Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Februar 2010  (Pročitano 143746 puta)

Van mreže gabesz20

• Moderator
  • Starost: 39
Odg: Februar 2010
« Odgovor #840 poslato: 14. Februar 2010. u 23:28 »
Nema problema!Nema na cemu!Pa mozda bi i stala Subotica,ja sam to hteo,ali dogovor je dogovor,tako da vise ljudi radi na portalu,dogovor je bio ovakav!

Van mreže GagiNS

• *
« Odgovor #841 poslato: 14. Februar 2010. u 23:40 »
Ok,lepo od tebe sto postujes vas medjusobni dogovor ali evo ja dajem javni predlog ostalim adminima da se mapa koriguje jer je u ovom slucaju Vojvodina potpuno diskriminisana jer nema prognozu vremena ni za jedan svoj grad pojedinacno.
Nije mapa Vojvodine bas toliko mala da ne mogu stati makar Novi Sad i Subotica odvojeno,a mozda cak i Zrenjanin ako maknete onaj Kopaonik sa severoistoka zemlje(sto je totalni apsurd).Ovako  ostecena je i Subotica kao grad od 100 000 stanovnika jer nema svoju prognozu,a tek da ne govorim koliko je ostecen Novi Sad kao drugi po velicini grad u zemlji jer nema svoju ikonicu i zasebnu prognozu.Nadam se prijateljski da ce moj predlog makar u neko dogledno vreme biti razmotren.Hvala.

Van mreže gabesz20

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #842 poslato: 14. Februar 2010. u 23:45 »
Predlazem da se o ovome dogovaramamo de mu je mesto!Odgovoricu na ovo u topicu Portal-pohvale i predlozi za unapredenje!

Van mreže GagiNS

• *
« Odgovor #843 poslato: 14. Februar 2010. u 23:47 »
Ok,okacio sam prethodnu poruku ovde jer je vidljivija i vise ljudi posecuje ovaj deo foruma nego one ostale,ali vazno je da poruku procitaju nadlezni i da se to razmotri bez ikakvih tenzija i pritisaka.To je moj prijateljski savet jer ovako trenutna mapa je prilicno neprecizna i mnoge ljude iz Vojvodine moze da dovede u zabludu kada budu gledali vremensku prognozu za naredni dan ;)

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #844 poslato: 15. Februar 2010. u 00:00 »
WRF  i dalje daje izuzetno lep sneg noćas i u toku prepodneva  :D...Trebalo bi biti 10cm bez problema.WRF za sada vidi čistu kišu u utorak.

NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže ciklon

• Starost: 40
« Odgovor #845 poslato: 15. Februar 2010. u 00:18 »
Bas tuzno izgleda pogled na GFS koji je ispunjen samo "plusom".Mada se temperatura za period posle vikenda iz izlaza u izlaz menja od plus 15C do par stepeni iznad nule sto govori da je i dalje neizvesno sta ce se dogadjati u trecoj dekadi.
Cisto da dam neki komentar kako bi mogao da pravim poredjenje za nekoliko dana...

Van mreže Sic

• **
« Odgovor #846 poslato: 15. Februar 2010. u 13:15 »
Bas tuzno izgleda pogled na GFS koji je ispunjen samo "plusom".Mada se temperatura za period posle vikenda iz izlaza u izlaz menja od plus 15C do par stepeni iznad nule sto govori da je i dalje neizvesno sta ce se dogadjati u trecoj dekadi.
Cisto da dam neki komentar kako bi mogao da pravim poredjenje za nekoliko dana...
Pa po gfs-u se ne menja, barem ensemble drzi zakucane temperature daleko daleko u + do 15C vec kroz par dana pa sve do kraja vidljivosti modela...

Van mreže ciklon

« Odgovor #847 poslato: 15. Februar 2010. u 13:57 »
Trenutno jeste tako ali ko moze da bude siguran da ce tako i biti,ipak GFS vidi situaciju do pocetka marta a to je cele 2 nedelje,nisam bas siguran da ce tako toplo biti,mada tacno je da kad je otopljenje u pitanju modeli retko grese...
Ipak zima u martu ce stici u nase krajeve, siguran sam!

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #848 poslato: 15. Februar 2010. u 15:22 »
Mislim da postoje šanse da se uspostavi temperaturna inverzija narednih dana, makar GFS vidi šanse za tako nešto. Za razliku od njega, WRF za sutra i preksutra crta temperature blizu 10°C.
Od srijede će početi da duva košava....

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 80.5mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže GagiNS

• *
« Odgovor #849 poslato: 15. Februar 2010. u 16:22 »

Nema sanse da ce sutra biti + 10 C,pogotovo ne ovde u Vojvodini.Mogu glavu svoju na panj da stavim da ce u NS max temp sutra biti do + 2 C  :D , ali vec od srede krece jace otopljenje u celoj zemlji i to je sigurno.Jos sutra moguc slab do umeren sneg u centralnim,istocnim i juznim krajevima,snezna granica negde oko Novog Sada tako da se i ovde moze ocekivati po koja pahulja ali bez povecanja sneznog pokrivaca.U sredu rano ujutru na krajnjem severu oko Subotice moguca pojava vrlo slabe ledene kishe ili susnezice,a onda nagli porast temperature u svim predelima.

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #850 poslato: 15. Februar 2010. u 16:57 »
Moguće je čak da ni ne dogura do tih +2°C, ukoliko ne bude sunčanih intervala...

