Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Januar 2010 - II dekada  (Pročitano 78637 puta)

Van mreže Zika

• Starost: 29
  • student meteorologije u Novom Sadu
Odg: Januar 2010 - II dekada
« Odgovor #140 poslato: 18. Januar 2010. u 18:03 »
kod mene pada umeren sitan sneg,ponovo pocinje da se formira snezni pokrivac temperatura 0 stepeni
ljubav si mi jedina, ti si moja sudbina

Van mreže Zika

« Odgovor #141 poslato: 18. Januar 2010. u 19:43 »
gusta magla se spustila i pada slab sneg temperatura osetno pala i sve je zamrzlo......

Van mreže Dejo

• Moderator
  • Starost: 37
    • Sumeteo
« Odgovor #142 poslato: 18. Januar 2010. u 19:43 »
U Subotici danas palo 5 cm snega, visina snežnog pokrivača 4 cm.

T= -0.3°C

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #143 poslato: 18. Januar 2010. u 19:46 »
i U Knjaževcu slab sneg pada celo popodne i veče ali nije uspeo ni 1 cm da napada od jutros
T=-1.5°C
Tmax=0.3°C

Van mreže ciklon

• Starost: 40
« Odgovor #144 poslato: 18. Januar 2010. u 19:53 »
Kakva steta,citav dan pada sneg slabog do umerenog inteziteta a temperatura za 1C visa nego sto treba da bi se ovaj lep sneg zadrzao.Ima ga po travi kolima i krovovima,na nekim mestima i po betonu. Imali bi sigurno 7-8 cm snega mozda i vise da je bilo dovoljno hladno...

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #145 poslato: 18. Januar 2010. u 19:54 »
I u Novom Selu pada slab,povremeno i umeren sneg.Visina snega 2cm.Temperatura 0°C,vetra nema.
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže Miki-NS

• **
« Odgovor #146 poslato: 18. Januar 2010. u 20:37 »
Snowlover, ja se ne secam da je padao sneg jakog intenziteta,mislim nemoj da mislis da ti nesto prebacujem, nego trebamo da pravimo razliku izmedju intenziteta padavina. I ja bih posle onog mrcvarenja od padanja u toku prepodneva, pomislio da je rec o nesto jacem intenzitetu, ali to je bio eventualno prelaz na umerenom,barem tako u mom delu grada. Inace, mislim da Novi Sad ove sezone nije ni jednom na rhmz sajtu imao jak intenzitet padanja,uglavnom umereni... a znas i sam kako je padao sneg u decembru... Pozdrav i sve najbolje!!!  :super:
Inace, mislim da ne bi bilo lose da se otvori tema u kojoj bi se moglo opisati tacno kako se odredjuje intenzitet padavina, naravno ako vec nije otvorena, ali cini mi se da nije. Mislim da bi Ptprince mogao da nam kaze nesto vise o tome, s obzirom da je imao iskustva u tome.

Sada back to topic: Novi Sad belezi slab sneg i -1C.

Van mreže dusan

• **
  • Starost: 47
« Odgovor #147 poslato: 18. Januar 2010. u 20:44 »
Do malopre gusta magla a sada je vise nema i pada slab sneg.Nagledacemo se toga ovih dana.

Van mreže snowlover

• *
« Odgovor #148 poslato: 18. Januar 2010. u 21:18 »

Miki-NS,u kom si delu grada?
Novi Sad nije bas mali grad pa je moguce da nije bio isti intenzitet padavina u svim delovima grada jednako.
Nemam nikakav razlog da bih ikoga ovde lagao niti bih imao nesto od toga ali kod mene na Grbavici je u periodu
od 15-do 16 h bila prava mecava,padao je krupan i jak sneg ali je bio mokar i topio se pri tlu.Ista situacija se ponovila
veceras negde oko 18 h,a izmedju tih termina sneg slabog do umerenog intenziteta pada u NS neprekidno tokom celog dana.
Da je samo temp na 2 m bila stepen dva niza,napadalo bi minimalno dobrih 10 cm snega danas i velika steta zbog toga :cry:

Van mreže gabesz20

• Počasni član
  • Starost: 39
« Odgovor #149 poslato: 18. Januar 2010. u 21:26 »
Sto se tice intenziteta padavina to je jako tesko ocenjivati,to je relativna stvar,nekome je jak sneg samo umeren,ili obrnuto!Ima tu nekih varijacija na prima ocenjivanje od 1-10 ali ni to bas nije idealno!Inace u Subotici i dalje pada slab sneg!

