http://www.ofcm.gov/fmh-1/pdf/H-CH8.pdf
Hvala, kolega. Pročitaću uskoro.
to nikako ne značo to Kimi!!!
veličina pahulja nema veze sa intenzitetom, već gustina pahulja (što veći broj u jedinici zapremine jači intenzittet) a samim tim ima smisla ovo sa vidljivošću. Međutim ne mora vidljivost da bude smanjena samo zbog snega to je malo zeznuto.
Moje je mišljenje da je intenzitet padanja snega nešto što se može meriti brzinom nastajanja novog snega. To ima mnogo veću meteorološku vrednost nego veličina pahulja ili njihov broj po zapremini.
Smanjenje vidljivosti usled padanja snega nije garant intenziteta. Tu ću se složiti sa tobom.
Oh Boze, otkud sad odjednom umeren sneg u Bg, po zvanicnim osmatranjima? Intenzitet ne da nije isti kao jutros vec samo moze da bude slabiji.
Da se nije promenio osmatrac?
Koliko ja znam, u to vreme nema snene osmatrača. Međutim, kako u toj zgradi ima više ljudi, sve je moguće. Važno je da ide posao. ;D To je dokaz subjektivnosti.
U Beogradu snijeg oslabio, baš kao što su i vidjeli modeli (nakon 12UTC). Zanimljivo je da RHMZ tek sad javlja umjeren snijeg, kad definitivno pada slabim intenzitetom. Ne kažem da ne rade posao kako treba, ali jeste malo čudno...
...ali istinito. Rade oni svoj posao kako treba, ali čovek je čovek, subjektivan. Baš zbog toga treba pribegavati objektivnim merilima gde god je moguće. Kod intenziteta snega, kao što vidimo, nije slučaj.
Sunce načkiljilo jednim okom na grad... valjda će mi otopiti sneg u kišomeru pre novih padavina. Ne očekujem da bude iznad nule, ali očekujem da se otopi bar malo tog snega u kantici. Ne ide mi se na krov.
U Subotici oblačno i hladno. T= -7.9°C
Oblačno i hladno jutro.T=-7.9C.
Isti opisi, identični. Da čovek pomisli kako su Subotica i Inđija ustvari isto mesto.