Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Februar 2010  (Pročitano 143745 puta)

Van mreže ivanb

• *
Odg: Februar 2010
« Odgovor #920 poslato: 18. Februar 2010. u 16:17 »
Mene trenutno brine mogucnost poplava. U Arilju ima 20cm snega, u brdskim predelima i znatno vise. Ako bude +15 i padne obilnija kisa ... Rzav nam je u novembru priredio biblijski potop, sad se plasim Moravice.

Van mreže dikile

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #921 poslato: 18. Februar 2010. u 16:18 »
Subota popodne nam sprema svašta, temperature u centralnim i južnim predelima 17-18C, a ne bi me začudilo da  Vranje i Leskovac doguraju i do dvadesetice..Biće tu i olujnog severozapadnog vetra, pa i pojava grmljavine, svega i svačega.Moguća je čak i pojava grmljavine i snega istovremeno, ali tu prvrnstveno mislim na planinske predele.

Van mreže GagiNS

• *
« Odgovor #922 poslato: 18. Februar 2010. u 16:37 »
Trenutno gfs crta glavninu padavina u periodu u noci izmedju subote na nedelje od ponoci do nedelje u podne kada bi ciklon sa zapada trebao da predje preko cele Srbije.
U tom periodu se crta i nagli pad temperature i sneg,tako da mi nije ni vazno da li ce biti grmljavine u subotu .Gledacu da subotu popodne i tu kisu prespavam ;D

Van mreže ciklon

• Starost: 40
« Odgovor #923 poslato: 18. Februar 2010. u 17:26 »
Usamljen  :-\  :-\ Baci pogled na ENSE 0Z

Nego bacimo se mi na noć subota na nedelju....šta reći,biće to spektakularan front,praćen jakim NW vetrom i naglim padom temperature....A ako još imamo na umu da će u subotu temperatura ići i do +16°C,teško da će biti nekog značajnog noćnog hlađenja pre fronta,biće žestoko (miriše mi na reprizu 11 februara prošle godine,kada je kod mene bilo ugrejalo tokom dana,maltene da se crkne,a nakon toga do jutra palo 27cm snega  :o )
Pogled bacen na sve ensemble, gde je sneg za 24.?Ja ga ne vidim...

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #924 poslato: 18. Februar 2010. u 20:38 »
Evo šta kaže WRF. Biće ovdje svega i svačega. Pad temperature od 15°C.  8)

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 80.5mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #925 poslato: 19. Februar 2010. u 00:30 »
GFS i dalje bolji od EC-a što se tiče predstojećeg fronta, makar kad su padavine u pitanju:

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 80.5mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže gabesz20

• Moderator
« Odgovor #926 poslato: 19. Februar 2010. u 08:48 »
Eto u kasnim poslepodnevnim satima prelazak kise u sneg!Formiranje pokrivaca jako tesko  reci bilo sta o tome ali posle +15C ne znam dali vredi o tome pricati!Vise ce ovo biti pahulje za oci!Timocka, Negotinska krajina ima najvise sansi za formiranje novog pokrivaca!

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #927 poslato: 19. Februar 2010. u 09:08 »
ESTOFEX za danas...

Što se tiče subote,grmljavina je sve izvesnija,pre svega na jugu Srbije
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže Palmark

• **
« Odgovor #928 poslato: 19. Februar 2010. u 10:58 »
Ide proleće, ljudi... vreme snega je prošlo. Ako išta i padne, biće bolje da uopšte nije ni padalo.
Amin. Ja se nadam a vidim i prognoze su takve da je zimi odzvonilo! :D

Van mreže jocozr

« Odgovor #929 poslato: 19. Februar 2010. u 11:18 »
Ma to će biti samo pahulje. . .susnežica i sneg i to je to.
Prema 00Z kod mene neće ni biti puno padavina u tom obliku, uglavnom kiša.
A u obliku susnežice i snega najviše 5mm, mada ja mislim da neće pasti ni toliko.  ::)

Van mreže Kimi

• Moderator
« Odgovor #930 poslato: 19. Februar 2010. u 11:56 »
GFS 06Z vratio hladnoću za 24 Februar,odnosno ponovo je u igri hladan front  :D ;)

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže Kimi

• Moderator
« Odgovor #931 poslato: 19. Februar 2010. u 12:22 »
Uhhhh dobar MLCAPE i uzlazna strujanja sutra od sredine dana...Evo dobar MLCAPE popodne nad Gledićkim planinama...Pitam se da li bi to značilo da će tu nastajati Cb-ovi  :-\

Još jedan termin

Van mreže December_m

• *
« Odgovor #932 poslato: 19. Februar 2010. u 17:43 »
Amin. Ja se nadam a vidim i prognoze su takve da je zimi odzvonilo! :D
Само се ти надај!

