Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Januar 2010.  (Pročitano 167773 puta)

Van mreže snowlover

• *
Odg: Januar 2010.
« Odgovor #120 poslato: 02. Januar 2010. u 20:01 »

Miki ako mislis na moj komentar za RHDMZ to se itekako tice ove teme jer sam komentarisao njihovu mesecnu prognozu,a ovo je deo foruma za prognozu vremena tako da.... ;)

Van mreže Joe

• Administrator
  • Starost: 42
« Odgovor #121 poslato: 02. Januar 2010. u 20:02 »
Napisao si da pada sneg u Novom Sadu, a to spada u aktuelne vremenske prilike i primedba je na mestu.

Van mreže snowlover

• *
« Odgovor #122 poslato: 02. Januar 2010. u 20:10 »

Ok,izvinjavam se

Van mreže mladen

• *
« Odgovor #123 poslato: 02. Januar 2010. u 20:52 »
Ima li sanse da se  ne formira bas onako jak AC blok istocno od nas, na liniji Kairo-Moskva :) ?
Pa nije ni cudo onda da nam stigne zahladjenje sa jugozapada.
Vratiće se magle u London!

Van mreže ljubostinja

• **
  • Starost: 41
« Odgovor #124 poslato: 03. Januar 2010. u 11:10 »
Evo karte visine sneznog pokrivaca 09.01 u 18h. Kao sto se vidi kod nas nema nista, a delovi Hrvatske i Slovenija ce imati mozda i rekordne visine snega. Zanimljivo je da ce veliki sneg pasti i u Ceskoj i Slovackoj.

Van mreže PedjaN

• *
  • Starost: 32
  • I love snow!
« Odgovor #125 poslato: 03. Januar 2010. u 12:29 »
Nisam hteo da nista komentarisem,ali nema nikakve znacajnije promene vremena ni za naredni period. :redface:

Van mreže ciklon

• Starost: 40
« Odgovor #126 poslato: 03. Januar 2010. u 19:27 »
Ensembl predvidja zahladjenje za 11.
On je prilicno tacan bio ove zime iako nisam verovao u razvoj situacije za Bozic(predvidio je otopljenje jos pre skoro nedelju dana)
Da li ce biti padavina videcemo jos.
Sad nam ostaje da pratimo koliko ce snega ostatak Evrope dobiti sledece nedelje a mi cemo uzivati u kisi.Kao sto sam rekao stigne nam zahladjenje,potraje nedelju dana i onda do sledeceg cekamo 3 puta toliko.

Van mreže snowlover

• *
« Odgovor #127 poslato: 03. Januar 2010. u 20:03 »

U periodu do 17 januara nema zime ni na vidiku.A u periodu od 11 do 17 januara ce doci do zahladjenja
ali nista znacajno koliko je izgledalo da ce biti pre neki dan jer ce se dnevne temperature kretati od 0 do 5 stepeni tako da ako i bude nekih padavina u tom periodu moze se ocekivati samo kisha.Ostaje nada za zadnju dekadu januara i februar

Van mreže Zika

• Starost: 29
  • student meteorologije u Novom Sadu
« Odgovor #128 poslato: 03. Januar 2010. u 20:28 »
Februar cisto sumnjam da ce biti nesto........
ljubav si mi jedina, ti si moja sudbina

Van mreže gabesz20

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #129 poslato: 03. Januar 2010. u 20:46 »
Meni je smesno stvarno da pojedinci tako sigurno izjavljulju za 10 dana unapred,kako vidim i njihovim recima nema u opste toga da je trenutno ta i ta tendencija,za sta ima vece sanse ili tako nesto!Meni stvarno nosu jasne ove stvari,ne znam drugi kako stoje sa ovim!

Van mreže dusan

• **
  • Starost: 47
« Odgovor #130 poslato: 03. Januar 2010. u 20:48 »
Meni je smesno stvarno da pojedinci tako sigurno izjavljulju za 10 dana unapred,kako vidim i njihovim recima nema u opste toga da je trenutno ta i ta tendencija,za sta ima vece sanse ili tako nesto!Meni stvarno nosu jasne ove stvari,ne znam drugi kako stoje sa ovim!

