Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Januar 2010.  (Pročitano 167718 puta)

Van mreže beket

• **
Odg: Januar 2010.
« Odgovor #80 poslato: 31. Decembar 2009. u 20:38 »
po estofexu sutra alarmantno kod nas! (?!)

Van mreže gencic

• Moderator
  • **
  • Starost: 36
« Odgovor #81 poslato: 31. Decembar 2009. u 20:52 »
Da, uglavnom zbog jakih udara vetra, pa tek posle zbog velikih padavina...

Van mreže beket

• **
« Odgovor #82 poslato: 31. Decembar 2009. u 22:10 »
buf, mrzim vetar - >:(

ako je verovati bilogorskom radaru - za sat/dva stizu nove jace kise...
(lepo ce se provesti ovi na trgovima)

/up::: mozda promasi beograd/

& sretna nova, kakva god bila...  -)
« Poslednja izmena: 31. Decembar 2009. u 22:45 beket »

Van mreže shimezki

• *
  • Starost: 57
« Odgovor #83 poslato: 01. Januar 2010. u 01:56 »
Srecna Nova svim forumasima!  :jupi:
Hoću sneg ove zime...

Van mreže Zika

• Starost: 29
  • student meteorologije u Novom Sadu
« Odgovor #84 poslato: 01. Januar 2010. u 05:31 »
kod mene je celu noc kisa padala ko luda............

SRECNA NOVA GODINA SVIMA :D
ljubav si mi jedina, ti si moja sudbina

Van mreže Sic

• **
« Odgovor #85 poslato: 01. Januar 2010. u 19:10 »
I GFS i WRF se slazu da ce sutra uvece u beogradu biti finog snega...

Van mreže Darko_9

« Odgovor #86 poslato: 01. Januar 2010. u 21:16 »
Izgleda da 3 januara veći deo Srbije dobija sneg!

Van mreže dusan

• **
  • Starost: 47
« Odgovor #87 poslato: 01. Januar 2010. u 21:27 »
Nebitno ali ovaj forum je otisao u ,uh ne prilici mi takva ruzna rec,pa onda necu nista reci.Stvarno je strasno sta se ovde pise i nema ni k od komentara na neke karte i tendecije.Ja danas ceo dan ocekujem neki komentar ali sipak.Ajde da se dogovorimo,ja nisam moderator ali bi svi koji nesto razumeju trebalo nesto i da napisu a oni  drugi ponesto i da nauce.
Necu sebe da stavljam ni u jednu grupu ali moje misljenje o danasnjim kartama je sledece.
Sutra se samo zbrajaju cm snega ali je situacija takva da nas bljuzgavica ocekuje uskoro.utorak je dan sa prelomnim polozajem ciklone.Mislim da je za nas u Srbiji kisa gotovo izvesna ali ciklon se postavlja tako nezgodno da juznom stranom kupi juzinu i pitanje je gde ce ona probiti.Za sada je izvesno da Srbija ima samo kisu.Slovenija i severo-zapad Hrvatske bi mogli da pisu stosta na slicnim nam forumima.Mislim da je glavno pitanje vikend,bar za nas,jer bi zima mogla da se vrati u pravom svetlu.AC je sjajno postavljena a sredozelje radja ciklonu za ciklonom  sto bi miglo da dovede do rekordnih padavina.Do tada ima vremena ali bih zamolio sve prisutne da ovaj forum vrate onima kojima pripada.
« Poslednja izmena: 01. Januar 2010. u 21:58 dusan »

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #88 poslato: 01. Januar 2010. u 21:40 »
Eto dusane sve si lepo rekao kako trenutno stoje stvari :)
Moje mišljenje je da će posle kratkog prodora južine u drugoj polovini naredne nedelje posle 10.januara stići ponovo zima na velika vrata. Ne bih ponavljao tvoju analizu situacije jer je odlična. Samo da dodam da će ponovo Timočka krajina imeti malo više hladnoće naredne nedelje a samim tim i više dana sa snegom.

Van mreže dusan

• **
« Odgovor #89 poslato: 01. Januar 2010. u 22:04 »
Eto dusane sve si lepo rekao kako trenutno stoje stvari :)
Moje mišljenje je da će posle kratkog prodora južine u drugoj polovini naredne nedelje posle 10.januara stići ponovo zima na velika vrata. Ne bih ponavljao tvoju analizu situacije jer je odlična. Samo da dodam da će ponovo Timočka krajina imeti malo više hladnoće naredne nedelje a samim tim i više dana sa snegom.

mislim da ce i krajina sa ovom ciklonom iako modeli kazu drugacije proci u najmanju ruku kao i Vojvodina.Malo ce faliti ali ce faliti.Tesko da za sredinu nedelje moze biti promena ali vikend je ovo sto zeljno ocekujem.Savrsena situacija za prodore kroz mediteran ali fali malo hladnoce.Ako ovaj ciklon u utorak i sredu ode preko alpa,pusing,ako ode malo juznije,hladan vazduh samim tim ode na nas onda je pravi sneg ono sto ocekujem za vikend.To je moja a ne prognoza modela,zato sa rezervom ovo pisem.Ocekujem malo pouzdanije i strucnije ljude da napisu nesto o ovome jer forum postaje mesto za prazne price a to nikako ne zelim.
Pozdrav

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #90 poslato: 01. Januar 2010. u 22:21 »
  ^^ ^^ Super analize Dušane i Boce  :super:  :) !!!

