Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Februar 2010  (Pročitano 143869 puta)

Van mreže dusan

• **
  • Starost: 48
Odg: Februar 2010
« Odgovor #80 poslato: 28. Januar 2010. u 20:25 »

:bang: :bang: :bang:

Pedja ukoliko nema neka Sumadija u Ukrajini i ti ne zivis tamo, ovaj EC daje tebi isto sto i meni .......

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #81 poslato: 28. Januar 2010. u 20:38 »
Ne znam što ste zapeli toliko za EC, kad je GFS i dalje dobar kao juče. Tj. crta zatrpavanje od ponedjeljka na temperaturama u dubokom minusu. Ako i GFS promijeni priču, onda ću početi da kukam. Prethodnih dana je jako dobro pogađao, i zaslužuje da mu vjerujemo i ovoga puta. :)

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 80.5mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže jocozr

• Starost: 30
« Odgovor #82 poslato: 28. Januar 2010. u 20:39 »
Slažem se Miloše. . .
Doduše ja se sada više bojim temperatura nego padavina,šta je ovo :?:  :o još ćemo završiti u plusu po EC. . .  :bang:
Ma lupa gluposti. . .   ;)  ;D

Van mreže dusan

• **
« Odgovor #83 poslato: 28. Januar 2010. u 21:28 »
Ec ima isti izlet kao i GFS juce.Sistemi sa centrom iznad severne Evrope idu dosta juznije stvarajuci tako mogucnost da ogranak saa Biskaja udje u Centralnu evropu.Zbog tog ogranka tem.su dosta vise od ponedeljka a nasa ciklona ode juznije i istocnije.GFS se danas vratio ali priznajem da sam vise verovao EC- u sto se tice nadolazece nedelje.Rukavica je bacena,cekamo odgovore....

Van mreže gabesz20

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #84 poslato: 28. Januar 2010. u 21:32 »
ECM bas daje pozitivne temperature >:(

Nedeja jutro i daje dobra za sever zemlje!Ja mislim da ce GFS vec u narednom izlazu na zalost poci ECMWF stopama!Ipak je ECM ECM ;)Al da ne bude tako ja to zelim!

Van mreže Milosh

• Moderator
« Odgovor #85 poslato: 28. Januar 2010. u 21:39 »
Samo da kažem da obratite pažnju za koji period pišete u kojoj temi. Znam da je to sad vrlo nezgodno, s obzirom da smo u nekom prelazu između dva mjeseca, a vremenski procesi su povezani, ali glupo je da pišemo o vremenu koje nas očekuje 30. i 31. januara u temi koja se zove "Februar 2010".

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

AMS Miljakovac - 80.5mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Profiamater

• Moderator
  • Starost: 105
« Odgovor #86 poslato: 28. Januar 2010. u 21:59 »
Ne dešava se baš često da ECMWF u dva susedna izlaza daje toliko veliku razliku kao što se to desilo danas. Model od 00z je za naredni ponedeljak i utorak davao čak 42mm padavina za područje Beograda (pri veoma niskim temperaturama koje je model davao ne smem ni da pokušam da predvidim koliko bi to cm snega moglo da bude -primera radi, juče je od 7mm padavina od 01-19h "dobijeno" 12cm snega u BG-Vračar) a nov izlaz od 12z daje čistu nulu za pon. i ut.! Ovaj poslednji izlaz je bitno promenio situaciju iznad Evrope (nema potrebe da sada o tome pišem jer su neki to već sasvim lepo objasnili) ali moje je mišljenje da kao što nije trebalo "uzimati zdravo za gotovo" da će pri veoma niskim temperaturama u Beogradu pasti 42mm padavina za 2 dana, tako mislim da ne treba ni ovaj izlaz ECMWF-a od 12UTC uzimati kao nešto sasvim sigurno i biti uveren da će sneg izostati. Moguće je da će ECMWF i sutra davati lošu situaciju za ljubitelje snega a da onda u subotu nov izlaz vrati sve na staro (ali ne baš na 42mm padavina/48h)... Osim EC i GFS-a i ostali NWP imaju "lutanja" i dosta menjaju situaciju iz dana u dan, maltene jedino se slažu da će biti relativno niskih temperatura u prvoj nedelji februara. UKMO za sada daje solidnu sitaciju za sneg, DWD-ov aktuelni izlaz daje veće šanse za sneg od trenutnog EC-a, GEM (Kanada) svaki dan menja, kao i NGP...

