Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Decembar 2009  (Pročitano 128469 puta)

Van mreže gabesz20

• Moderator
  • Starost: 39
Re: Decembar 2009
« Odgovor #540 poslato: 17. Decembar 2009. u 10:07 »

U ovakvoj situaciji nema sta da se cudimo tolkom porastu temperature verujte!Bojim se da ce na puno mesta zbog obilnog snega biti problema kada pocne da se topi ovakom velikom brzinom,al daj boze da ne bude vecih problema!

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Starost: 59
  • Le Petit Prince
« Odgovor #541 poslato: 17. Decembar 2009. u 10:15 »
Nema temperaturne inverzije kada dune umerena do jaka košava.

Ima, još kako. Ali priroda inverzije nije noćno izračivanje, to stoji. Međutim, pridignuta inverzija je tu vrlo često. Treba samo pratiti sondaže i videti.
Daću jedan primer za domaći: Situacija sa obilnom ledenom kišom na oko -7 u centralnoj Srbiji, naročito Pomoravlju, 5. januara 2008. godine. Čistio sam naslage leda sa šoferšajbne u tri navrata na potezu od Bagrdana do Ćuprije, dok je na brdima visine oko 300 metara bilo čiste kiše u izobilju. Ćuprija je davala T od -7 stepeni. Ta ledena kiša je prekrila sneg koji je već postojao u bitnim količinama. Još se Dikile možda seća ovoga, kao čovek iz tog kraja...

Ontopic. Skidam kapu Joeu za visinu snega u području uokvirenom između Loznice na zapadu, Novog Sada na severu, Kragujevca na jugu i Banatskog Karlovca na istoku. Van tog područja ja nosim poene. Predlažem nerešen rezultat u ovoj iteraciji.

Sad, ostaje nam ovaj ludački mraz za sv. Nikolu, pa 21. ponovo, možda još jače. A onda... otopljenje. Košava će da krene, a sa njom i toplije vreme. Postoji mogućnost da se u narednim danima otopi sve ovo što je palo od snega. Osim na višim planinama centralne i zapadne Srbije, kao i na Crnom Vrhu. Bojim se da će biti bujice blata u Beogradu, koji je lep od snega samo tog dana dok sneg pada. Čim prestane, to je blatište i prljavština najgore vrste. E, zato ne volim beogradski sneg. Ovako, nemam ništa protiv da nas toplotno izoluje od mraza.
Ne žurite, zastanite malo ispod same zvezde! Ako vam tada priđe neki dečak, ako se smeje, ako ima zlatnu kosicu, ako ne odgovara kada ga pitate, odmah ćete se setiti ko je on. Budite tada ljubazni! Ne ostavljajte me ovako tužnog: odmah mi napišite da se vratio...

Van mreže Palmark

• **
« Odgovor #542 poslato: 17. Decembar 2009. u 10:38 »
Posto seova tema pretvorila u proricanje,ostrasceno navijanje i nagadjanje,dajem sebi za pravo da i ja malo pisem  ;D
Nadam se,navijam i proricem da je ovo najjaci udar zime,da posle ovoga ide drasticno otopljenje,sunce i prolece vec u februaru!!!  :D
Stvarno sam pokusao da volim sneg,ali ga MRZIM,kao sto mrzim zimu!!! Promrzli prsti,obuca izjedena od soli,bljuzga,polomljeno drvece,zastoji u saobracaju... Tri prekrasna egzoticna bora u mojoj okolini i jedno drvo u mom vrtu su se polomili od snega!! I onda da ga volim?
Daj boze da bude +15C ceo januar!

Van mreže Boda Tajson

• Administrator
  • Starost: 41
« Odgovor #543 poslato: 17. Decembar 2009. u 10:57 »
pu! pu! dao bog da ti se dunav zaledio!  -)
Eat healthy. Exercise often. Die anyway.

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #544 poslato: 17. Decembar 2009. u 11:13 »
Kako god bilo, Palmark i Bodo :),  čeka nas uzbudljiv nastavak nedelje. Večeras i naredne noći centralna, južna i istočna Srbija dobijaju lep sneg. Onda dvocifren mraz u subotu ujutru, pa nova tura snega. Možda sever Vojvodine ovaj put bude bolje sreće od ostatka Vojvodine. Kao što reče ptprince u ponedeljak ujutru izgleda još žešći mraz. Posle toga košava će početi da topi sneg ali će biti inverzije po kotlinama a o Timočkoj krajini nema ni dileme. Ovde će se hladnoća zadržati para dan duže od ostalih.

Van mreže MaxeLL

• *
  • Starost: 37
  • Sneg Je Život, Sve Drugo Su Sitnice.. :)
« Odgovor #545 poslato: 17. Decembar 2009. u 11:24 »
Boce, crta li se sneg u subotu i za Novi Sad?
Ja Volim Život, Kafane I Žene.. :D

Van mreže Boce

• Moderator
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #546 poslato: 17. Decembar 2009. u 11:34 »
Ma crta se Maxell, ali videćemo koliko će ga biti.
Redno bi bilo ako ste fer, da sevrnjacima date malo da se raduju za vikend. ;)

Samo da dodam da je u drugom delu naredne nedelje moguća temperaturna razlika između Timočke krajine i zapadne Srbije oko 15°C.

