Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Januar 2010.  (Pročitano 167772 puta)

Van mreže gabesz20

• Moderator
  • Starost: 39
Odg: Januar 2010.
« Odgovor #180 poslato: 05. Januar 2010. u 09:15 »
Do podneva ocekujem padavine na severu zemlje, i jugo istoku,posle prestana padavina na severu,pojacanje padavina na jugu,da bi oko 7-8 uvece pocele opet padavine na severu!Koje eto ako budemo imali srece izdrzati tu na krajnjem severu u snegu do ponoci

Van mreže gabesz20

• Moderator
« Odgovor #181 poslato: 05. Januar 2010. u 11:05 »
Nema sta do ponoci tik na granici snega..posle nema spasa

Van mreže Dejo

• Moderator
  • Starost: 37
    • Sumeteo
« Odgovor #182 poslato: 05. Januar 2010. u 11:31 »
Ja se nadam da će ovaj dan trajati jedno 4573 sati i da sutra neće doći -)

Šta je tu je. Uživamo danas, a sutra ko zna kako će biti. Ja više ne verujem ni jednom modelu. Ko je video 10cm snega danas prepodne? Odavno sumnjam u prognoze duže od 3 dana i nazivam ih izgledi vremena, a ne prognoze.

Van mreže gabesz20

• Moderator
« Odgovor #183 poslato: 05. Januar 2010. u 11:57 »
ECM je vide...zato sam i stavio danasnju prognozu da je moguc sneg na severu zemlje ujutru!Jeste da nije video u ovolikoj kolicini ali je on jedini davao padavine tu oko 5 cm,pa moze se uporediti onda sa GFS-om koji pojma nije imao!

Van mreže gencic

• Moderator
  • **
  • Starost: 36
« Odgovor #184 poslato: 05. Januar 2010. u 14:24 »
Zato ne verujem da iko ima sanse za sneg, iako za to najvecu sansu imaju Krajnji severni predeli , tj Vojvodina(ne racunajuci istok

Ovo sam juce napisao, pa nisam bas mnogo omanuo :D

Van mreže snowlover

• *
« Odgovor #185 poslato: 05. Januar 2010. u 14:43 »
Gencicu da nebih navodio u rubriku prognoze aktuelne vremenske prilike,pogledaj samo trenutne temperature u 14 h na republickom zavodu.
Pogledaj koliko je stepeni u Beogradu a koja je temperatura u Novom Sadu ;),tako da Vojvodina sa ovim trenutnim temperaturama moze da dobije samo cist sneg
a ostatak Srbije kishu.E sad jedini je problem sto oblacnost sa padavinama jos nije stigla do nas ali sto se tice temperature u Novom Sadu i celoj Vojvodini
postoje svi uslovi za sneg.Lepo rekoh da danas u NS temperatura nece preci nulu a to se i ostvarilo iako je republicki zavod najavio + 4.

Van mreže gabesz20

• Moderator
« Odgovor #186 poslato: 05. Januar 2010. u 15:04 »
Pogledaj sad nasu prognozu na sajtu ne zato sto sam je ja pravio,ali veruj da je tesko praviti prognozu u ovakvim situacijama
Inace neznam ovu moju zadnju kartu zasto prebaci na 6Z ujutru kad sam ja ponoc linkovo,naravno ujutru vec cista kisa na severu ko suza

Van mreže ciklon

• Starost: 40
« Odgovor #187 poslato: 05. Januar 2010. u 19:17 »
Odavno nisam video Ensembl kao sto je poslednji njegov izlaz.
Jedva da neki parametar prelazi crvenu liniju i odlazi u plus.Skoro da je kompletan u dobrom minusu,obicno te linije budu rastrkane gore-dole po celom grafikonu.
Zahladjenje posle nedelje je sasvim sigurno(mislim da nece biti jakih mrazeva) ali padavine pod velikim znakom pitanja :?:.
Nadam se da ce se cikloni aktivirati,malo smo ih vise hvalili a sad bi mogli da nas demantuju.

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #188 poslato: 05. Januar 2010. u 19:29 »
ciklon ako i bude ciklona biće ih južnije tako da Vojvodina neće da se ovajdi od njih
Jug i istok možda i ućare nešto od toga

Van mreže ciklon

« Odgovor #189 poslato: 05. Januar 2010. u 19:36 »
Bio bi red da i jug dobije sneg ova sezone,pahulje jedne nisu videli.Samo da stigne zahladjenje a lako cemo za sneg.
Vazno je da temperatura bude tik ispod proseka...