Van mreže gabesz20

• Moderator
« Odgovor #933 poslato: 19. Februar 2010. u 19:29 »
Nema nista Kimi sutra od  grmljavina,mislio sam napomenuti u prognozi,ali ovak ne vredi!

Van mreže Kimi

• Moderator
« Odgovor #934 poslato: 19. Februar 2010. u 23:34 »
Evo pogledajte šta daje wrf nmm.... :o  :o E sad videćemo sutra da li su ovo samo bile crtarije  ;)

Van mreže Kimi

• Moderator
« Odgovor #935 poslato: 20. Februar 2010. u 09:08 »
ESTOFEX za danas

Citat

A level 1 was issued for parts of Bosnia, Montenegro and Albania mainly for isolated excessive convective precipitation.

SYNOPSIS

Europe is under the influence of a large depression, centered over the North Sea, with large areas of convection over the Atlantic parts and smaller areas of convection over the Mediterranean. An important trough and cold front passes the Italy/Balkan region causing an episode with rain and thunderstorms. A new Atlantic depression moves into Portugal by the end of the period.

DISCUSSION

...Balkan...

Less than 200 J/kg MLCAPE is predicted near the Balkan coast as the cold front slowly drags over the region. Instability can occur also deeper inland. Several mid level PV maxima cross southern Italy and the level 1 region, providing lifting motion which supports generation of instability and convection, helped by coastal convergence and orographic lifting. While CAPE and thus convective system size, life time and regeneration may be reduced, the persistence could locally yield high rain sums. Deep layer shear and low level shear are enhanced, but SREH, while 200 m²/s², is likely not large enough to support a tornadic threat, but a tornado cannot be ruled out either. The same can be said of western Turkey in the region of CAPE.

Van mreže GagiNS

• *
« Odgovor #936 poslato: 20. Februar 2010. u 16:36 »
Nece od tog snega na kraju biti nista.Pad temperature po visini ispod nule stize tek oko ponoci,a posto je ciklon stigao nesto ranije nego sto je ocekivano,glavnina padavina ce
do tada vec proci(bar sto se tice Vojvodine),a dole juznije u centralnoj Srbiji od ponoci do 7 h se prognozira kolicina padavina od 2-5 mm,tako da je to sve jako slabo,mozda bude tek po koja pahulja.Zima je gotova,ovo su joj poslednji trzaji,treba se pomiriti sa tim.

Van mreže jocozr

« Odgovor #937 poslato: 21. Februar 2010. u 13:56 »
GFS za naredni period crta buđenje proleća. Međutim, zime će još biti, verovatno u još 2 navrata.  ;)
Temperature uglavnom malo iznad proseka, u nekim danima i znatno iznad proseka.
Naredne padavine crtaju se za 25. februar i taj dan će biti nešto hladnije.
U ostalim danima, od utorka temperatura uglavnom iznad 10C u Zrenjaninu, mestimično oko 15C.

Van mreže weathor

• *
« Odgovor #938 poslato: 21. Februar 2010. u 14:07 »

-) -) -) али снег од 1800m

Van mreže GagiNS

• *
« Odgovor #939 poslato: 21. Februar 2010. u 19:35 »
Bice mozda jos u naredne 2-3 nedelje kratkotrajnih talasa nesto hladnijeg vazduha ali mislim da se Tmax dnevne temperature vise nece spustati ispod 5 stepeni,
tako da je sa snegom gotovo za ovu sezonu,stize nam polako prolece.Medjutim ova zima ce ostati upamcena po rekordnim sneznim padavinama
u decembru i februaru iako je januar potpuno bio podbacio.Ali u svakom slucaju ova zima je i vise nego dobro ispunila svoju misiju i svi mi snegoljupci
treba da budemo zadovoljni ;)