Što se tiče sutrašnjeg dana,prognozu je već uradio Dikile ali ću se konkretno bazirati na sneg...Dakle kiša će preći u sneg u ranim večernjim satima,i to prvo na zapadu i severu,a do kraja noći u svim krajevima.Formiraće se snežni pokrivač,s tim što će padavine izgleda slabiti dok hladniji vazduh bude prodirao,a takođe treba znati i da je tlo dosta toplo...Sve u svemu,očekujem visine snega između 2 i 10cm što se nižih predela tiče,videćemo ko će  imati najviše sreće što se snežnog pokrivača tiče  ;) .
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže dusan

• **
« Odgovor #91 poslato: 01. Januar 2010. u 22:27 »
Ono sto ce se sutra desavati nije bitno.Bitno je gde ce ciklon sredinom sledece nedelje da krene.GFS daje malo bolju varijantu ali i EC sinoc nije bio losiji.Prognoza je nezahvalna i ako AC nad Grenlandom malo ojaca eto uzivancije.Tu se radi o toliko granicnim situacijama da mislim da ce neizvesnost da traje do ponedeljka.

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #92 poslato: 01. Januar 2010. u 22:38 »
Slažem se  Dušane :).Videćemo,biće neizvesno do samog kraja....

Neizbežno da ćemo imati sigurno 1 ili 2 dana sa južnim strujanjem,ali sve zavisi od tog položaja ciklona

Nadao sam se da neće biti značajnijeg vetra,da bi hladan vazduh mogao da ostane zarobljen u kotlini,ali ne,biće košave jer imamo AC istočnije od nas  :(  :evil:

Što je taj ciklon južnije i bliži Jadranu,vući će i hladniji vazduh i južina će biti kraća,međutim ukoliko on bude severnije i pomaknut ka Đenovi,južina bi mogla da potraje znatno duže.Za sada je na sreću realnija prva opcija,samo se nadajmo što boljem položaju  :selam:  :pop:
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže dusan

• **
« Odgovor #93 poslato: 01. Januar 2010. u 23:15 »
I po 18z jedino je sigurno da je sve otvoreno.Toliko cikonalne aktivnosti u ovo doba godine nisam nikada video.To se nece znati 12 sati unapred.STRASNO!!! !

Van mreže snowlover

• *
« Odgovor #94 poslato: 02. Januar 2010. u 04:14 »
A ja i dalje stojim sa mojom procenom jos od pre neki dan kada sam rekao da nam prava zima sa ledenim talasom i dnevnim temperaturama ispod nule stize tek od 10 januara i za sada sve karte i modeli i dalje potvrdjuju takav scenario i bice izuzetno hladno kao polovinom decembra.Do 10 januara nista od prave zime sem 3 i 4 januara kad se ocekuje neki prolazni bljuzgavi sneg koji ce se otopiti za 24 h ,jer nas cele iduce nedelje vec od utorka ocekuje opet nagli porast temperature i verovatno najtopliji Bozic od kad postoje merenja ,kao sto je bio slucaj i sa 31 Dec. ;D

Srecnu i uspesnu Novu Godinu zelim svim forumasima i jedva cekam 10 januar,do tad necu da se radujem :)

Van mreže srba

• **
  • Starost: 57
« Odgovor #95 poslato: 02. Januar 2010. u 09:41 »
GFS od 00Z ukinuo i zahlađenje i seriju Sredozemnih ciklona sa velikom količinom padavina.Daje nešto malo padavina i temperaturu oko 5C.Od prave zime za sada ništa.Videćemo da li će sledeći izlazi vratiti zahlađenje.

Van mreže ljubostinja

• **
  • Starost: 41
« Odgovor #96 poslato: 02. Januar 2010. u 11:32 »
Naredni period koji je pred nama je jako interesantan, zao mi je sto vise forumasa nije ukljuceno u komentarisanje modela. Ono sto se ocekuje su pravi skolski primeri kako ciklonska aktivnost utice na vreme u nasoj zemlji. Dok ce npr. kod nas i u slavoniji biti u cetvrtak i +12 u isto vreme u Zagrebu ce biti 0C sa obilnim snegom. Novi izlaz 06z vratio nam zahladjenje 9. januara sa snegom(bar kod mene na zapadu). U ovakvim sitacijama dobijam obilan vlazan sneg naravno i Loznica.

Van mreže Varvarinac

• *
  • Starost: 35
« Odgovor #97 poslato: 02. Januar 2010. u 11:40 »
Definitivno u narednom periodu ocekuju nas velike temperaturne razlike koje ce se menjati iz dana u dan.

Van mreže Joe

• Administrator
  • Starost: 42
« Odgovor #98 poslato: 02. Januar 2010. u 13:09 »
Večeras formiranje snežnog pokrivača i to padavine neće biti uopšte slabog intenziteta. Očekuje se i nagli pad temperature praćen pojačanim severozapadnim vetrom. Nakon toga kako je većina primetila i lepo komentarisala se nastavlja zaista neverovatna ciklonska aktivnost za ovo doba godine. Opet pojačan vetar južnih pravaca i otopljenje. Obratite pažnju na sredu. Vrlo zanimljivo. Granica prave zime sa snegom i negativnim temperaturama i proleća je u Slavoniji.  :o Stativa ovaj put. Kod nas prolećne temperature, a Zagreb ima zatrpavanje snegom.
I ja mislim da nas posle 10. tog januara očekuje prava zima. Tipujem na ovo što trenutno prikazuju modeli tj. jačanje anticiklona iznad severne Evrope. Druga dekada januara bi zaista mogla biti veoma hladna i bogata snegom.   

Van mreže dusan

• **
« Odgovor #99 poslato: 02. Januar 2010. u 13:24 »
Prosto je neverovatno koliko je sredozemlje aktivno ove zime.Kada toplota sledece nedelje ne bi probila imali bi smo sigurno rekordne snezne padavine.Sigurno je da ce se veceras nakupiti nekih 10cm snega ali i situacije sledece nedelje mogu biti veoma zanimljive.