Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Decembar 2009  (Pročitano 128482 puta)

Van mreže snowlover

• *
Re: Decembar 2009
« Odgovor #640 poslato: 19. Decembar 2009. u 15:16 »
Ovde gde ja pratim modele pokazuje da nam novo zahladjenje i pad temperature ispod 0 stize u noci izmedju 28 i 29 decembra,medjutim sto se padavima tice nakon 29 kad temperatura krene ispod nule za sad jos ne vidim nikakve ozbiljnije padavine,tako da nam novi sneg stize najranije od 1 januara i to sasvim slabog intenziteta.
Sto se tice temperatura za iducu nedelju,sto se tice Vojvodine je novost to sto max dnevne temperature i nece biti bas toliko visoke u periodu od 23 do 28 i kretace se od 0 do 5 stepeni,a u ostatku Srbije ce se kretati od 5-10.Zanimljivo je i to sto sve mape pokazuju da je moguce da se u Timockoj krajini temperature mozda nece ne preci 0(u ovom toplom periodu sledece nedelje)i tamo se mozda zadrzi i nesto ovog snega cak i do Nove godine.

Van mreže shimezki

• *
  • Starost: 57
« Odgovor #641 poslato: 19. Decembar 2009. u 15:27 »
Zanimljivo je i to sto sve mape pokazuju da je moguce da se u Timockoj krajini temperature mozda nece ne preci 0(u ovom toplom periodu sledece nedelje)i tamo se mozda zadrzi i nesto ovog snega cak i do Nove godine.

To nije ništa novo. ;) Pretprošle godine se zadržao od Nove godine do 20-tog januara, dok je u ostatku Srbije bilo +10.
Hoću sneg ove zime...

Van mreže Zika

• Starost: 29
  • student meteorologije u Novom Sadu
« Odgovor #642 poslato: 19. Decembar 2009. u 15:40 »
Na weather2umbrella javljaju novo otopljenje 29. :nelupaj: :-[ :hitna:

ali cisto sumnjam u to.......
ljubav si mi jedina, ti si moja sudbina

Van mreže Freddy

• **
  • Starost: 45
« Odgovor #643 poslato: 19. Decembar 2009. u 15:52 »
ma pusti to sad 29. je predaleko..za sada imamo blaze zahladjenje 26. za kasnije je jos sve otvoreno

Van mreže snowlover

• *
« Odgovor #644 poslato: 19. Decembar 2009. u 17:31 »
I kao sto je i predvidjeno najintenzivnije padavine su trenutno na severoistoku zemlje.Trenutno jak sneg pada u Subotici,Zrenjaninu,Vrscu i Kikindi(gde je trenutni epicentar ciklona),u Novom Sadu veje solidno ali sasvim sitan sneg ka tendenciji prestanka padavina mozda vec i oko 20 h,a u Beogradu i ostatku Srbije snega danas gotovo ni nema tek po koja pahulja.
Izuzetak su krajnji zapad Srbije(okolina Loznice) i krajnji istok ,Timocka krajina gde pada umerenog intenziteta.
Za utorak nam sve su prilike stizu nove padavine ali posto nam topli ciklon dolazi sa juga i kasnjenja otopljenja u Vojvodini koje se pomera tek za sredu sve su vece prilike za ledenu kisu i poledicu u utorak u severnom delu zemlje.

Van mreže Zika

« Odgovor #645 poslato: 19. Decembar 2009. u 17:39 »
ako se stvori ledeni pokrivac nad snegom,mozda to uspori topljenje snega.......

Van mreže ciklon

• Starost: 40
« Odgovor #646 poslato: 19. Decembar 2009. u 17:49 »
Tesko sta moze da uspori topljenje snega sledece nedelje,sneg ce nestati dosta brzo a mislim da cemo na novi pricekati malo vise.

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #647 poslato: 19. Decembar 2009. u 17:55 »
U utorak u celoj zemlji sa susnežicom i ledenom kišom,ne samo u Vojvodini.Nakon toga toplije,ali mislim da se radi o kratkotrajnom otopljenju.
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže Freddy

• **
  • Starost: 45
« Odgovor #648 poslato: 19. Decembar 2009. u 18:21 »
pa sad...da li ce biti kratkotrajno, nisam bas siguran...temperature ce vec u sredu da dodju blizu 10C, a posle toga i preci 10C i to u skoro celoj Srbiji, sa izuzutkom timocke i negotinske krajine. posle bi imali to blaze zahladjenje za sledeci vikend, a onda opet toplije...dokle, ko zna...azdaja od ciklona na atlantiku, zapadno od britanije, koja se crta, ne obecava bas nesto lepo za ljubitelje zime i snega pre nove godine.

Van mreže snowlover

• *
« Odgovor #649 poslato: 19. Decembar 2009. u 18:23 »
Ziko,ako padne ta ledena kisa u utorak i napravi poledicu onda bolje i da se skroz otopi taj klizavi sneg nego da lomimo ruke i noge na tom ledu.Fuj,mrzim led >:(
Sva sreca u sredu jace otopljenje pa ce otopiti tu poledicu.

