Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Kopaonik - 02.12-10.12  (Pročitano 6713 puta)

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Starost: 59
  • Le Petit Prince
Re: Kopaonik - 02.12-10.12
« Odgovor #20 poslato: 02. Decembar 2009. u 12:14 »
Može da vas bude koliko hoćete (i 100 na jednoga), ali to neće naterati sneg da padne kad mu nije suđeno.

Joe, žao mi je što ćeš da poklekneš. Red bi bio jednom i tebi da se to desi. Valjda se ne ljutiš, ovo je samo fer i sportski.
Ne žurite, zastanite malo ispod same zvezde! Ako vam tada priđe neki dečak, ako se smeje, ako ima zlatnu kosicu, ako ne odgovara kada ga pitate, odmah ćete se setiti ko je on. Budite tada ljubazni! Ne ostavljajte me ovako tužnog: odmah mi napišite da se vratio...

Van mreže Joe

• Administrator
  • Starost: 42
« Odgovor #21 poslato: 02. Decembar 2009. u 12:20 »
Može da vas bude koliko hoćete (i 100 na jednoga), ali to neće naterati sneg da padne kad mu nije suđeno.

Joe, žao mi je što ćeš da poklekneš. Red bi bio jednom i tebi da se to desi. Valjda se ne ljutiš, ovo je samo fer i sportski.

Nisam u formi, loše sam odradio pripreme, ali se ne predajem tako lako.  8)  :D

Van mreže mladen

• *
« Odgovor #22 poslato: 02. Decembar 2009. u 15:25 »
Joe, ima li sta novo?
Temperatura je pala jedan stepen, sto i nije nesto ali vetar nije vise SE vec E.
Ima li nade da okrene na N :)?
Prince je verovatno i dalje nepokolebljiv:).
Vratiće se magle u London!

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Le Petit Prince
« Odgovor #23 poslato: 02. Decembar 2009. u 16:20 »
Naravno!

Jeste, sada je 3 stepena i pada sasvim slaba kiša. Koliko znam, do sada je palo ispod pola litre kiše. Čak i da je bilo 4 stepena manje (da pada sneg i da se zadrži), to ne bi dalo više od 2 cm snega.
Padavine se očekuju i u toku navedene sedmice, ali tek simbolične, i to možda oko 5-og. I to je sve. Do 10og nadalje nema padavina (možda ih i bude, ali u tragovima).
Mrazevi koji se očekuju biće sasvim slabi. Temperatura neće padati ispod -5°C, ako toliko i bude.
Padavine prestaju i Joe će morati da spusti koplja. Joeu želim da se okrene WRFu i da batali GFS, te za Kopaonik da gleda WRF-NMM za Kraljevo, pa 850 mb temperaturu da spusti za stepen-dva i onda primeni ostale elemente.

A tebi, Mladene, želim da nisam u pravu. Sebi želim da jesam.
Bilo kako bilo, lepo se provedi na blatnjavom Kopaoniku.
Ne žurite, zastanite malo ispod same zvezde! Ako vam tada priđe neki dečak, ako se smeje, ako ima zlatnu kosicu, ako ne odgovara kada ga pitate, odmah ćete se setiti ko je on. Budite tada ljubazni! Ne ostavljajte me ovako tužnog: odmah mi napišite da se vratio...

Van mreže mladen

• *
« Odgovor #24 poslato: 02. Decembar 2009. u 17:20 »
Vidim ja da si ti u pravu, mada se nadam da nisi:).
Doduse sada je 2 stepena. Zaista mala kolicina kise, to me iznenadjuje.
A ja cu na Kopaoniku biti od 13. do 17. novembra, tako da ima jos nade da ne budem na blatu.:)

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #25 poslato: 03. Decembar 2009. u 07:42 »
mladene ništa od snega ovog puta na Kopu, više sreće u narednim danima ;)

Van mreže Joe

• Administrator
  • Starost: 42
« Odgovor #26 poslato: 03. Decembar 2009. u 08:23 »
Na Kopaoniku je palo 11mm padavina uglavnom u vidu kiše. Noćas je zabeležena susnežica, ali ništa od snega i formiranja snežnog pokrivača. Prince pružam ruku 1:0 za tebe.  8)

Bome mrka kapa po pitanju snega. Nova šansa je za vikend, ali nas očekuje dosta slična situacija stim što se očekuje još manje padavina. 

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Le Petit Prince
« Odgovor #27 poslato: 03. Decembar 2009. u 09:15 »
Na Kopaoniku je palo 11mm padavina uglavnom u vidu kiše. Noćas je zabeležena susnežica, ali ništa od snega i formiranja snežnog pokrivača. Prince pružam ruku 1:0 za tebe.  8)

To je rezultat ove sezone. U ukupnom skoru Joe:PtPrince je 2:1.
Ruka pružena i prihvaćena, naravno.

Bome mrka kapa po pitanju snega. Nova šansa je za vikend, ali nas očekuje dosta slična situacija stim što se očekuje još manje padavina. 

Tako je, Joe. Znatno manje padavina, ne više od 3-4 mm. Susnežica da, a možda i koja pahulja snega. Opet, snežni pokrivač, ako ga bude, biće manji od 5 cm.
O 20 cm snega možemo za sada samo da maštamo. Pa, zimoljupci (pre svega Joe i Mladen), prepustite se maštanju.

Lično cenim da će sneg ozbiljno da padne na Kopu tek pred Novu godinu, najdalje pred Božić, ali to je samo na osnovu nekog osećaja, ne na osnovu ikakvih izlaza iz modela.

Van mreže mladen

• *
« Odgovor #28 poslato: 03. Decembar 2009. u 09:36 »
Čestitam Prince i Boce.
Joe bio si blizu.
Hvala momci.
I ja mislim da ce prvi pravi prodor doci tek pred novu godinu kako stoji u dugorocnoj prognozi RHMZ.
Znači moram da nabavim neke gumene čizme da od sledećeg vikenda uživao u prirodi.:)
No nada umire zadnja.:)
Možda ipak padne sneg. NOGAPS daje neke povoljnije prognoze od GFSa :).
Živi bili.