Van mreže gencic

• Moderator
  • **
« Odgovor #190 poslato: 05. Januar 2010. u 19:46 »
I ja sumnjam da ce biti mnogo padavina u narednom periodu, iako ensembli su nekoliko stepeni ispod proseka, to bi nama donelo u najbolju ruku temperature na gornjoj granici proseka(za doba godine) i promenljivo vreme, bez znacajnijih padavina.
Slika je nekako monotona i ne izgleda mi bas zanimljivo...ali, Boze moj....

Van mreže dusan

• **
  • Starost: 47
« Odgovor #191 poslato: 05. Januar 2010. u 19:47 »
Pa za padavine ne bih bio siguran.EC veceras nastavlja sa plodnim Mediteranom.

Van mreže gencic

• Moderator
  • **
« Odgovor #192 poslato: 05. Januar 2010. u 19:49 »
Pa da, ali bas i nisu neke dubine tih ciklona, a ne daje ni neke izrazene anticiklone, u prevodu nema nam povlacenja hladnog vazduha iz polarnih predela.Mozda se to ubuduce promeni.

Van mreže dusan

• **
« Odgovor #193 poslato: 05. Januar 2010. u 19:55 »
-20 i sneg sigurno necemo dobiti ali tem oko 0 i sneg to da.Vidim da po visini kao i GFS nastavlja sa nepreglednim minusom i samo treba da se ciklone malo prodube ali to je nesto sto vec u sledecem izlazu moze da se desi.Ja sam za sada sa EC zadovoljan.Naravno to je tendencija pa moze da se menja i na bolje i na gore.

Van mreže gencic

• Moderator
  • **
« Odgovor #194 poslato: 05. Januar 2010. u 20:03 »
Ma u pravu si, ne treba biti ni nezadovoljan, ali sve mi je to tako daleko i neubedljivo, zato se ne radujem.
Inace, koliko sam pratio modele, za Hrvatsku i Sloveniju, na kraju ce na 850 mb pozitivne temperature u petak doci sve do juzne granice Nemacke, a trebala je pre 3 dana da bude na jugu Slovenije, tako da svi oni koji su tamo ocekivali veliki sneg, mozda i nece biti TOLIKO veliki.

Van mreže dusan

• **
« Odgovor #195 poslato: 05. Januar 2010. u 20:08 »
Komsije su sigurno razocarane.Od ovog ciklona ce i dobiti nesto ali vec u cetvrtak onaj koji im je trebao donesti bas dobar sneg pretvorio se u kisu.Sve u svemu ova zima je na momente izuzetno zanimljiva,samo da nastavi tako.

Van mreže dusan

• **
« Odgovor #196 poslato: 05. Januar 2010. u 20:33 »
Inace EC severu Vojvodine daje sneg i veceras a na Bozic tem. ispod nule ceo dan.Sta je sada to :neznam:.U izlazu mozemo videti samo 72 sat ali ovo je popuno neocekivano :o

Van mreže gabesz20

• Moderator
« Odgovor #197 poslato: 05. Januar 2010. u 21:17 »
ECM do ponoci daje mogucnost za sneg,ili te eto zato i sad trenutno padaju ledena zrnca,posle ponoci spasa nema ni tu

Van mreže dikile

• Moderator
« Odgovor #198 poslato: 05. Januar 2010. u 23:33 »
Jeste da ima još oko nedelju dana do dočeka pravoslavne NG, ali poslednji izlaz gfs-a deluje vrlo optimistično po pitanju snega za taj period

Van mreže ciklon

« Odgovor #199 poslato: 05. Januar 2010. u 23:48 »
Za taj period oko 13. i 14. su izlazi vec par puta davali dobar razvoj sa snegom ali su ga ukinuli i sad opet vratili,jedino sto mi se ne svidja po GFS je to sto se temperatura ispod nule stalno odlaze,malo po malo pocece da je crta za 15.01.Kako se blizi sledeca nedelja temperature za njen pocetak lagano rastu.
E sad,sto se tice EC za Bozic koji sam gledao na (yr.no) on je malo prolupao,daje velike razlike izmedju Vrbasa i Sombora,a Vrbas ima kao grad i kao opstinu i tu se prognoza jako puno razlikuje.
Ne znam u cemu je problem...