Van mreže dusan

• **
« Odgovor #87 poslato: 28. Januar 2010. u 22:05 »
Ensemble GFS-a vise ni u jednoj kombinaciji  ne daje takav raspored sistema prvih dana iduce nedelje.E sad da li je EC busan izlaz kao i GFS sinoc sa istom idejom,pa ce produbiti tu ciklonu bar za malo ili  ce se gfs vratiti na sinocnji 18z a mi doziveti nervni slom,videcemo...
nesto vec uskoro

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #88 poslato: 28. Januar 2010. u 22:11 »
Lepa analiza profiamaterko :) ;)

Videćemo,sve je i dalje otvoreno,čak i situacija u subotu nije još uvek čista(malo je van ove teme,ali nema veze),jer kontrolni i srednjak  vide tek pozitivnu nulu po visini  ::)

Čekamo 18Z GFS  :kafa: :kafa:
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #89 poslato: 28. Januar 2010. u 22:22 »
Kimi nije profiamaterko već profiamater ;)

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #90 poslato: 28. Januar 2010. u 22:49 »
 ^^ ^^ Hahahha ,izvini profiamater,svaka mi čast  :doh:  :lmao: :rofl:

Krenuo 18Z,nešto topliji po visini od 12Z za subotu  ::)

Edit Vidim Dikile za sutra stavio Tmax u Kraljevu +3 stepena.....Uhhhhh ne bih rekao,ali videćemo  ::) :-\
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže dusan

• **
« Odgovor #91 poslato: 28. Januar 2010. u 22:54 »
Za Zrenjanin 18z bolji za subotu vece i nedelju pre podne

Van mreže ciklon

• Starost: 40
« Odgovor #92 poslato: 28. Januar 2010. u 23:12 »
Srbijo uzivaj u snegu,Vojvodino neki drugi put! Juzni delovi pokrajine ce verovatno dobiti padavine u ponedeljak a ostali nemaju sanse,mozda i Banat bude imao srece pa dobije padavine.

Van mreže dikile

• Moderator
« Odgovor #93 poslato: 28. Januar 2010. u 23:16 »
Boce i ja ne treba da brinemo za sneg.Za ponedeljak i utorak crta konstantno jake padavine.Čak sta vise meni i dalje povecava padavine.

Van mreže dusan

• **
« Odgovor #94 poslato: 28. Januar 2010. u 23:19 »
Nema neke velike razlike u odnosu na 12z.Raduje sto nije otisao kao EC u offsajd.Malo jeste juzniji ali to je vise nego nesigurno.Svasta je moguce.Ciklon u subotu i nedelju da ce odgovore.Ako je po GFS juzno od Beograda imace sigurne zimske carolije.

Van mreže ciklon

• Starost: 40
« Odgovor #95 poslato: 28. Januar 2010. u 23:22 »
Mislim da ce svi juzno od BG-a dobite veliki sneg bar po GFS-u a naravno istok ce proci najbolje,Paracin takodje a moram da spomenem Veliko Gradiste koje uvek ali uvek dobije jako veliki sneg i sad tipujem na njega!
Kacicete vi slike i meteo reportaze pa cemo mi da uzivamo iz fotelje,a necemo morati ni sneg da cistimo,kome je jos do te rabote.

Edit: zato na 150 h show time za nas na severu,haha salim se malo ali crtaju se neke padavine simbolike radi :super:

Van mreže ljubostinja

• **
  • Starost: 41
« Odgovor #96 poslato: 28. Januar 2010. u 23:25 »
Ocigledno ga je gfs pomerio malo juznije, tako da sam ja na granici jakih i slabih padavina za ponedeljak. Pitanje je sta ce biti u narednim izlazima ali mi se cini da cu da izvisim za jace padavine. Jugozapadna Srbija bice zatrpana snegom.

Van mreže PedjaN

• *
  • Starost: 32
  • I love snow!
« Odgovor #97 poslato: 28. Januar 2010. u 23:42 »
Za Kraljevo nesto bolji gfs18z sa padavinama mozda nekih 5 mm,a temperatura u subotu do 4,ali se ne uzdam u tu subotu,bice najmanje padavina pa sto otopi otopilo se spremamo se za ponedeljak,uhh... :super:

Van mreže dikile

• Moderator
« Odgovor #98 poslato: 29. Januar 2010. u 00:08 »
Evo meteograma 18z za Paracin

Van mreže Milosh

• Moderator
« Odgovor #99 poslato: 29. Januar 2010. u 00:21 »
GFS ne odustaje od zatrpavanja. Sviđa mi se 18Z, nije ništa gori od prethodnih. Ostaje da vidimo hoće li i EC sutra ispraviti greške...

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

AMS Miljakovac - 80.5mm
prosek (Vračar) - 49.6mm