Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Januar 2010.  (Pročitano 167703 puta)

Van mreže snowlover

• *
Odg: Januar 2010.
« Odgovor #621 poslato: 21. Januar 2010. u 21:00 »
Ok,sad mi je jasno,jednostavno sam brkao izlaz sa onim sto pise za koji se period odnosi na 12 z i 18 z,jbg.Vi ste ipak ovde na ovom forumu sa mnogo duzim stazom od mene i gabesz stvarno ti nije u u redu da kacis takve ikonice i da se ovde sprdas.Sigurno se niste ni vi nauceni rodili,covek se uci na svojim greskama.
A najgore od svega je sto na ovom mom sajtu gde sam pratio karte ocigledno ni ne postoje izlazi sem ovih za 00 z.
Evo nek samo neko proveri na linku koji sam dao da li na tom sajtu postoje drugacije i novije karte od onih koje sam ja kacio?
Jer ako ne postoje onda necu vise koristiti taj sajt za analize.

Van mreže snowlover

• *
« Odgovor #622 poslato: 21. Januar 2010. u 21:02 »
Ok Dusane,hvala za linkove ali hocu da shvatite da ovde na ovom budjavom sajtu gde sam ja gledao  uopste i ne postoje karte sa izlazima 6z i 12 z i zato nisam ni mogao da shvatim sta mi govorite niti da nadjem novije karte od onih koje sam kacio

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #623 poslato: 21. Januar 2010. u 21:03 »
Drago mi je da si ukapirao u čemu je problem, i nadam se da više nećeš praviti slične greške. Tu smo da pomognemo jedni drugima, i da naučimo jedni od drugih. :) Sa tvrdoglavošću se ništa ne rješava.
Sada možemo da završimo i sa tom pričom, i da se polako vraćamo na temu.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže ciklon

• Starost: 40
« Odgovor #624 poslato: 21. Januar 2010. u 21:14 »
I ako mi se po kartama cinilo drugacije,meteogram EC bas los po pitanju padavina,mada na te njihove brojke ne obracam puno paznje,cesto tu bude velikih promasaja.
http://www.yr.no/place/Serbia/Other/Vrbas/long.html

Van mreže gabesz20

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #625 poslato: 21. Januar 2010. u 21:25 »
Veruj mi ja se ne sprdam,pomocu uvek ako mogu,to svi znaju koji su mi se obratili u pm-u!Jednostavno ja ti vec ne smem nista reci posto kako sam primetio jednostavno volis da teras svoje do kraja!

Van mreže snowlover

• *
« Odgovor #626 poslato: 21. Januar 2010. u 21:28 »

E sad bih zamolio neka mi neko od vas strucnijih objasni u cemu je razlika izmedju one prethodne karte na 00z i ove sa izlazom na 12 z
ako sam sad konacno okacio dobar izlaz?
Pokazuje identican scenario kao na onoj mapi na 00z,zapad i severozapad ce 26 jan imati najrealnije sanse za neke padavine i mozda nesto vrlo malo krajnji jugoistok

Van mreže dusan

• **
  • Starost: 47
« Odgovor #627 poslato: 21. Januar 2010. u 21:35 »
A sledecih sati?
Niko nije rekao da se nece desiti ono sto se moze ocitati sa tvojih karti ali jednostavno to je STARI IZLAZ!!!

Van mreže dusan

• **
« Odgovor #628 poslato: 21. Januar 2010. u 21:39 »
I ako mi se po kartama cinilo drugacije,meteogram EC bas los po pitanju padavina,mada na te njihove brojke ne obracam puno paznje,cesto tu bude velikih promasaja.
http://www.yr.no/place/Serbia/Other/Vrbas/long.html

Ma ti izlazi meteograma su nesto pogresili.
Evo i dokaz

Sombor
http://www.yr.no/place/Serbia/Other/Sombor/long.html

ni pahulje

Zrenjanin
http://www.yr.no/place/Serbia/Other/Zrenjanin/long.html

tek poneka a kod tebe ako sam dobro video u utorak 8 mm.

Van mreže snowlover

• *
« Odgovor #629 poslato: 21. Januar 2010. u 21:39 »
Dobro Dusane,pogledao sam i za naredne sate sve do srede ujutru i ono sto vidim je da Novi Sad sigurno ulazi pod taj ciklon i dobija obilne padavine,jer smo na jugoistoku Vojvodine i blizu granice sa Hrvatskom,dok ce Banat i krajnji sever biti pod velikim znakom pitanja sto se tice nekih vecih padavina(po ovom trenutnom scenariju),a ostatak Srbije svi bi trebali da dobiju odlican sneg.

Van mreže ljubostinja

• **
  • Starost: 41
« Odgovor #630 poslato: 21. Januar 2010. u 21:42 »
Drugari, imam jedan predlog, da niko ne komentarise sta postavlja clan foruma snowlover. Mislim da decko zeli da bude u centru paznje ne birajuci sredstva, ukoliko niko ne bude komentarisao njegove gluposti njemu ce i samom dosaditi da i dalje lupeta.
Vecerasnji EC takodje vidi padavine kod mene ali za razliku od gfs, tek u cetvrtak 28.01. Otprilike se slazu sa kolicinom padavina ali gfs crta padavine vec u utorak popodne. Mislim da su padavine za sada sigurne.

