Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Decembar 2009  (Pročitano 128443 puta)

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
Re: Decembar 2009
« Odgovor #660 poslato: 19. Decembar 2009. u 22:01 »
Mene ozbiljno pocinje da brine to sto ce se sledece nedelje brzo otopiti prilicno velik snezni pokrivac a pritom ce padati i kisa,moze doci do poplava posebno u juznom Banatu........ :ufff:    :ufff: :ufff:
Za poplave u južnom Banatu ako se ne varam potrebno je topljenje snega na Karpatima.
Mislim da nema opasnosti  da dođe do toga.

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #661 poslato: 19. Decembar 2009. u 22:22 »
Večerašnji EC 12Z crta lep anticiklon nad Srednjom Evropom .....Izgleda da bi u ovakvom scenariju došlo do temperaturne inverzije  :-\
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže Zika

• Starost: 29
  • student meteorologije u Novom Sadu
« Odgovor #662 poslato: 19. Decembar 2009. u 22:34 »
Pa ovo topljenje snega bi moglo  dovoljno da zasiti zemlju da kad bi sledece jace padavine pale moglo doci do poplava a da nepricamo o topljenu snega sa Karpata.............pogledao sam visinu vode u bunaru i da ti kazem nije bas alarmantno ali mogu slobodno reci da je visoka............
ljubav si mi jedina, ti si moja sudbina

Van mreže bane

• *
« Odgovor #663 poslato: 20. Decembar 2009. u 02:56 »
pa jel ovo o cemu vi pricate treba da stoji u ovoj temi,ovde su prognoze i o tome treba da pisete a ne o poplavama,bunarima,da li trenutno pada sneg,kisa,grad....,sramota,pretvorili ste ovaj divni forumu veliku sramotu.Postava od pre je bila mnogo,mnogo bolja,od stare postave ostao je samo Jovan i Milos i jedino,od nove ima par ljudi dobrih,ostali svadjalice,neznalice,velike nule.Pa jel moguce da vi u temi prognoze pricate o poplavama,bunarima.....uzas

Van mreže Freddy

• **
  • Starost: 45
« Odgovor #664 poslato: 20. Decembar 2009. u 05:17 »
GFS ensembli sve bolji i bolj....Ipak mozda i ne docekaomo NG sa +10

Van mreže Dejo

• Moderator
  • Starost: 37
    • Sumeteo
« Odgovor #665 poslato: 20. Decembar 2009. u 08:27 »
GFS 00z daje sneg već od subote, i traje bar do Nove godine. Nije ni EC daleko, ali može biti bolji -)

Van mreže Sic

• **
« Odgovor #666 poslato: 20. Decembar 2009. u 11:05 »
GEFS crta sneg 1. uvece, dotle temperature iznad ili znatno iznad proseka a kamoli iznad 0C! Bice dosta kise, ovo smrdi na neke poplave!

Van mreže ocelot

• Starost: 35
« Odgovor #667 poslato: 20. Decembar 2009. u 14:20 »
meni uopšte nije do kiše  :-\

Van mreže Boce

• Moderator
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #668 poslato: 20. Decembar 2009. u 14:26 »
pa mi ćemo biti počašćeni ocelot sa još par ledenih dana naredne nedelje
a posle toga ko zna šta će sve biti
možda ćemo imati ledenu kišu narednih dana ali ja se ipak nadam da nećemo

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #669 poslato: 20. Decembar 2009. u 14:50 »
 ^^ ^^ Pa da,od utorka jaka košava,Timočka i Negotinska krajina stupaju na scenu  ;)  ;) ....

Ja mislim da će kod vas u utorak padati sneg,a u sredu i četvrtak verovatno ledena kiša
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže ciklon

• Starost: 40
« Odgovor #670 poslato: 20. Decembar 2009. u 15:45 »
Jako je tesko da prognoziramo sta ce se desavati do kraja sledece nedelje.Malopre citam u novostima najavu da ce sledecih 15 dana biti znatno iznad proseka sto se tice temperature!

Van mreže shimezki

• *
  • Starost: 57
« Odgovor #671 poslato: 20. Decembar 2009. u 16:07 »
Ako pratite ensemblov, videcete da se svaki novi izlaz draswticno razlikuje od prethodnog.
npr. 00z daje -10 za Novu godinu, dok odmah zatim 06z daje +10. A sledeci daje -5...
Konfuzija...
Hoću sneg ove zime...

