Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Januar 2010.  (Pročitano 167725 puta)

Van mreže Joe

• Administrator
  • Starost: 42
Odg: Januar 2010.
« Odgovor #660 poslato: 22. Januar 2010. u 15:20 »
Ovo što si okačio Snowlover je količina padavina od 0.3mm (=0.3cm snega) za 6 sati od kojih većina neće ni stići do podloge. U prevodu možda proleti koja pahulja.
Prognoza naredna 3, 4 dana je kratka i jasna. Promenljivo oblačno i suvo sa temperaturama par stepeni ispod nule.

Van mreže snowlover

• *
« Odgovor #661 poslato: 22. Januar 2010. u 15:24 »

Joe,provejavace on i sutra u 13 i 19 h,samo nisam hteo da kacim sve cetiri slike.Za Novi Sad nisam 100 % siguran trebali b ida budemo na granici tih padavina ali Beograd,Loznica i Banat sigurno mogu ocekivati provejavanje ili snezne pljuskove u nekoliko naleta.

Van mreže snowlover

• *
« Odgovor #662 poslato: 22. Januar 2010. u 15:27 »
Bogami gledam sad izlaze za Svetog Savu,mogao bi onaj ciklon sa zapada dobro da nas zakaci i udje dublje u celu Srbiju,prvo na severozapad (okolina Novog Sada),a potom ce se sve vise spustati na zapadne i centralne predele Srbije.Moglo bi tu biti solidnih padavina umerenog intenziteta tokom 27 jan.

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #663 poslato: 22. Januar 2010. u 15:32 »
Ovako malo da ti pojasnim. To nije situacija u 13h i 19h već ukupna količina padavina od 7h do 13h i od 13h do 19h u mm. Kada gledaš količinu padavina na mapi 12Z = 13h po našem vremenu, odnosi se na ukupnu količinu padavina za prethodnih 6 sati.

Slažem se da može biti provejavanja. Uzdravlje.

Van mreže snowlover

• *
« Odgovor #664 poslato: 22. Januar 2010. u 15:35 »
wow,nisam to znao da me ti sad nisi prosvetlio.Pa nisam sigurno toliki retard da to nisam ukapirao ;D
Ali ako karte pokazuju oblacnost od 1 iza ponoci pa sve do 19 h narednog dana onda je jasno da ce biti uslova za padavine punih 18 h.To sam hteo da kazem,samo nisam hteo bezveze da kacim sve cetiri slike za svaki kvartal od po 6 h,vec sam samo okacio one dve.

Van mreže Miki-NS

• **
« Odgovor #665 poslato: 22. Januar 2010. u 15:43 »
Snowlover ja mislim da te padavine nisu vredne pomena... govoris o 3-5cm, a jel znas koliko je mm padavina potrebno za to? a na tim kartama ukupno nema 0,25mm... Cisto da ti naglasim da kada okacis kartu,ukoliko vec objasnjavas datu kartu,citaj kao sto je napisano, a ne kao sto zelis da bude... naravno da se niko od nas nije uclanio na ovaj forum zato sto sve zna,ne zna svako da cita karte, ali zato smo ovde,da bismo naucili. Meni se cini da si se ti dosta ranije upustio u rasprave nego sto si nesto naucio,i jos jedna stvar,ne moras svakih 3min da pises u ovoj temi...

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #666 poslato: 22. Januar 2010. u 15:45 »
Joe,provejavace on i sutra u 13 i 19 h,samo nisam hteo da kacim sve cetiri slike.Za Novi Sad nisam 100 % siguran trebali b ida budemo na granici tih padavina ali Beograd,Loznica i Banat sigurno mogu ocekivati provejavanje ili snezne pljuskove u nekoliko naleta.

Rekao si striktno u 13h i 19h pa mi se učinilo da ti treba dodatno objašnjenje, nisam loše ništa mislio.

wow,nisam to znao da me ti sad nisi prosvetlio.Pa nisam sigurno toliki retard da to nisam ukapirao ;D
Ali ako karte pokazuju oblacnost od 1 iza ponoci pa sve do 19 h narednog dana onda je jasno da ce biti uslova za padavine punih 18 h.To sam hteo da kazem,samo nisam hteo bezveze da kacim sve cetiri slike za svaki kvartal od po 6 h,vec sam samo okacio one dve.

To si hteo da kažeš, ali nisi rekao...

Izvinjavam se što sam hteo da pomognem, o veliki magu meteorologije.  :)

I sada opet kandidatura za brisanje postova ili prebacivanje u chat.  ::)

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #667 poslato: 22. Januar 2010. u 15:45 »
Snowlover ja mislim da te padavine nisu vredne pomena... govoris o 3-5cm, a jel znas koliko je mm padavina potrebno za to? a na tim kartama ukupno nema 0,25mm... Cisto da ti naglasim da kada okacis kartu,ukoliko vec objasnjavas datu kartu,citaj kao sto je napisano, a ne kao sto zelis da bude... naravno da se niko od nas nije uclanio na ovaj forum zato sto sve zna,ne zna svako da cita karte, ali zato smo ovde,da bismo naucili. Meni se cini da si se ti dosta ranije upustio u rasprave nego sto si nesto naucio,i jos jedna stvar,ne moras svakih 3min da pises u ovoj temi...

