Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Januar 2010.  (Pročitano 167726 puta)

Van mreže Freddy

• **
  • Starost: 45
Odg: Januar 2010.
« Odgovor #980 poslato: 28. Januar 2010. u 03:39 »
stvarno... ecmwf/wrf i eta su ocajni...za razliku od gfs....ali (moram mali off) KK Partizan je zakon!!!!! :D

Van mreže Freddy

• **
  • Starost: 45
« Odgovor #981 poslato: 28. Januar 2010. u 03:51 »
Ne zamerite mi na ovome...malo je falilo da budem u Atini, ali ipak nisam otisao.... najvise zbog unapred upisanog poraza...ipak...desilo se cudo :)
.....
cini mi se da ce u subotu da dogura do 3-4C (na 2m) najvise...eta i wrf su se pokazali dosta puta kao nepouzdani kod ovakvih situacija...ma i da se istopi ovih 10cm... od 1. februara ima da bude ludilo ;)

Van mreže Bronki

• *
« Odgovor #982 poslato: 28. Januar 2010. u 05:17 »
cini mi se da ce u subotu da dogura do 3-4C (na 2m) najvise...eta i wrf su se pokazali dosta puta kao nepouzdani kod ovakvih situacija...ma i da se istopi ovih 10cm... od 1. februara ima da bude ludilo ;)

Biće oko 3-4 stepena za vikend ali uglavnom u južnim predelima Vranju...Leskovcu! posle toga početkom februara povratak duge i hladne zime  ;D

Van mreže ciklon

• Starost: 40
« Odgovor #983 poslato: 28. Januar 2010. u 15:26 »
Posto je ostalo malo do subote ali opet se svasta moze desiti ovo je ono sto me jedino zanima,za dalji period nemam komentar jer mislim da cu izvisiti za sneg.Ni za subotu nisu stvari bolje,posto cemo imati otopljenje i od ovih prognoziranih 9mm dosta ce otici u vodu,a sneg ce opet biti simbolican,necu pogadjati koliko je to u cm.

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #984 poslato: 28. Januar 2010. u 18:03 »
12Z GFS se nažalost priklonio WRF-u i crta maksimalnu temperaturu u subotu do 5°C, a na visini od 850mb takođe pozitivna temperatura. Sve su veće šanse da će padati čista kiša, makar u Beogradu.
Ipak, neće taj topli talas dugo trajati, jer će već u nedjelju padati slab snijeg na negativnoj temperaturi. :)

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže gencic

• Moderator
  • **
  • Starost: 36
« Odgovor #985 poslato: 28. Januar 2010. u 18:31 »
Pa, ne znam Milose, ne bih to tako tumacio iako jeste povecao temperaturu u subotu, on je to govorio i ranije, samo manje izrazeno, ali je ostao isti za period DO subote.Period u plusu bi bio kod nas oko 10 sati i mislim da stvarno ne smemo ni rec da kazemo za zimu za kraj januara.

Mislim da je cak i normalna situacija sto se tice povlacenja toplog vazduha ispred ciklona, jer ne mozemo da ocekujemo brutalan minus i obilne padavine.Tlo je ionako zaledjeno vec duze vreme, snega ce nesto otici i zbog vetra, ali odma dobijamo nove padavine.

Van mreže Milosh

• Moderator
« Odgovor #986 poslato: 28. Januar 2010. u 20:16 »
Novi WRF razočarenje... Izgleda da nećemo gledati više snijega u januaru.
U subotu definitivno otopljenje sa kišom u većini krajeva. U toku noći postepen pad temperature, ali prestanak padavina, tako da snijega neće biti ni u nedjelju.
Ostaje nam da se nadamo da će februar biti bolje, a o tome u drugoj temi...

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Bronki

• *
« Odgovor #987 poslato: 28. Januar 2010. u 20:25 »
Smrzavali smo se skor oceo januar ovo kratkotrajno otopljenje za vikend nije ništa ozbiljno biće oko 5 stepeni u plusu a već početkom februara povratak zime i temperature u minusu!

Van mreže jocozr

• Starost: 30
« Odgovor #988 poslato: 28. Januar 2010. u 20:35 »
I za krad ja ja nešto kažem za Vojvodinu  :)
Sutra negde sredinom dana počinje porast temperature po visini. Sve do Kikinde očekujem pozitivnu temperaturu po visini i prelazak u plus u subotu sredinom dana. Međutim,bar ne u Vojvodini na 850hPa temp. neće preći 1C.
Pozitivna temperatura na 850hPa zadržaće se odprilike do polovine noći,subota na nedelju.