Ne znam jeste li primijetili, ali u srijedu ujutru ćemo ponovo imati nezgodnu košavsku situaciju. Ponovo će biti izražena temperaturna inverzija, imaćemo raznih temperatura po visini.
I pored nule na 850mb i u prizemlju, ovoga puta su znatno manje šanse za snijeg, nego u prethodna dva navrata. Zato je moguće da pored kiše, bude i ledene kiše, i ledenih zrnaca, s tim što će intenzitet padavina ipak biti znatno slabiji. Moguće je čak i da potpuno izostanu padavine. I sami ste se uvjerili da kad god duva košava, u košavskom području bude manje padavina nego što to vide modeli.
Na prognostičkom emagramu se jasno vidi da temperatura neće opadati linearno sa visinom:

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 80.5mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže GagiNS

• *
« Odgovor #851 poslato: 15. Februar 2010. u 17:12 »
Na 850 mb krajnji sever ce biti u minusu i u sredu ceo dan dok ce u ostatku zemlje u tom sloju vazduha vec biti T= 0 C ili preci nulu,ali sto kazes padavine ce biti bas minimalne,mozda nekih 1-2 mm,dok je sutra juznije od Novog Sada moguce i od 2-5 mm i to u vidu cistog snega.

Van mreže jocozr

« Odgovor #852 poslato: 15. Februar 2010. u 17:19 »
Ne znam kako može da bude inverzije kada će duvati vetar južnih pravaca?  :neznam:
To mi je totalno nelogično. . .
Očekujem da sutra u Vojvodini mestimično bude 4-5C,a slično očekujem i u sredu.
GFS sutra crta jedva 2C kod mene.

Van mreže GagiNS

• *
« Odgovor #853 poslato: 15. Februar 2010. u 17:23 »

Sutra na zapadu zemlje,okolina Loznice mozda dobije cak i umeren sneg posto ce sutra temperature u visim slojevima vazduha jos uvek biti u minusu.

Van mreže gencic

• Moderator
  • **
  • Starost: 36
« Odgovor #854 poslato: 15. Februar 2010. u 17:26 »
Ne znam kako može da bude inverzije kada će duvati vetar južnih pravaca?  :neznam:
To mi je totalno nelogično. . .

Moze da duva vetar bilo kog pravca, nebitno je, bitno je da nije jak.Juzni vetar na 850 hpa, logicno, bice topla advekcija, koja nailaskom na ohladjeno tlo sa dosta snega, verovatno rezultuje inverzijom, opet naglasavam ako nema jakog vetra u prizemlju.

Van mreže ciklon

« Odgovor #855 poslato: 15. Februar 2010. u 18:24 »
Ne bas optimisticna prognoza RHMZ-a ali znaju oni i da promase dosta.
Prethodna mesecna prognoza je bila veoma dobra,nadam se da ce ovu malko da promase...
Ovo je za NS.

Van mreže GagiNS

• *
« Odgovor #856 poslato: 15. Februar 2010. u 18:33 »
Neke tendencije pokazuju da ce biti uslova za susnezicu i sneg vec pocetkom iduce nedelje izmedju 20-22 feb,dok po ovoj dugorocnoj prognozi RHMZ u tom periodu crta bas dosta visoke temperature.Hm,videcemo...
Ali ako u narednih mesec dana budu te temperature koje su oni najavili onda je ovo kraj zime.Mada se nadam bar jos jednom makar kratkotrajnom sneznom talasu u martu ali videcemo.Eto i Sretenje je bilo danas bas kolebljivo.Prva polovina dana oblaci i sneg,mada je veci deo dana ipak bio suncan.Tesko je doneti neki zakljucak koliko ce jos biti zime:D

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #857 poslato: 15. Februar 2010. u 19:59 »
Prognoza WEATHER2UMBRELLE i RHMZ-a

Citat

Јутро местимично магловито. Током дана облачно и топлије.

После подне на југу и југозападу, а увече и током ноћи и у осталом делу земље местимично киша, на планинама снег. Дуваће слаб до умерен јужни и југоисточни ветар. Јутарња температура од -8 до -5, највиша дневна од 4 степена на северу до 10 степени на југу земље.

:blahblah:  :blahblah:  :doh:  :vidiga:

WEATHER2UMBRELLA

Citat
U Srbiji u utorak ujutru oblačno i maglovito. Na jugozapadu pre podne naoblačenje sa snegom, koji će sredinom dana preći u kišu, a do kraja dana i u ostalim predelima oblačno sa slabom kišom, uveče na istoku sa susnežicom i snegom. Duvaće slab do umeren jugoistočni vetar. Minimalna temperatura od -6 do 0 stepeni C, maksimalna dnevna od 1 do 7 stepeni C.

Jedna ne loša prognoza za sutra,ali daleko bolja od RHMZ-ove

Ja mislim da će sutra biti svakakvih padavina.U početku će biti snega, a zatim susnežice,ledenih zrnaca utd..
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže GagiNS

• *
« Odgovor #858 poslato: 15. Februar 2010. u 20:12 »
Bice sigurno svakakvih padavina sutra.Moja procena,na zapadu okolina Loznice(susnezica i sneg),tamo treba ocekivati nesto jace padavine,u centralnim predelima ce biti susnezice i ledene kise,a na jugu sa cistom kisom,na severu vrlo male padavine u obliku susnezice i slabog snega i to samo do Novog Sada u ranim vecernjim casovima,severnije bez ikakvih padavina.U Beogradu popodne takodje slaba susnezica i sneg.
Od srede krece intenzivno topljenje sneznog pokrivaca u svim predelima(pripremite gumene cizme do kolena kada krenu ova brda od snega da se tope ;D ).A do petka sneg ce potpuno nestati u vecini gradova.
« Poslednja izmena: 15. Februar 2010. u 20:29 GagiNS »

Van mreže 10C-25C

• *
« Odgovor #859 poslato: 15. Februar 2010. u 20:51 »
Dobro,sad sneglaveri mogu da kazu cao snegu(treba sto pre da se przna istina)... :rofl:
-3C...32C