Van mreže snowlover

• *
« Odgovor #631 poslato: 21. Januar 2010. u 21:43 »

Posle toga ciklon pocinje da se povlaci prema jugu.Tako da Vojvodina i Beograd sto dobiju do ponoci 27 dobili su,ali bice nesto sigurno :D
Pogotovo u poslepodnevnim satima 26 januara(tada bi trebalo da bude glavno sto se tice Vojvodine)

Van mreže snowlover

• *
« Odgovor #632 poslato: 21. Januar 2010. u 21:47 »

Ljubostinja,a sta sam ja to pogresno protumacio na ove poslednje dve mape koje sam okacio?Ajde prosvetli me molim te?
Mislim da sam u poslednja dva komentara bio skroz korektan i maksimalno precizan sto se tice analize karti.
A ako sam ranije i bio nesto manje precizan to je bilo zato sto sam analizirao karte koje su bile sa 12 h zakasnjenja,
ali eto naucio sam svoju gresku i izvukao pouku,a ti me molim te postedi takvih komentara i zadrzi ih za sebe jer ne zelim
ni s kim ovde da se bezveze svadjam.

Van mreže ciklon

• Starost: 40
« Odgovor #633 poslato: 21. Januar 2010. u 21:48 »
Po tim kartama i Vojvodina bi dobila sneg,Banat malo manje al recimo Vrbas bi dobio padavine sigurno,ne tako jake kao NS al to je vec pravilo.

Dusane to sam ja pre nekih sedam dana primetio i preneo to na forum,taj meteogram daje razlicite padavine i temperature za Vrbas i opstinu Vrbas???!!! Ma ne valja to nista...

Van mreže snowlover

• *
« Odgovor #634 poslato: 21. Januar 2010. u 21:52 »

Samo jos da podvucem crtu na komentar ovog clana iz Ljubostinje,nije brate bio problem u mojim analizama(koje su i ranije bile korektne)bar u odnosu na ono u cega sam ja gledao,vec je bio problem sto sam analizirao nesto malo starije mape i nemas pravo da nekom govoris da sam ja ovde pricao nekakve gluposti.
Sad sam uvideo u cemu sam gresio,prihvatio sam sve sugestije i u buduce cu moci mnogo tacnije i preciznije da prognoziram buduce dogadjaje.
I da stavimo vise tacku na to i da se vratimo na temu.

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #635 poslato: 21. Januar 2010. u 21:57 »
Ponovo razne vrste OFFTOPIC-a  ::)  :hitna:  :zzz:

Ajmo ljudi u ovoj temi diskutovati o pravim prognozama,a ne o ostalim glupostima :!:  :!:  :!:  :rules:

EC meteogram za moje područje sasvim solidan,oko 20mm  :) .,dok GFS daje nešto više,oko 25mm  :)

Temperature su isto super,samo mi je malo čudno što na EC meteogramu temperatura u ponedeljak ide do +5,stvarno ne znam odakle im to,mada on često pokazuje nešto više temperature od realnih  :-\

Uglavnom,ja prezadovoljan  :)

Jedva čekam 18Z  :)
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže snowlover

• *
« Odgovor #636 poslato: 21. Januar 2010. u 22:10 »

Ma nema sanse,kakvih crnih +5 u ponedeljak,EC je prolupao,jaka zima cele iduce nedelje u celoj zemlji ;)

Van mreže Dejo

• Moderator
  • Starost: 37
    • Sumeteo
« Odgovor #637 poslato: 21. Januar 2010. u 22:19 »
Taj ciklon 26 ne dolazi sa juga vec dolazi iz pravca severozapad, zapad.A tek onaj naredni ciklon 28,29 jan ce doci sa jugoistoka iz Mediterana

Novi Sad sigurno ulazi pod taj ciklon i dobija obilne padavine,jer smo na jugoistoku Vojvodine i blizu granice sa Hrvatskom

Zamolio bi snowlover-a da mi objasni ove citate  :-:
Bilo ih je još, ali da ne tražim sada.

Van mreže PedjaN

• *
  • Starost: 32
  • I love snow!
« Odgovor #638 poslato: 21. Januar 2010. u 22:39 »
ECMWF kao iz snova,jos kada bi se ovo ostvarilo,sorry sto kasnim sa commentima nisam bio tu...  :super:

Van mreže dusan

• **
« Odgovor #639 poslato: 21. Januar 2010. u 22:41 »
12z GFS-a davao je pozitvne tem. na 2m na jugu i jugozapadu Srbije u ponedeljak i utorak sredinom dana.Ne +5 ali +2 da.
Krenuo je 18z

Edit:Kao Zikina dinastija,idi mi dodji mi.Ma ako sada od ovoga ne bude nista trazim drugi hobi.
Narednih 180 sati 0mm padavina :histerija: :doh: :bang:
« Poslednja izmena: 21. Januar 2010. u 23:25 dusan »