Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Januar 2010.  (Pročitano 167744 puta)

Van mreže gabesz20

• Moderator
  • Starost: 39
Odg: Januar 2010.
« Odgovor #160 poslato: 04. Januar 2010. u 16:54 »
Vazi neka ti se ostvare osecanja:)

Van mreže snowlover

• *
« Odgovor #161 poslato: 04. Januar 2010. u 17:00 »

Vi u Subotici sutra dobijate siguran sneg,u to nema dileme,a NS ce biti na samoj granici snega,videcemo
ko ce na kraju pobediti sneg ili kisha ;D

Van mreže gencic

• Moderator
  • **
  • Starost: 36
« Odgovor #162 poslato: 04. Januar 2010. u 17:14 »
@ snowlover:
Govorio sam generalno, nisam govorio o Novom Sadu, rekavsi da tad(18h) padavine stizu na jug Vojvodine, a obzirom da se krecu sa juga u NS stizu za sat-dva, dobrano posle prelaska temperature u svim slojevima iznad u plus, pa sam zato rekao da je to po meni nerealno za ocekivati sneg.Svako ima pravo da prati svoj osecaj, ali karte retko grese u ovim slucajevima.

Obrati paznju na karte, nigde NS nije na razgranicenju, vec je na ovoj od 10 sati izmedju nula i -2c, a na ovoj od 16 sati na tacno 2c i to na 1500 metara nadmorske visine.

Problem je kod sutrasnje situacije u tome sto se mi nalazimo na udaru toplog fronta u sklopu ciklona koji se produbljuje zapadno od nas.Horizontalni gradijent pritiska(razlika u pritiscima na odredjenoj fiksnoj duzini) raste i topao vazduh neminovno dolazi i to jos pre nego sto padavinska zona toplog fronta naidje nad nas.Zato ne verujem da iko ima sanse za sneg, iako za to najvecu sansu imaju Krajnji severni predeli , tj Vojvodina(ne racunajuci istok)
Opet je po meni ta sansa mala.

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #163 poslato: 04. Januar 2010. u 17:23 »
GFS 18Z  :-:

Sneg u južnoj polovini zemlje ujutru i prepodne.

Malo OFF Topic

Nego što se tiče ovog sutrašnjeg otopljenja.....jer vi primećujete da će u Makedoniji temprature biti ispod nule sutra ceo dan...Kako je moguće da kod nas otopli,a u Makedoniji ne  :neznam: :neznam:  :-\
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže snowlover

• *
« Odgovor #164 poslato: 04. Januar 2010. u 17:39 »
Gencicu nije stvar u tome da li ce biti sanse za sneg(po temperaturi sutra vece)ce biti sanse za sneg u mom kraju.Ali veci je po meni problem to
sto ce ta oblacnost sa padavinama malo kasniti jer nam intenzivne padavine stizu tek u sredu pre podne kada ce temperatura vec u svim predelima
otici debelo u plus pa cemo dobiti obilnu kishu,a sutra vece tokom noci samo slab sneg jer ciklon nece stici na vreme  da se postavi dok su temperature jos u minusu. Kada bi taj ciklon sa padavinama stigao samo 24 h ranije,recimo
vec veceras onda bi cela zemlja dobila dobre snezne padavine i pravu mecavu.Tako da stvarno velika steta da se ciklon i temperature nisu malo bolje poklopili.
Za dlaku ce nas zaobici veliki sneg.

Van mreže gabesz20

• Moderator
« Odgovor #165 poslato: 04. Januar 2010. u 17:41 »
+2 kako vidim u zadnjem izlazu sutra oko ponoci na krajnjem severu na 850hpa,nece biti danas lako praviti prognozu:)Mora ce se sacekati danasnji ECM:)

Van mreže shimezki

• *
  • Starost: 57
« Odgovor #166 poslato: 04. Januar 2010. u 18:00 »
@snowlover
"i to ce verovatno biti dva
najtoplija Bozica u poslednjih desetak godina"...

Greska. Najtopliji Bozic u poslednjih deset godina je bio 2004 (ili bese 2003)
sa +18, i to u Timockoj Krajini. Tad je registriran i fenomen cvetanja stabala
u okolini Zajecara jer te zime sve do 23-ceg januara temperatura nije padala
ispod 5 stepeni, a preko dana je bilo 15 dana preko +12 C.
Ovaj sad Bozic ne verujem da ce biti preko +8C.
Hoću sneg ove zime...

Van mreže snowlover

• *
« Odgovor #167 poslato: 04. Januar 2010. u 18:25 »
U pravu si,sad sam se setio.Ta zima 2004 je bila veoma specificna po tome sto  uopste nije bilo snega ceo novembar ,decembar i januar koji su bili kao prolece topli,a prvi sneg je pao
tek na S.Jovana 20 januara ali je zato zima potrajala cak do aprila i ceo februar i mart je bilo mnogo snega sa rekordno niskim temperaturama.Ne bi me iznenadilo da se slican scenario dogodi i ove zime.Ne bi bilo nemoguce.