Van mreže dikile

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #672 poslato: 20. Decembar 2009. u 18:03 »
Sto je dobar izlaz za 31.Jeste daleko ali ne i nemoguce.
Za Novu godinu ja mislim da ce padati sneg

Van mreže Aleksandar

• *
« Odgovor #673 poslato: 20. Decembar 2009. u 18:39 »
evo mog prvog posta, bas gledam na accuweather.com i weather.com, da za novu nece biti snega tek oko 3. januara, mada se ja ne razumem toliko u prognozu, ali bih voleo da naucim

pozzz svima

Van mreže shimezki

• *
  • Starost: 57
« Odgovor #674 poslato: 20. Decembar 2009. u 18:47 »
Pa bas juce su accuweather i weather.cnn davali sneg i oko -5 za Novu godinu    :neznam:
Hoću sneg ove zime...

Van mreže Boce

• Moderator
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #675 poslato: 20. Decembar 2009. u 18:49 »
dobrodošao Aleksandar :)
Nadam se da ćeš na forumu naći puno materijala kojim ćeš obogatiti znanje vezano za prognozu i meterologiju uopšte.

Van mreže снег

• **
  • Starost: 46
  • ЈОШ СЕ ЗИМЕ НЕ ПРЕДАЈУ!
« Odgovor #676 poslato: 20. Decembar 2009. u 19:17 »
Драги снег, ствари не стоје баш ружичасто. Очекуј вееелики мраз за св. Николу, испод -10 степени. Поподне ће тог дана бити још мало снега, оног финог, прашкастог, још рецимо 2 до 5 цм. До поноћи би требало да сасвим улагани или евентуално престане.
Ипак, знаш и сам да је љубав сила над силама. Поларни услови вожње су искушење. Ја то тако видим.
Немој мислити да те наговарам на нешто, само кажем шта бих ја радио да сам на твом месту. Мислићу на тебе тог дана, иако је слава и код мене, и навијаћу да добро прођеш. Једва чекам понедељак да видим како си прошао.

Мали осврт на речено што не припада овој теми. Победу ће однети природа, јер њен баланс нико не може да наруши. Једино су људи надобудна створења која мисле да све знају. Топлољупци или зимољупци, свеједно, нема ту ничије победе. Све те приче о климатским променама... ах, многи знају моје мишљење, али ћу га укратко поновити: те приче су далеко од науке, далеко од сазнања, а ипак наш стварни свет, препун обмана и лажи.

Што би Сократ рекао 'Ја знам да ништа не знам'. (Ух, ваљда то беше Сократ, нека ми нико не замери ако сам лупио)

Драги пријатељу,

да, љубав јесте сила над силама, па је била јача и од никољданског поларног удара. Када је синоћ почела беснети ветруштина, и када су се почели стварати сметови по локалним путевима Фрушке горе, упустио сам се у авантуру и пошао. Било је веома узбудљиво, на тренутке сам се осећао као оне камионџије које впзе по залеђеним језерима Северне Америке, али успео сам. Стигао сам да честитам Славу мајци. Искуство поларне вожње ће ме пратити док сам жив! Мислим да је то најузбудљивије снежно искуство које сам икада имао.
Да не би било потпуно ван теме, можеш ли ми објаснити шта тачно омогућава толико нагли пораст температуре? Шта би омогућило да се задрже ниске температуре? Мислим пре свега на мало објашњење око позиције циклона  и антициклона зими? Хвала, ово ме баш занима и нека је свима Срећна Слава који су јуче славили.
Небеса казују славу Божију а природа савршену лепоту Творчеву.

Van mreže Zika

• Starost: 29
  • student meteorologije u Novom Sadu
« Odgovor #677 poslato: 20. Decembar 2009. u 23:21 »
Ja zaista nebi voleo da sneg izostane za docek nove godine,za sada su razne opcije moguce pa cemo videti da li ce ga biti....
 :veje :kisa :kisa:
ljubav si mi jedina, ti si moja sudbina

Van mreže ocelot

• Starost: 35
« Odgovor #678 poslato: 21. Decembar 2009. u 00:23 »
pa mi ćemo biti počašćeni ocelot sa još par ledenih dana naredne nedelje
a posle toga ko zna šta će sve biti
možda ćemo imati ledenu kišu narednih dana ali ja se ipak nadam da nećemo

da,da.. sada sam malo bolje pogledao situaciju

u istočnim krajevima ne bi trebalo da dođe do značajnog otapanja,ali bi taman mogle da se očiste putevi i ulice pošto ove godine primećujem da se slabije radi na tome nego do sada
nadam se da će bar idući vikend doneti nove snežne padavine

Van mreže ciklon

• Starost: 40
« Odgovor #679 poslato: 21. Decembar 2009. u 00:55 »
Za iduci vikend sve je moguce,jako sareni izlazi su vec danima.Sigurno ce doci do pada temperature ali koliko stepeni ce to biti za sada je nezahvalno prognozirati.Vrti se tu oko 0C mozda malo iznad,znacemo za dan-dva.