Što se tiče 2m, već sutra postoji šansa da pojedina mesta pređu u plus, ali samo na kratko sredinom dana.Dakle maksimalne dnevne u Vojvodini između -1 i +2C računajući i Beograd, u Srbiji i do 3 stepena.
U subotu još malo toplije, u Vojvodini do 3C, južnije od Beograda i preko 5C;)
U nedelju temperature oko nule,a za dalje neću da govorim,to u drugoj temi,ali u svakom slučaju LEDENI DANI

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #989 poslato: 28. Januar 2010. u 20:57 »
Kod mene je sada hladan vazduh ,,usidren'' u kotlini,vetra sutra gotovo da neće ni biti i ako sutra ne bude mnogo sunca očekujem i sutra maksimalnu temperaturu ispod 0.U subotu nažalost jača košava,možda još ujutru i deo prepodneva kotlina zarobi hladan vazduh,ali od popodne nema spasa  :( :cry:
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže Dejo

• Moderator
  • Starost: 37
    • Sumeteo
« Odgovor #990 poslato: 28. Januar 2010. u 20:59 »
WRF daje u subotu 8 stepeni kod mene, luda gluposti. I očekujem popodne da padne solidan sneg da mi smiri malo živce :D

EDIT: Greškica!

Van mreže Kick ball

• *
  • Starost: 44
« Odgovor #991 poslato: 28. Januar 2010. u 21:00 »
Kod nas u timočkoj krajini se neće ni osetiti otopljenje za vikend bićemo u minusu ili oko nule! :)

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #992 poslato: 28. Januar 2010. u 21:03 »
tako je kick ball, sad je samo pitanje da li ćemo imati sneg ili ledenu kišu  :-\

Van mreže Varvarinac

• *
  • Starost: 35
« Odgovor #993 poslato: 28. Januar 2010. u 21:08 »
U subotu samo u kosavskom podrucju ce doci do otopjlenja, tako da kod mene skoro sigurno da ce nestati ovaj sneg (T moze da ide i do 10'C).Ali, prva 3 sana februara GFS daje preko 30mm i temperatura u minusu.

Van mreže Milosh

• Moderator
« Odgovor #994 poslato: 28. Januar 2010. u 22:54 »
GFS 18Z sličan za subotu, ali u nedjelju crta fin snijeg, za razliku od WRF-a... Vidjećemo.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže gabesz20

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #995 poslato: 29. Januar 2010. u 10:04 »
Na severu Srbije ocekujem 5-10 cm novog snega za vikend,do nedelje posle podneva!Bas me intersuje i to da sutra kako ce odvijati temperatura!Najvise je pitanje naravno severa zemlje ali izgleda mozemo i mi dobit susnezicu u posle podnevnim satima,cist sneg tek od poslepodneva!

Van mreže gencic

• Moderator
  • **
« Odgovor #996 poslato: 29. Januar 2010. u 10:21 »
WRF na sajtu meteocenter.eu vrlo lepe padavine daje za centralnu i zapadnu Srbiju, naravno u vidu snega, sto znaci da smo sve sigurniji za padavine u ponedeljak i utorak.Lepe su to sume, bilo bi tu za svakog ponesto, osim za krajnji sever, pa ni Loznica nije po ovome sjajna, sve severnije + Backa....

Van mreže gabesz20

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #997 poslato: 29. Januar 2010. u 10:24 »
Gencicu taj wrf na meteocenter ne vredi ni dinar veruj mi!

Van mreže Milosh

• Moderator
« Odgovor #998 poslato: 29. Januar 2010. u 10:32 »
GFS opet smanjio temperature za subotu, i ne odustaje od snijega u nedjelju.
WRF i dalje crta toplo vrijeme bez snijega.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže gencic

• Moderator
  • **
« Odgovor #999 poslato: 29. Januar 2010. u 10:36 »
@gabesz
Nisam znao, neko je skoro postavio link i sve mi je izgledalo tako sareno i lepo, da sam odma ''pao'' na njega.Ajd' bas cu videti kako ce se pokazati za naredna 2-3 dana, al' ne sumnjam u to sto kazes... :D