Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Januar 2010.  (Pročitano 167720 puta)

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
Odg: Januar 2010.
« Odgovor #640 poslato: 21. Januar 2010. u 23:25 »
Da neverovatno,sada po 18Z-u nema padavina,ali ja mislim da će se to ipak vratiti u narednim izlazima ;) .
Ipak je ovo visulja,modeli će još dosta lutati što se tih padavina tiče :) ;)
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže mladen

• *
« Odgovor #641 poslato: 21. Januar 2010. u 23:35 »
Činjenica je da je GFS 18Z poslednjih mesec, a i više uvek davao najpovoljnije izlaze, i nijednom se ti povoljni izlazi nisu ostvarili .
Red je sad i da se ovaj nepovoljni izlaz ne ostvari  :pop:, i da ćemo već sutra imati znatno povoljnije izlaze GFSa.

Vratiće se magle u London!

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #642 poslato: 22. Januar 2010. u 00:17 »
18Z nije vrijedan komentara. Nadam se da "jutro će promijeniti sve". :)

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže gencic

• Moderator
  • **
  • Starost: 36
« Odgovor #643 poslato: 22. Januar 2010. u 00:52 »
Ensembli opet naslucuju malo ozbiljnije padavine kod nas.Gfs-ov glavni izlaz, iako je glavni, ne mora da znaci da ce ubosti, mada gazda je gazda.Ja se nadam da ce on, a i ostali uskoro ''ubaciti'' sneg.

Van mreže snowlover

• *
« Odgovor #644 poslato: 22. Januar 2010. u 00:56 »
Jedno malo pitanje za vas iskusnije jer ipak imate vise iskustva od mene,ja sam na forumu tek mesec dana.
Koji je onako po vama do sad gfs izlaz pokazivao najbolje rezultate u pogadjanju prognoza?
00z,6z,12z ili 18 z?
Po nekoj mojoj logici bas taj 18 z bi trebao prvi da pogodi neki dogadjaj jer su to najnovije karte i njegovi modeli su najblizi nekom dogadjaju s obzirom da ste mene kritikovali da sam komentarisao mape po onim bajatim 00z izlazima.Neznam zbunjen sam sad skroz ::)

Van mreže ciklon

• Starost: 40
« Odgovor #645 poslato: 22. Januar 2010. u 01:05 »
Ma uvek se desi da neki izlaz bude jako los i da se brzo vrati onaj povoljniji izlaz,e sad imamo i situaciju od 11.01. kad je za taj datum danima najavljivana temperatura ispod nule i padavine a onda 3 dana pre toga sve se promenilo i nestalo.Videcemo ujutru sta ce biti,mada ni tad nece biti nista sigurno.

Ima jedan zanimljiv izlaz koji se vrti vec danima izmedju 30.01. i 02.02. Jak ciklon ciji je centar u Skandinaviji(nisam video puno ciklona da dolaze odatle) se spusta tacno na nas donoseci po sadasnjim izlazima sneg.Daleko je to al eto da najavim moguci scenario za kraj meseca.E da,i poslednji izlaz EC-a je video istu situaciju.

Edit: ja ne spadam u te iskusnije ali ne moze 18z biti blizi nekom dogadjaju nego neki drugi izlaz,opet ce izaci 00z a on izlazi posle 18z i tako u krug.Svaki izlaz je po meni "sam svoj" i mislim da vreme izlazenja nema veze sa tacnoscu.

Van mreže snowlover

• *
« Odgovor #646 poslato: 22. Januar 2010. u 01:49 »
Taj ciklon iz Skandinavije koji bi trebalo da dodje na samom kraju meseca sam ja takodje primetio jos pre neki dan i to na onim starim kartama na 00z,ali nisam hteo da ga komentarisem posto me uvek kritikujete da gledam suvise daleko. :) Trebao bi da se spusti direktno ravno sa severa,sto se bas retko desava sto ti kazes jer obicno svi cikloni manje vise dolaze sa Atlantika,ili iz pravca severozapada ili  sa jugozapada iz Mediterana.Ali videcemo,od tog ciklona ako i dodje ne ocekujem neke vece padavine,ipak ovi sto dolaze sa Atlantika donesu mnogo vecu vlagu.

Van mreže ljubostinja

• **
  • Starost: 41
« Odgovor #647 poslato: 22. Januar 2010. u 06:24 »
Evo pre nego sto krenem na posao da prokomentarisem jutrosnji izlaz 00z. Ovo je stvarno previse za ljubitelje snega, pomerio je ciklon zapadnije i mi ponovo prolazimo bez snega. Stvarno ove zime sta se desava je ne verovatno, toliko sam se smorio da vise nemam nikakvu nadu da ce pasti sneg vise ove zime.