Van mreže danijel

• **
« Odgovor #650 poslato: 19. Decembar 2009. u 18:24 »
 :pop:U Vrscu katastrofa od oluje,smetova i strahovitoh severnog vetra,ljudi ono sam gledao samo na Antartik kad budu oluje strasno......Snega ima i po pola metra na putevima u gradu van grada i do 2 metra smetova,ne vidi se na 2m od snezen vejavice i prasine snega....

Van mreže snowlover

• *
« Odgovor #651 poslato: 19. Decembar 2009. u 18:29 »
Danijele to je bilo ocekivano posto je srediste ciklona na zapadu Rumunije pa ste vi tamo najvise nagrabusili :D
Veje i ovde sitan i suv ali zasipa dobro.Ako okrene severoistocni vetar mozda i produzi padavine do ponoci.
Kimi,ne brini nece biti ledene kise u centralnoj Srbiji vec ce odmah poceti da pada cista kisa jer su po tradiciji temperature
u centralnom delu zemlje uvek 4-5 stepeni vise nego na severu.U svakom slucaju bolje po vas,jer nema nista gore od
ledene kise.Posto ce taj topli ciklon doci sa juga,vas ce tamo prve zahvatiti otopljenje i temperature inznad nule vec
u utorak nakon jutra,a kod nas ovde tek u sredu.

Van mreže Kimi

• Moderator
« Odgovor #652 poslato: 19. Decembar 2009. u 18:31 »
@Daniel

Nije od severnog vetra,nego od košave  ;D  ???

@Freddy

Videćemo dakle sigurno je otopljenje od srede,a za dalje ćemo videti  ;)

@Snowlover

Topao vazduh neće prodirati sa Juga nego sa Jugozapada i Zapada

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže Riddle

• *
« Odgovor #653 poslato: 19. Decembar 2009. u 18:34 »
Znači kažete ništa za Novu godinu... Pih... Taman sam se nadao da je ovo bio dobar uvod u snežnu Novu godinu.
A moram da vam verujem, u februaru ste lepo predvideli onaj silni sneg kad sam spremao na put za Divčibare. I stvarno bejaše tako. Uz iskrenu nadu da će na Divčibarama ostati nešto snega do Nove godine, pozdravljam vas :D!
Igrajte eRepublik, eSrbiji je potreban svaki čovek.

http://www.erepublik.com/en/referrer/Kylender

Van mreže danijel

• **
« Odgovor #654 poslato: 19. Decembar 2009. u 18:51 »
Da kosave koja je tek sad tek okrenula do tada bio severac a sto se tice kosave pa ja sam rodjen u gradu kosave tako da je dobro znam jer ovde su uvek najaci udari :D

Van mreže Zika

« Odgovor #655 poslato: 19. Decembar 2009. u 19:07 »
riddle jos nije sigurno........

Van mreže JOPA

• Starost: 2020
« Odgovor #656 poslato: 19. Decembar 2009. u 19:24 »
Eto, nauživasmo se tih hladnoća, snjegova i leda,a sada slijedi  :bang: zatopljenje, i to značajno.  :-[ :-[ :-[
Dobro, ne odmah sutra, ali... u ponedjeljak već.  :-[ I naglo topljenje snijega. Sumnjam da će ga igdje ostati do Nove godine.  :ufff:

Ne znam koliko to misli potrajati u ovom dijelu Europe, očito duže vrijeme. Modeli su opet loši, ne daju ništa osim kiše, južine i visokih temperatura dokle god dosežu. Loše, ne sviđa mi se nikako. Jučer smo imali neke hladnije varijante za Novu godinu, danas opet sve po starom.  :-[ Ako ovo moramo platiti za pravi zimski nezapamćeni januar, ipak bih prihvatio.  ;D

Evo jedne za dizanje raspoloženja  :ziveli:

Van mreže mladen

• *
« Odgovor #657 poslato: 19. Decembar 2009. u 20:39 »
"Novi sneg za Novu Godinu"
E tako je zavrsila vremenska prognoza veceras na drugom dnevniku.
Vratiće se magle u London!

Van mreže Zika

« Odgovor #658 poslato: 19. Decembar 2009. u 21:07 »
Mene ozbiljno pocinje da brine to sto ce se sledece nedelje brzo otopiti prilicno velik snezni pokrivac a pritom ce padati i kisa,moze doci do poplava posebno u juznom Banatu........ :ufff:    :ufff: :ufff:

Van mreže Kimi

• Moderator
« Odgovor #659 poslato: 19. Decembar 2009. u 21:52 »
"Novi sneg za Novu Godinu"
E tako je zavrsila vremenska prognoza veceras na drugom dnevniku.

Da baš sam i ja to hteo da napišem  :o ...Hrabra prognoza,nema šta  :)  ;)