Dusane,neznam koliko si pratio forum prethodnih dana,prelistaj malo stranice,ja sam prethodnih dana kacio nekoliko karti sa padavinama za period od 25 do 27 januara,i to je i dalje naforumu,samo malo prelistaj unazad,pa nema svrhe da ih opet kacim ako niko ne opraca paznju na to i samo svi striktno gledaju neki trenutni poslednji izlaz i meteograme.
Te mape tj karte su radjene po gfs modelu,i najveci problem je to sto one uvek pokazuju neke silne i obilne padavine na nekih 192 h,i nakon svakog dana se za toliko pomeraju unapred i nikako da udju u neku zavrsnicu u npr nekih 48-72 h,i onda kad ja okacim tako nesto posle ispadnem budala jer se scenario promeni vec u naredna 24 h.
Ali glavni razlog zasto me i dalje drzi predosecaj da se nesto ipak mora dogoditi u poslednjoj nedelji januara je sto i nakon 2-3 dana,gfs se ponovo danas vratio na prvobitni scenario ,tako da"gde ima dima ima i vatre".Ne verujem da se gfs tako stalno predomislja i vrti ko"ludak"sa raznim scenarijima ako se posle 24-tog bas nista znacajno nece desavati.
Zato i molim samo ljude ovde da malo olade sa tim iskljucivim tvrdnjama da cemo do kraja celog meseca biti pod uticajem anticiklona i da nece biti nikakvih padavina.
Jer do kraja meseca ima jos 13 dana,skoro pune dve nedelje.A na osnovu ovog snega danas i sutra i najobicniji laik vec moze da zakljuci da je anticiklon vec poceo da slabi i da ostatak januara bas nece biti toliko monoton kako neki misle.