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #648 poslato: 22. Januar 2010. u 07:24 »
Kako god bilo zimski scenario je zagarantovan, mislim na hladno vreme i niske temperature. Blok na Atlantiku je prilično siguran a to je najvažnije. Da li ćemo dobiti na kraju padavine iz Sredozemlja ili sa severa manje je bitno. Naravno obično su sa juga cikloni bogatiji padavinama ali  kao što znamo sve zavisi od njihove putanje. Nekad su tako blizu a tako daleko. Sećam se zime '85. kada je polovinom februara stigao lep sneg sa severa uz pravu vejavicu i dobar minus.

Van mreže dusan

• **
  • Starost: 47
« Odgovor #649 poslato: 22. Januar 2010. u 07:34 »
JUROS KATASTROFA OD IZLAZA ! MRTVA TRKA KO JE GORI.UZAS!!!

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #650 poslato: 22. Januar 2010. u 08:40 »
Na kraju će snijeg pasti u Grčkoj, i u nekim krajevima gdje nikad nije padao, a kod nas neće... Znam takve situacije, dešavalo se mnogo puta u prošlosti.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #651 poslato: 22. Januar 2010. u 08:56 »
Još uvek ima nade,nije još ništa gotovo  :)  ;)

Što se tiče ovog udara sa severa Evrope krajem meseca,EC-ov scenario mi se ne sviđa uopšte,jer on tu hladnoću šalje zapadnije od nas,tako da bi bili ponovo na prednjoj strani ciklona,a toga mi je više dosta ove godine  >:( ..

GFS to vidi drugačije,hladnoća ide na nas,ali je glavnina istočnije.
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže dusan

• **
« Odgovor #652 poslato: 22. Januar 2010. u 11:12 »
Poslednjih 30 sati ce resavati.Ne mogu da verujem.Opet skroz drugacicji izlaz.

Van mreže Joe

• Administrator
  • Starost: 42
« Odgovor #653 poslato: 22. Januar 2010. u 13:12 »
Mene brine što u poslednjih 10 GFS izlaza severu se nijednom nisu crtale padavine.  :-\

Van mreže dusan

• **
« Odgovor #654 poslato: 22. Januar 2010. u 13:17 »
Mene brine što u poslednjih 10 GFS izlaza severu se nijednom nisu crtale padavine.  :-\

Ne crta ih glavni ali pogledaj ensemble

a zatim i panel za 27.
http://www.meteociel.fr/cartes_obs/gens_panel.php?modele=0&mode=2&ech=126

Daleko je to od neceg sigurnog,pozitivnog ali i negativnog. :kafa:

A evo i Weather2umbrella,ako se ne varam ETA model

Van mreže Joe

• Administrator
  • Starost: 42
« Odgovor #655 poslato: 22. Januar 2010. u 13:42 »
Uh oraspoložio si me. Nisam gledao novi ensemble, ovo je mnogo bolje. Glavni je najsuvlji maltene.

Van mreže ciklon

• Starost: 40
« Odgovor #656 poslato: 22. Januar 2010. u 14:00 »
Mnogi meteo sajtovi najavljuju padavine za nas region oko 26.-27. i to za za celu zemlju,jos cemo cekati da nesto sigurno potvrdi ili demantuje nasa nagadjanja.

Van mreže snowlover

• *
« Odgovor #657 poslato: 22. Januar 2010. u 15:07 »

I dok se vi nervirate i razbijate glavu dal cemo dobiti sneg krajem meseca,ja vidim da nam stize novi sneg i to vec nocas iza ponoci i padavine sve do sutra posle podne.
Ne nesto bitne i jake padavine ali bi trebao opet da pocne da pada i to na podrucju Loznice,Beograda,Srema,Novog Sada sa okolinom i u Banatu ;D
A nesto malo snega bi trebali da dobijemo i na Svetog Savu,pogotovo centralni predeli zemlje ali otom potom.

Van mreže gabesz20

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #658 poslato: 22. Januar 2010. u 15:17 »
To su zanemarljive padavine...no u svakom slucaju moze coveku da poboljsa raspolozenje

Van mreže snowlover

• *
« Odgovor #659 poslato: 22. Januar 2010. u 15:20 »

Nema veze ali ipak ce padati,postoje velike sanse na osnovu izlaza.Nek padne nocas novih 3-5 cm i za Svetog Savu jos toliko i malo po malo bice ga sve vise jer se suv sneg na ovolikom minusu lako hvata za tlo ;)