i ozbiljne minimume u ponedeljak ujutru, koji bi bili slicni nocasnjim.Teritorija Srbije uopste nije ni zanimljiva po pitanju padavina za sutrasnji ciklon, vec Zapadna Bosna i Hrvatska, koje bi dobile i do 30 mm (sneznih) padavina za svega 12 sati.

« Poslednja izmena: 19. Decembar 2009. u 11:08 Joe »

Van mreže Joe

• Administrator
  • Starost: 42
« Odgovor #631 poslato: 19. Decembar 2009. u 10:03 »
WRF prognozira lepih oko 10cm novog snega kod mene. Sada nam ostaje da pratimo situaciju u aktuelnim vremenskim prilikama i navijamo za sneg.  :jupi:

Van mreže Sneško_Belić

• **
  • Starost: 56
« Odgovor #632 poslato: 19. Decembar 2009. u 10:31 »
Joe, hoće li i kod nas da padne još snega?  :?: :)
Volim i sneg, ali ipak više volim mooooreeeee :D

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #633 poslato: 19. Decembar 2009. u 10:37 »
Joe, hoće li i kod nas da padne još snega?  :?: :)

Uh nažalost u Čačku očekujem samo moguć kratkotrajan slab sneg.  ::)  :(

Van mreže shimezki

• *
  • Starost: 57
« Odgovor #634 poslato: 19. Decembar 2009. u 10:37 »
Najnoviji (a i prehodni) GFS nikad gori oko Nove godine... :-[
Hoću sneg ove zime...

Van mreže Sneško_Belić

• **
  • Starost: 56
« Odgovor #635 poslato: 19. Decembar 2009. u 10:41 »
Šteta :(
šmrc...
Volim i sneg, ali ipak više volim mooooreeeee :D

Van mreže ciklon

• Starost: 40
« Odgovor #636 poslato: 19. Decembar 2009. u 10:49 »
Poslednja dva izlaza GFS najavljuje veoma visoke temperature,promenio je svoj scenario i ensembl tako da do NG za sad nema nikakvih naznaka zahladjenja,jako losi izlazi.
U ovom slucaju ne bih voleo da padne danas puno snega jer za par dana stize jace otopljenje i sve se veoma brzo pretvara u vodu,sto manje snega to manje vode i bljuzgavice!

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #637 poslato: 19. Decembar 2009. u 11:14 »
E sad offtopic.
Dve stranice postova koji nemaju veze sa forumom su obrisana, a članovima koji su se bavili temom su ostavljeni ti delovi. Ubuduće ako se neko ne bude držao teme uprkos upozorenjima uslediće strože sankcije od samo brisanja postova.
« Poslednja izmena: 19. Decembar 2009. u 11:54 Joe »

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #638 poslato: 19. Decembar 2009. u 11:53 »
GFS06Z dosta bolji. Crta novo zahlađenje za naredni vikend. Do tada košava uz porast dnevnih temperatura. Temperaturu iznad nule ne očekujem pre utorka.

Van mreže Freddy

• **
  • Starost: 45
« Odgovor #639 poslato: 19. Decembar 2009. u 14:29 »
To zahladjenje sledeceg vikenda je sada sasvim sigurno...jedino se ne zna da li ce biti dovoljno da opet vrati temperature ispod nule posle izvesnih 10+C od srede. Ne ocekujem da ce ostati ista od ovog snega do tada, ali dobro...I ovo je bilo iznad svih ocekivanja...jos 2-3 dana cemo da uzivamo u pravoj zimi, a onda blato do guse   ::)