+1

Van mreže dusan

• **
« Odgovor #131 poslato: 03. Januar 2010. u 21:12 »
Gledajuci danasnje modele mozemo videti prilicne promene u odnosu na prethodne dane.GFS je ciklonu sredinom sledece nedelje pomerio dosata zapadnije pa i veci delovi Hrvatske mogu da se nadju sa njene prednje strane i ne dobiju nista sem kise.Sa druge strane vecerasnji EC je centar ciklone 8 januara stavio u severni jadran i u takvoj situaciji nase komsije odlicno prolaze.Zasto pisem o Hrvatskoj a ne o nama?Zato sto je tendencija i GFS do 12z bila ista kao i EC ali je centar ciklone pomerila 500 km.Ako je to mogla danas da uradi na zapad zasto sutra ne bi mogla na istok ili jug sto bi bilo najbolje.Mi za sada ipak nemamo nikakvu sansu da se posteno omrsimo od ovih ciklona ali naravno da je besmisleno pricati o dgugoj i trecoj dekadi januara a pogovotvo o februaru

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #132 poslato: 03. Januar 2010. u 21:19 »
Potpuno si u pravu Dušane  :)  :D  ;)  !!!

Inače GFS zadnja 3-4 izlaza vidi zahlađenje za 6-7 dana,i to sa jugozapada  :o
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže ciklon

« Odgovor #133 poslato: 03. Januar 2010. u 21:40 »
Predlazem da se u prognozama otvori tema koja ce se zvati "ja predosecam" i tu lepo mozemo da pisemo danas kakvo ce vreme biti recimo u julu mesecu,i niko nikome nece imati sta da zameri.
Krajnje je neozbiljno napisati da je kraj zime i da ce je tesko biti u februaru,to je isto kao napisati "avgust ce biti paklen".
Mozda zime stvarno vise nece biti,ni prvi ni poslednji put da se zavrsi pre nego sto bi trebala(bilo je godina pocetkom ovog veka kada zima nije ni dolazila u nase krajeve) ali za to su nam potrebni neki argumenti,makar i necije dugorocne prognoze.Ovako se sve svodi na puko lupetanje i nagadjanje a to  bas nije dobar put.
Naravno i ja imam svoje misljenje kako ce se dalje odvijati ova zima ali ako i pogodim bice to  slucajnost i puno srece a samo malim delom znanje.
S toga treba se uzdrzavati sto je vise moguce od nepotrebnih i nekorisnih izjava,za koje nemamo nikakvo logicno objasnjenje.

Van mreže Joe

• Administrator
  • Starost: 42
« Odgovor #134 poslato: 03. Januar 2010. u 22:09 »
Juče sam komantarisao to zahlađenje sa jugozapada koje je veoma zanimljivo. Ciklon uvuče hladan vazduh i vrti se dosta dugo, toliko da krene kod nas i priliv hladnijeg vazduha sa jugozapada. Inače iako se dešavaju manje ili veće promene u putanjama ciklona začuđujuće su ensembli složni. Gotovo je sigurno novo zahlađenje posle 9. januara isto koliko je i sigurno otopljenje u sredu i topao Božić. Mislim da su samo padavine pod znakom pitanja posle 10. januara.

Van mreže JOPA

• Starost: 2020
« Odgovor #135 poslato: 03. Januar 2010. u 22:50 »
Da, biće zanimljiva sljedeća sedmica. Meni u oči upada ovaj utorak... Možemo li se nadati snijegu barem u početku?

Van mreže dusan

• **
« Odgovor #136 poslato: 03. Januar 2010. u 23:12 »
12z dosta drugaciji.Ciklona drigi dan Bozica dosta juznije,uhhhhh svasta je tu jos moguce!!!

Van mreže dikile

• Moderator
« Odgovor #137 poslato: 03. Januar 2010. u 23:14 »
Petak, subota, nedelja može biti vrlo zanimljiva, ciklon još nezna gde će.U prošlom izlazu je centar bio na jugu Nemačke sada je pomeren iznad Bosne i Srbije.Ako ode bar još malo južnije eto snega.

Mogu da kažem da je ovo potencijalno dobar izlaz.Ac iznad Skandinavije , i cikloni u Mediteranu dobitna kombinacija za zimu sa snegom.Optimistično nema šta.
« Poslednja izmena: 03. Januar 2010. u 23:36 dikile »

Van mreže ciklon

« Odgovor #138 poslato: 04. Januar 2010. u 00:08 »
Novi izlaz jos vise zakomlikovao situaciju....
Ova nedelja moze da bude jos dobra po pitanju snega i zahladjenja!

Van mreže dikile

• Moderator
« Odgovor #139 poslato: 04. Januar 2010. u 00:11 »
Tako je to kada se nalaziš na granici toplo-hladno, nemaš pojma na koju će stranu da prevagne.