Van mreže Roberto

• *
« Odgovor #168 poslato: 04. Januar 2010. u 18:36 »
@snowlover
2004 januar?
da nisi mozda zamenuo za 2005?
jer se secam da je 2004 samo u januaru bilo nesto malo snega.(secam se zbog sinovog rodjenja)

Van mreže snowlover

• *
« Odgovor #169 poslato: 04. Januar 2010. u 18:50 »
Hm,neznam moguce da je to bila zima 2004/2005 mada ja ipak mislim da je bila zima 2003/2004 ali to je stvarno bilo upecatljivo da je prvi sneg pao tako kasno tek 20 januara
pa mi je ostalo u secanju ,jer kad zima tako jako zakasni onda zna da se oduzi cak do aprila :D

Van mreže gencic

• Moderator
  • **
  • Starost: 36
« Odgovor #170 poslato: 04. Januar 2010. u 19:21 »
Najtopliji 7. januar u Bgu, a mislim da i u vecini mernih stanica je januar 2001, sa temperaturom od 20.7c.Sorry na offtopicu.

http://www.mondo.rs/v2/tekst.php?vest=42880

http://www.ogimet.com/cgi-bin/gsynres?lang=en&state=Serb&osum=no&fmt=html&ord=REV&ano=2001&mes=01&day=07&hora=18&ndays=1&Send=send

Van mreže ciklon

• Starost: 40
« Odgovor #171 poslato: 04. Januar 2010. u 19:37 »
Naravno da je najtopliji Bozic sada vec cuvene 2001. godine bez zime kada je prvi i jedini sneg pao pred kraj februara bar u Vojvodini.
Za sutra mi se cini da su male sanse za sneg ali je moguca kisa koja ce se lediti pri tlu.

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #172 poslato: 04. Januar 2010. u 20:04 »
EC 12Z .....Sredozemlje nema nameru da se smiri  :o :o Neverovatno koliko je aktivno ove sezone  :o :o
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #173 poslato: 04. Januar 2010. u 21:06 »
jeste da neće dugo trajati ali ovo sutra ima lepe šanse da bude dobar sneg u Timočkoj Krajini
Sve do srede ujutru najverovatnije čiste snežne padavine uz lep minus

Van mreže Joe

• Administrator
  • Starost: 42
« Odgovor #174 poslato: 04. Januar 2010. u 21:39 »
Snowlover u Novom SAdu sutra uveče nema teoretske šanse za sneg. Kiša čista kao suza.

Van mreže ocelot

• Starost: 35
« Odgovor #175 poslato: 04. Januar 2010. u 22:02 »
Najtopliji Bozic u poslednjih deset godina je bio 2004 (ili bese 2003)
sa +18, i to u Timockoj Krajini. Tad je registriran i fenomen cvetanja stabala
u okolini Zajecara jer te zime sve do 23-ceg januara temperatura nije padala
ispod 5 stepeni, a preko dana je bilo 15 dana preko +12 C.

sećam se toga.. meni lično je to bila najgora zima :/

nadam se da će me sutra iznenaditi dobra količina snega

Van mreže snowlover

• *
« Odgovor #176 poslato: 05. Januar 2010. u 00:55 »
Neka kaze ko sta hoce,mozda sam i u velikoj zabludi mozda se i prevarim ali licni osecaj mi kaze da ce sutra u najvecem delu Vojvodine od samog pocetka padavina biti sneg.
A kisha u Vojvodini tek od srede.Ne zelim da ispadnem subjektivan ali ja sutra stvarno ne vidim nigde tu kisu u Vojvodini jer ce se dnevna temperatura kretati oko nule,
max + 1,dok ce u centralnim delovima Srbije temeprature sutra ici i do + 5.
Gledam i trenutnu temperaturu Novi Sad -1,a Beograd je vec otisao na plus 1,a dva stepena razlike nije mala stvar pogotovo ako ce se sutra padavine lomiti izmedju kishe i snega.Tako da mislim da ce Vojvodina i Timocka krajina sutra dobiti cist sneg ali jace padavine tek sutra u toku noci bar sto se severa tice,a kisha tek od srede ujutru.

Van mreže snowlover

• *
« Odgovor #177 poslato: 05. Januar 2010. u 00:57 »

Joe,nebih se bas kladio ali mislim da ces pogresiti.Ok ako pogresim ja,javno cu priznati gresku i izvinicu se svima ;D

Van mreže dusan

• **
  • Starost: 47
« Odgovor #178 poslato: 05. Januar 2010. u 07:33 »
Veceras nece biti ni s od snega.Nisu prizemne tem. problem vec sto + probija po visini,jedino sto moze da se desi je ako tem. na 2m ostane u minusu da imamo ledenu kisu.

Van mreže gabesz20

• Moderator
« Odgovor #179 poslato: 05. Januar 2010. u 09:12 »
Eto...ECM vrh!Do ponoci mi tu necemo pasti na severu..posle dolazi ono sto ce doci

I ne zaboraviti...u ovakvoj situaciji jos +1 stepen na 850 hpa moze prouzrokovati sneg,ili ti prema znanjima nije iskljucen sneg ni do +1.5C,posto ce tu na 925 hpa u minusu ee tu je sustina!

Eto ga bome minus na severu zemlje na 925 hpa
Naravno ovo ne treba uzeti za sigurno,ali ima sanse eto da na severu zemlje do ponoci izdrzi bez kise,sto bi bilo vise nego fantasticno!