Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Januar 2010 - I dekada  (Pročitano 117849 puta)

Van mreže gabesz20

• Počasni član
  • Starost: 39
Odg: Januar 2010 - I dekada
« Odgovor #260 poslato: 05. Januar 2010. u 14:21 »
Gencicu sve je to logicno...ostaje da vidimo dokle ce izdrzati!Trenutno tako pada da jaaa se ne secam kad sam video ovakab sneg!Bice slika,al jednostavno u ovakvom intenziteti ne mogu cak ni slikat!

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #261 poslato: 05. Januar 2010. u 14:38 »
Čestitke Subotici i ostalima što su dobili jak snijeg !  :D

U Baru je skroz ojužilo, temperatura skočila na 13.4°C uz umjeren jugo. Zanimljivo je da je u Podgorici svega 3.2°C, ali tamo nije bilo snijega, već samo kratkotrajne susnježice tokom noći.
Bilo je i obilnijih pljuskova tokom prijepodneva ovdje, do sada je palo 30-ak mm kiše.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže gabesz20

• Počasni član
« Odgovor #262 poslato: 05. Januar 2010. u 14:41 »
Evo dve slike o intenzitetu!Trenutno sneg u slabljenju!

Van mreže snowlover

• *
« Odgovor #263 poslato: 05. Januar 2010. u 14:49 »
Gabesz pa otkud -1 i toliki sneg u Subotici,ti rekao kao i svi ostali da ce u celoj zemlji danas padati samo kisha i da nema nikakve sanse za sneg,kad
ono u celoj Vojvodini temperature na nuli i ispod nule dok su u ostatku zemlje vec u debelom plusu ;D
U Novom Sadu trenutno 0 stepeni,oblacno je i iscekujemo sneg svakog trenutka,valjda ce se spustiti ta oblacnost sa severa,posaljite malo i nama ???
Inace danasnji dan je samo dokaz da su Vojvodina i Timocka Krajina oduvek bili specificni po temperaturama u odnosu na ostatak Srbije samo sto to neki
nikako da shvate i nauce i samo gledaju striktno prognozirane maksimalne temperature koje se u ovim predelima nikad ne ostvare.

Van mreže gabesz20

• Počasni član
« Odgovor #264 poslato: 05. Januar 2010. u 14:54 »
Ko je rekao da nece biti snega??Jesi procitao prognozu?Jel sam rekao da na severu najduze do ponoci moze padati sneg i u Timockoj krajini?Tako ce i biti,u najgorem slucaju i mi prelazimo u kisu tokom veceri,al do ponoci sigurno!Navijam ti za sneg,ali tesko kolega,Novi Sad posle podne ako ne onda uvece kisa cista kao suza!

Van mreže gabesz20

• Počasni član
« Odgovor #265 poslato: 05. Januar 2010. u 14:59 »
Inace ove padavine jos nisu uzrok Mediteranskog ciklona,ili ti jesu,al one glavne padavine od ciklona tek dolaze uvece,i onda ce biti toplotna advekcija najveca kad pocinje da pumpa toplotu ciklon!Ajd videces kolega ako ja budem gresio pa boze moj!Posle podne uvece,na zalost Novi Sad kisa,toku veceri predaje se i sever Vojvodine na zalost

Van mreže snowlover

• *
« Odgovor #266 poslato: 05. Januar 2010. u 15:02 »
Ja sam juce naveo moj licni osecaj za danasnju prognozu,a ne za narednu noc jer je to vec sledeci dan  ;)
Naravno da ce sutra biti kisha u celoj zemlji,tu nema dileme ali sam bio siguran da danasnje otopljenje
nece stice u Vojvodinu do srede i da ukoliko bude padavina Vojvodina moze dobiti samo cist sneg i tako
se i ostvarilo :DE sad nisma ni ja vidovnjak pa da bas mogu da pogodim preko kog grada ce danas u toku dana
preci oblacnost sa padavinama ali eto Suboticanima se sad posrecilo :DA ako neki oblacic zaluta i do NS-a
to moze biti samo sneg sto se tice trenutne temperature od 0 stepeni.Videcemo jos ima nade do kraja dana
dok ne stigne otopljenje i do nas,a to mislim na period do ponoci ;)

Van mreže gabesz20

• Počasni član
« Odgovor #267 poslato: 05. Januar 2010. u 15:09 »
He he do ponoci...ajd zivi bili pa videli,tek sad dolaze padavine od ciklona i do Novog Sada,ap ako tamo izdrzi sneg do ponoc vala ima da sampanjac otvaram:)

Van mreže JOPA

• Starost: 2020
« Odgovor #268 poslato: 05. Januar 2010. u 15:11 »
Nije mi onda jasna ta putanja strujanja toplijeg zraka po visini k nama. Kiša već pada u većem dijelu Slavonije, pa nije onda moguće da je nad Vojvodinom još uvijek dovoljno hladno po visini za snijeg? Ovde 0 C, tu i tamo proleti kapljica kiše. Snijeg se topi, ali sporo.

