Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Decembar 2009  (Pročitano 128544 puta)

Van mreže mladen

• *
Re: Decembar 2009
« Odgovor #20 poslato: 27. Novembar 2009. u 10:01 »
Zaista zanimljiva situacija. Mislim da modeli ovde ne mogu da predvide situaciju jer kod modela malo statisticko odstupanje dovodi do velikih oscilacija. A ovakve situacije su dušu dale za to. Meni se najviše svidja ono što jutros prognozira Weather2Umbrella. Temperatura dole polako ali sigurno.
Vratiće se magle u London!

Van mreže danijel

• **
  • Starost: 40
« Odgovor #21 poslato: 27. Novembar 2009. u 12:14 »
Da Darko tacno je to u vezi Nededljka ali on je to izneo grubo iako nije na odmet da je najavio da period snega moze da se ocekuje i izmedju 14-17 decembra sto i ensemble na nekim boljim sajtovima to i pokazuje,e sad dan 1-2 gore dole je zanemarljivo dok ne krene ozbiljniji minus da bi sneg koji nam bude stigao imao neku svrhu,iako sam jako nervozan sto je i danas u Vrscu toplo 17C....Ali dani polako prolaze a najave se menjaju iz sata u sat :D....

Van mreže danijel

• **
« Odgovor #22 poslato: 27. Novembar 2009. u 12:31 »
Pozdrav Ciklone,i meni je zaista drago da sam najzad sa vama,jer vidim da ste odlicna druzina i zadovljstvo je sa vama disktovati o vremenu,prognozama,pa Nedeljko je to najavio u ,,Alo novinama ali sam ja to cuo i na RTS-u kad je gostovao i nadam se da ce biti sneg,eto sad su mu nove najave da ce snega biti izmedju 14-17 decembra :D.Inace ja sam iz Vrsca....

Van mreže Zeli

• **
  • Starost: 62
« Odgovor #23 poslato: 27. Novembar 2009. u 13:28 »
Koliko ja vidim prvo ozbiljnije zahlađenje bi se momoglo očekivati 9/10.12., pod uslovom da modeli ne "promene mišljenje". Pozdravljam mladog kolegu Danijela i sugerišem mu (a što će se uveriti ako duže bude boravio na ovom forumu) da su prognoze preko 15 dana ništa drugo do puko nagađanje.

Van mreže danijel

• **
« Odgovor #24 poslato: 27. Novembar 2009. u 13:48 »
Zeli legendo hvala na dragocene sugestije, ali i ja cesljam po svemu i imam neke svoje adute,ali ja toliko volim sneg da kisu koju zaista najavljuju ne volim jer tada je ocekuju 9-10 tako da cekacemo jos nazalost do pravog zahladjenja i snega,ali dobra je stvara sto dani prolaze i mi se polako micemo tome da docekamo sneg....:D

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #25 poslato: 27. Novembar 2009. u 17:40 »
GFS sve bolji što se tiče ovog ciklona početkom Decembra,evo GFS 12Z počeo da crta i sneg

NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže Kimi

• Moderator
« Odgovor #26 poslato: 27. Novembar 2009. u 19:58 »
ECMWF 12Z ponovo vraća dominaciju Atlantika  :nelupaj:  :hitna:  :doh:  :doh:

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže gabesz20

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #27 poslato: 27. Novembar 2009. u 21:09 »
Kimi dzsaba gleda izlaze pojedinacno...svaki dan,ne vredi ti to za duzi period!Ima sada vec dosta sansi da se u decembru stvari odvijaju dobro!

Van mreže Kimi

• Moderator
« Odgovor #28 poslato: 27. Novembar 2009. u 21:18 »
 ^^ ^^ Potpuno si u pravu GABESZ,ali.....ne mogu da izdržim a da ne prokometarišem nešto dobro ili nešto loše  :P  :P Šta ćes,mladost,ludost  ???  ???  ???

Van mreže danijel

• **
« Odgovor #29 poslato: 27. Novembar 2009. u 21:27 »
Da i ja gledam svakih pola sata,osluskujem te onamo-ovamo i cas se pondam,cas iznerviram ali dobro docice i taj tren i docekacemo i to zahladjenje.A najvise se nerviram dok (upravo sada)gledam uzivo fotke iz  Anchorage Alaska a tamo veje li veje....:D

Van mreže danijel

• **
« Odgovor #30 poslato: 27. Novembar 2009. u 21:33 »

Van mreže danijel

• **
« Odgovor #31 poslato: 27. Novembar 2009. u 21:35 »
http://www.borealisbroadband.net/Vid-Sheraton1mega.htm evo jos malo snega iz Anchorage Alaska :D...

Van mreže danijel

• **
« Odgovor #32 poslato: 27. Novembar 2009. u 21:45 »
http://www.borealisbroadband.net/hilton/hilton2mega.jpg uzivajte drugari u sneznoj idili iz Anchorage Alaska :D...to mi hrani dusu dok i kod nas ne stigne zimska carolija....:D

Van mreže Kimi

• Moderator
« Odgovor #33 poslato: 28. Novembar 2009. u 10:00 »
GFS 0Z ensembli se baš mimoilaze...dosta težak period za neku dužu prognozu

Van mreže ciklon

« Odgovor #34 poslato: 29. Novembar 2009. u 00:09 »
Pocetkom meseca ce doci do pada temperature ali ce one i dalje biti iznad proseka,kako mesec bude odmicao tako ce i temperatura lagano padati ali za sada se ne vidi minus.Bice jasnija situacija za par dana.Tako sada stoje stvari...

Van mreže Kimi

• Moderator
« Odgovor #35 poslato: 29. Novembar 2009. u 10:51 »
Auuu kakva cikolnčina po ECMWF-u  :o  :o 

Van mreže Kimi

• Moderator
« Odgovor #36 poslato: 29. Novembar 2009. u 14:06 »
 :-\  :-\  :-\

Kontolni baš mimo svih ostalih....stvarno je teško bilo šta reći za vreme nakon onog ciklona početkom ovog meseca.....ima tu svakakvih mogućnosti  ;)

Van mreže gabesz20

• Moderator
« Odgovor #37 poslato: 29. Novembar 2009. u 17:40 »

Nema puno sta da se kaze od treceg postepen pad temperature po visini...e sad tu oko sedmog razilazenje ogromno...ali jos jednom moram reci ovakvo veliko razilazenje ensemblea je tipican pred bloking situacije...tako da i daje tvrdim da od 10 og odprilike ima vise sansi za promenu,i zimsko vreme!Ali da se vide ovi znaci na esnembleu treba nam jos par dana!

Van mreže gabesz20

• Moderator
« Odgovor #38 poslato: 30. Novembar 2009. u 10:05 »
I daje tako izgleda ozbiljna promena oko sredine decembra....za konkretne izjave ima jos da se ceka!

Van mreže mladen

• *
« Odgovor #39 poslato: 30. Novembar 2009. u 11:07 »
Pokušavam da protimačim ove karte, dugo ih gledam ali ih baš i ne razumem. Može li mi reći kakve su šanse po ovome da bar na planinama padne sneg? Zanima me Kopaonik, on je preko 1800 m nadmorske visine. Nije mi jasna ova temperatura na 850 hPa. Sta ona prikazuje?
Vratiće se magle u London!