Van mreže MaxeLL

• *
« Odgovor #547 poslato: 17. Decembar 2009. u 11:46 »
Javi mi sutra kako stoje stvari, da znam da li da ostanem u NS-u, ili da pakujem sanke i krenem put Sombora.. :D Mada, kada pitam ljude iz rodne grud(v)e, svi kazu da ima vise snega, nego sto podaci pokazuju, a to je 11cm.. :)

Van mreže Varvarinac

• *
  • Starost: 35
« Odgovor #548 poslato: 17. Decembar 2009. u 11:56 »
Veceras, u toku noci i sutra ujutru stize naoblacenje koje ce zahvatiti zapadne, centralne pa jugoistocne delove Srbije. Ocekujem minimum jos 10cm snega u sledecih 24h. sutra se javaljam u ovo vreme da  vam kazem dal' sam pogodio. ;)

Van mreže MaxeLL

• *
« Odgovor #549 poslato: 17. Decembar 2009. u 12:02 »
Da, tako ce i biti, hunter.. Ali, sta je sa juznim delom Vojvodine, a da ne pominjem krajnji sever (Sombor i Suboticu)? Kao sto rece Boce, realno bi bilo da i oni dobiju malo snega.. :D No, videcemo sta nam vikend donosi.. :)

Van mreže danijel

• **
  • Starost: 40
« Odgovor #550 poslato: 17. Decembar 2009. u 12:23 »
Juzni deo Vojvodine dobija super porciju snega u subotu :D tako da ce Vrsac opet da se probija lopatama,mada i sada preko komsija ne vidi mene a ni ja njega od gomile snega :D

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Starost: 59
  • Le Petit Prince
« Odgovor #551 poslato: 17. Decembar 2009. u 12:41 »
Posto seova tema pretvorila u proricanje,ostrasceno navijanje i nagadjanje,dajem sebi za pravo da i ja malo pisem  ;D
...
Stvarno sam pokusao da volim sneg,ali ga MRZIM,kao sto mrzim zimu!!! Promrzli prsti,obuca izjedena od soli,bljuzga,polomljeno drvece,zastoji u saobracaju... Tri prekrasna egzoticna bora u mojoj okolini i jedno drvo u mom vrtu su se polomili od snega!! I onda da ga volim?

Razumem te, skroz naskroz... Pusti te snegoljupce, toploljupci imaju veći deo godine. ;-)
Ne žurite, zastanite malo ispod same zvezde! Ako vam tada priđe neki dečak, ako se smeje, ako ima zlatnu kosicu, ako ne odgovara kada ga pitate, odmah ćete se setiti ko je on. Budite tada ljubazni! Ne ostavljajte me ovako tužnog: odmah mi napišite da se vratio...

Van mreže Sic

• **
« Odgovor #552 poslato: 17. Decembar 2009. u 14:13 »
Svi modeli crtaju veceras sneg u Beogradu. Ali Beograd bi trebalo da bude na ivici oblaka. Ne znam kako da utvrdim, da li ce biti ili ne snega veceras u Bgd...?!

Van mreže gabesz20

• Moderator
« Odgovor #553 poslato: 17. Decembar 2009. u 14:17 »
To ne mozes tako lako da utvrdis...mislim inace ce biti snega u Beogradu,u ovakvim situacijama Beograd zna biti na granici,par cm moze biti realno!Tu oko 4-5cm

Van mreže Boce

• Moderator
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #554 poslato: 17. Decembar 2009. u 14:19 »
Biće ga Sic najverovatnije ali uglavnom slabog  intenziteta.

Van mreže gabesz20

• Moderator
« Odgovor #555 poslato: 17. Decembar 2009. u 14:23 »
Mene bas interesuje subotnji dan,nesto strasno se crta za sever zemlje,tipicni Genova-ski ciklon,fascinanto je to da modeli daju oko 10mm u snegu,e a te padavine se crtaju u vremenskom periodu od tek 3-4 sata!

Van mreže snowlover

• *
« Odgovor #556 poslato: 17. Decembar 2009. u 15:06 »
MaxeLL,u subotu ne da ce biti snega u Novom Sadu nego ce NS biti u samom epicentru padavina,modeli pokazuju pravu mecavu u subotu od podne pa sve do nedelje ujutru kad se ocekuje prestanak padavina.Bice snega u subotu u celoj Vojvodini ali na severu Vojvodine ni blizu koliko ce ga dobiti jug Vojvodine,tako da ako si snegoljubac ostani za vikend u NS neces se pokajati,ocekuje se dodatnih 20 cm snega,pa da uzivamo jos bar do utorka kada ce krenuti da se topi :cry:

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #557 poslato: 17. Decembar 2009. u 15:11 »
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže snowlover

• *
« Odgovor #558 poslato: 17. Decembar 2009. u 15:12 »
Gabesz20,daj Boze da si u pravu ali iz iskustva znam da krajnji sever Vojvodini uvek izvisi kad su u pitanju neke obilnije padavine.Bice solidnog snega i tamo u subotu ali ne verujem bas jakog intenziteta kao ovde,ali kazem daj Boze ako gresim.I snegoljupci na krajnjem severu zasluzuju da konacno docekaju jedan malo veci sneg pa da svi zajedno uzivamo.Sve u svemu nocas nek uziva centralna i juzna Srbija dobice dobre padavine,a u subotu cemo mi u Vojvodini :)

Van mreže snowlover

• *
« Odgovor #559 poslato: 17. Decembar 2009. u 15:19 »

Inace u odnosu na moju procenu od sinoc gledajuci danasnje modele pogresio sam u vezi Beograda.Ovaj danasnji ciklon ce doci do BG tako da i BG u toku noci moze da ocekuje solidne snezne padavine i novih desetak cm snega.Na zalost mi severnije od BG-a nista od snega do subote popodne.