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #269 poslato: 05. Januar 2010. u 15:12 »
posle male pauze sneg opet pada umerenim intenzitetom
ima ga već oko 10cm
T=-3.5°C

Van mreže gabesz20

• Počasni član
« Odgovor #270 poslato: 05. Januar 2010. u 15:17 »
Eto,fala na informaciji Jopa,znaci polako se priblizava ono sto i modeli cekaju za vece!

Van mreže gabesz20

• Počasni član
« Odgovor #271 poslato: 05. Januar 2010. u 15:22 »
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=sl5GuXalKvo" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=sl5GuXalKvo</a>

Van mreže snowlover

• *
« Odgovor #272 poslato: 05. Januar 2010. u 15:24 »
Jopa,fenomen Vojvodine i Timocke Krajine je uvek bilo tesko objasniti sto se tice temperatura ali ko god se duze bavi meteorologijom i prati podatke
zna da u ovim predelima nikad temperature ne dostignu maksimalne prognozirane vrednosti i temperature su uvek par stepeni nize u odnosu
na ostatak zemlje.Tako je oduvek bilo.Kao sto je npr Beograd uvek bio rekorder po najvisim temperaturama tako su recimo NS,Subotica,Negotin uvek
bili rekorderi u hladnoci.Tako da i pored prognoziranih +4 za NS sam znao da ce temperatura biti mnogo niza i evo jos drzi na nuli i ne popusta,
sneg od subote se jos nije skroz istopio.

Van mreže Sic

• **
« Odgovor #273 poslato: 05. Januar 2010. u 15:24 »
Trenutno je u kosutnjaku 1C.
Ali ne znam kako je na visini, stizu i neke padavine, moguce da ce padati i sneg, kad padne mrak, moguce je da ce pasti temperatura pa ce biti i ledene kise... ko ce ga znati :)

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #274 poslato: 05. Januar 2010. u 15:25 »
Sjajno Gabesz  :D :D :D  !!!!

A tek prognoza za danas na sajtu  :selam: :respekt :respekt

Ovde oblačno i suvo,Temperatura i dalje 0°C,košava je malo oslabila..
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže snowlover

• *
« Odgovor #275 poslato: 05. Januar 2010. u 15:27 »
A u centru Beograda je u 14 h bilo 3 stepena.I to je ono sto kazem,u svim vecim gradovima ima razlike u temperaturi u centru i na periferiji i zato je na Kosutnjaku
samo +1,manja zagrejanost tla i manje ugljen monoksida.Tu mozda i bude sanse za sneg i delovi Beograda koji su blizi Avali.

Van mreže JOPA

• Starost: 2020
« Odgovor #276 poslato: 05. Januar 2010. u 15:32 »
Sve do Siska su padavine u obliku kiše, rjeđe u obliku susnježice na sjeveru. Još jutros je snijeg u Gradištu kod Coje prešao u kišu, nakon nekoliko sati i kod mene. Poznavajući prodore toplog zraka, toplija se masa širi prema zapadu i istoku istodobno, s tim da je toplina baš prvo probila na jugu Slavonije, kad izuzmemo BIH. Iako pred sobom nemam karte, zaključujem da sve sljedeće padavine u Vojvodini mogu biti kiša, možda još na krajnjem sjeveru snijeg. Bitka će se voditi i za ZG područje.

Van mreže ljubostinja

• **
  • Starost: 41
« Odgovor #277 poslato: 05. Januar 2010. u 15:33 »
Gabez svaka cast na snimku, bas lepo pada. Kod mene cak +4 stepena tako da je Valjevo ponovo najtopliji grad u Srbiji. Trenutno pada slaba kisa, ali sa zapada mi uskoro stizu jace padavine, verovatno u obliku kise jer je po visini vec presla nula stepeni. Na Divcibarama trenutno +1C.

Van mreže ocelot

• Starost: 35
« Odgovor #278 poslato: 05. Januar 2010. u 15:42 »
u zaječaru ceo dan pada umeren sneg! počeo je i pokrivač da se formira..
jedva čekam da izađem napolje :)

drago mi je što ovaj put i subotica prednjači sa snegom jer ga tamo nije bilo dovoljno do sad

Van mreže snowlover

• *
« Odgovor #279 poslato: 05. Januar 2010. u 15:45 »
Subotica je danas dobila dobar sneg jer je ta oblacnost stigla sa severozapada i to nije Mediteranski ciklon.A oblacnost sa padavinama koji ce doneti cistu kishu
nam dolazi sa jugozapada i te padavine ce u Vojvodinu stici tek negde posle ponoci i u toku noci.Gledajuci radar ciklon je trenutno negde nad Bosnom i na jugozapadu Srbije.
Kad dodje do Vojvodine i ovde ce podici temperaturu iznad nule ali tek krajem noci.