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #150 poslato: 18. Januar 2010. u 21:29 »
U Novom Selu sada pada slab zrnast sneg,u narodu poznatiji kao ,,babini jarci'' :D :D :D

Temperatura i dalje 0°C,vetra nema.
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže gabesz20

• Počasni član
  • Starost: 39
« Odgovor #151 poslato: 18. Januar 2010. u 21:43 »
Hahahah Babini jarci:):)

Van mreže Zika

« Odgovor #152 poslato: 18. Januar 2010. u 21:45 »
Citat
U Novom Selu sada pada slab zrnast sneg,u narodu poznatiji kao ,,babini jarci''  

kod mene je to poznatije kao ''cigancici'' :D :D :D

magla se razisla i sada pada slab sneg

Van mreže snowlover

• *
« Odgovor #153 poslato: 18. Januar 2010. u 22:27 »

Kolega gabesz,zna se sta je slab,sta umeren a sta jak sneg :D
U mom kraju je od 15-16 h padao bas jak sneg,slabog do umerenog intenziteta je padao pre podne i evo sad veceras trenutno pada slabim intenzitetom,sad je skoro prestao ;)
Temperatura u 22 h u NS je -1 C Ako bude novih padavina u toku noci,sigurno ce se odmah hvatati za podlogu jer je temp. napokon ispod nule :D

Van mreže Stefano

• Administrator
« Odgovor #154 poslato: 18. Januar 2010. u 22:34 »
^^ ta razlika o kojoj ti pricas moguca je kod konvektivnih padavina, da kod tebe pada jak sneg, a svugde okolo slab, a koliko sam ja pratio situaciju, to danas nije bio slucaj.

I pojasni malo to "jak sneg slabog do umerenog intenziteta".

Van mreže Dejo

• Moderator
    • Sumeteo
« Odgovor #155 poslato: 18. Januar 2010. u 23:10 »
od 15-16 h padao bas jak sneg,slabog do umerenog intenziteta je padao pre podne i evo sad veceras trenutno pada slabim intenzitetom, sad je skoro prestao ;)

Stefano prevideo si zarez. Meni opet nije jasno SAD večeras, i SAD. U čemu je razlika.

U Subotici sasvim slab sneg. Bio sam u gradu i na betonu ga nema nigde, a na travi tek 1-2 cm. Kod mene lepih 4 cm.
T= -0.1°C

Van mreže ocelot

• Starost: 35
« Odgovor #156 poslato: 18. Januar 2010. u 23:51 »
kako je pao mrak tako je sitan sneg počeo gušće da veje i ponovo površinski zabeleo ceo grad

Van mreže Dejo

• Moderator
    • Sumeteo
« Odgovor #157 poslato: 19. Januar 2010. u 00:13 »
Opet se raspadao sitan sneg, lepo to izgleda :)

T= 0.0°C

Van mreže snowlover

• *
« Odgovor #158 poslato: 19. Januar 2010. u 00:28 »

Tdejo86,hvala ti sto si lepim dekorativnim bojama ukrasio moju recenicu i sto si coveku pojasnio koji je smisao zareza u recenici ;)
Novi Sad je glavni,administrativni centar Vojvodine.OFFTOPIC ;D
I sto je toliko cudno sto je ovde vejao jak sneg,a u okolini grada mozda nije?To je bio trenutni snezni pljusak,nije non stop vejao takvim intenzitetom,naisao je tako neki oblak.
A koliko sam pratio forum tokom dana,primetio sam da je i u Subotici bilo tokom dana kratkotrajnih naleta jacih sneznih "pljuskova",posto je Gabesz bio editovao jednu svoju recenicu dok je bio saopstavao vremenske podatke za svoj grad.

Van mreže Dejo

• Moderator
    • Sumeteo
« Odgovor #159 poslato: 19. Januar 2010. u 00:36 »
Bila je dosta nejednaka oblačnost i sigurno su bili različiti intenziteti padavina. Ali se svakako ne radi o konvektivnim padavinama  ;) Vrlo kratko je padao sneg, opet tek toliko da se nađe u vazduhu  8)