X2

Van mreže snowlover

• *
« Odgovor #668 poslato: 22. Januar 2010. u 15:56 »
Joe,sve je ok,ne ljutim se,doslo je do malog nesporazuma,nisam mislio da ce padavina biti striktno u tom satu za koji pokazuje karta,nisam se mozda dobro izrazio,
hteo sam reci da se padavine mogu realno ocekivati izmedju tih termina sve do sutra uvece,a naravno da mi je jasno da je izmedju dve karte kvartal od 6 h,da dan ima 24 h(ukupno 4 karte) i da se izmedju dve karte pokazuju ukupne padavine za period od 6 sati,i ko se ne bi onda malo uvredio na takva obrazlozenja,niko nije bas toliko glup ;)

Van mreže dusan

• **
  • Starost: 47
« Odgovor #669 poslato: 22. Januar 2010. u 17:02 »
12z   :P :jupi:

Mati moja mila....

Van mreže Dejo

• Moderator
  • Starost: 37
    • Sumeteo
« Odgovor #670 poslato: 22. Januar 2010. u 17:05 »
12z   :P :jupi:

Dalje nećemo ni gledati :D Vojvodina - novi sneg 26, 27 januar!

Van mreže gabesz20

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #671 poslato: 22. Januar 2010. u 17:14 »
Jaaao ludilo ljudi ovo ce biti ko 2003 :)Ali ja stojim na zemlji i daje mi ovaj scenario nekako ne vuce prema realizmu,ipak mislim da mediteranac nece ovoloki dogurati istoco..jojj sve sam se poco znojat od uzbudljivosti

Jako slican mediteranac onom koji nas je posipao 19 decembra,jako brz ciklon ali u ovakvom scenariu ostavlja 10 cm sigurno

Van mreže dusan

• **
  • Starost: 47
« Odgovor #672 poslato: 22. Januar 2010. u 17:20 »
28.ciklon unosi dosta toplote po visini.A jedino bi sever izdrzao sa - na 2m nesto duze dok se i po visine ne vrati minus.

Van mreže snowlover

• *
« Odgovor #673 poslato: 22. Januar 2010. u 17:47 »
Ja sam u nekoliko postova iznad vec rekao da bi ciklon na Svetog Savu mogao dobro da nas zakaci od severozapada i da ce se posle spustati prema centralnim predelima ali dzabe kada mnogi imaju odbojnost prema svemu sto ja kazem ili prokomentarisem ;D Mislim da realno mozemo ocekivati sigurno umeren sneg 27 jan ,a mozda i jace padavine ako u narednim izlazima ciklon jos malo dublje udje na istok ;) Ali vec i po trenutnom scenariju,Novi Sad i okolina odlicno ce proci sa padavinama.

Van mreže gabesz20

• Moderator
« Odgovor #674 poslato: 22. Januar 2010. u 17:50 »
Snowlover ovo je dosadno stvarno sta radis,svaki dan udaras sebe u grudi kako sam ja reko ovo pa ono!Iz izlaza u izlaz komentarises svaki izlaz,ne pratis nikakvu tendenciju!

Van mreže snowlover

• *
« Odgovor #675 poslato: 22. Januar 2010. u 17:53 »
Ne brate samo iznosim neke cinjenice,kada sam ja to isto najavio pre 3 sata niko nije nista ni prokomentarisao za 27,a kad posle mene ti to isto kazes onda odjednom wow odusevljenje od strane svih.Samo zapazam neke stvari i to je to...
Obrati paznju na moj post koji sam postavio u 15:27 h,ocigledno ga niko nije ni primetio...

Van mreže dikile

• Moderator
« Odgovor #676 poslato: 22. Januar 2010. u 17:55 »
Ja ipak mislim da je jos rano radovati se.A dokaza za to je bilo vise puta.Sta ce biti znacemo tek u nedelju.Ja se nadam samo dobrim vestima za sve.

Van mreže gabesz20

• Moderator
« Odgovor #677 poslato: 22. Januar 2010. u 17:58 »
Nema to nikakve veze s cije strane dolaze izjave...nego sada sam opet u tvojim recima primetio ono da uzimas za sigurno ovaj izlaz!Ja sam i rekao posle izlaza odma da mi ovakva situacija nije realna!Odusevilo je i mene ali drzim samog sebe na zemlji samo zbog znanja da sta ume ovakvam mediteranski ciklon da napravi!

Van mreže snowlover

• *
« Odgovor #678 poslato: 22. Januar 2010. u 18:00 »
Pa ok,bilo ne bilo neka bude sta bude,nisam ja ni rekao da ce se to 100 %  tako i dogoditi,uvek se mozemo posle neprijatno iznenaditi ako nas ciklon zaobidje,samo sam najavio ono sto sam u tom trenutku video i naravno da me je to sto sam video jako odusevilo :D
I bez obzira sto ste me odmah napali za onaj sneg koji sam najavio za veceras i sutra tokom dana,ja se nebih iznenadio ako bi smo u pojedinim periodima dobili sneg i umerenog intenziteta(iako zvanicni podaci najavljuju samo nekih 0,3 mm padavina).Eto samo toliko...

Van mreže snowlover

• *
« Odgovor #679 poslato: 22. Januar 2010. u 18:29 »
Juce i prekljuce u proteklih 48 h,na jednom meteoroloskom sajtu koji se zove meteogroup,su svo vreme tokom jucerasnjeg dana i pretprosle noci konkretno za NS najavljivane padavine od 0.3 mm do 1 mm.Medjutim sve ukupno je palo 5-7 cm snega,tako da nisam bas siguran da je 1 mm dobar ekvivalent 1 cm snega ili su oni nesto debelo pogresili u najavi.
Ja stvarno neznam,amater sam ali iz te njihove najave nikako se nemoze doci do zakljucka da je 1 mm padavina = 1 cm snega
kao sto nije isto i 1 litar sa 1 kg