Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Februar 2010  (Pročitano 143892 puta)

Van mreže Bronki

• *
Februar 2010
« poslato: 25. Januar 2010. u 21:34 »
Šta kažete na ovu prognozu RHMZ za februar 2010 ja mislim da nije realna

Citat
Фебруар 2010 :  У Војводини нормално хладан, у осталом делу Србије блажи фебруар. Средње месечне количине падавина знатно изнад вишегодишњег просека.

Средња минимална температура ваздуха у фебруару ће у Војводини бити у границама вишегодишњег просека, при чему ће њена вредност у просеку бити виша за 0.1ºС до 0.5 ºС у односу на вишегодишњи просек. У осталом делу земље средња минимална температура ваздуха у фебруару биће изнад вишегодишњег просека, при чему ће њена вредност у просеку бити виша за око 0.6ºС на северу Шумадије па до 1.3ºС на југоистоку Србије у односу на вишегодишњи просек. У Београду и широј околини предвиђа се вредност фебруарске средње минималне температуре ваздуха од 0.5ºС. Средња максимална температура ваздуха у фебруару ће у Војовдини бити у границама вишегодишњег просека са вредностима у просеку вишим за око 0.4ºС у односу на вишегодишњи просек. У осталом делу Србије средња максимална температура ваздуха у фебруару биће изнад вишегодишњег просека са вредностима у просеку вишим за око 0.6ºС на северу Шумадије до 1.0ºС на југу и југоистоку Србије у односу на вишегодишњи просек. У Београду и широј околини средња максимална температура ваздуха током фебруара биће око 3.8ºС. Средња количина падавина током фебруара биће знатно изнад вишегодишњег просека са вредностима у просеку вишим за 18 мм на југоистоку до 55 мм на југозападу у односу на вишегодишњи просек. У Београду и широј околини средња фебруарска количина падавина износиће око 67 мм.

Van mreže Dejo

• Moderator
  • Starost: 37
    • Sumeteo
Odg: Februar 2010
« Odgovor #1 poslato: 26. Januar 2010. u 11:43 »
Januar 2003

Može li se to ponoviti? Da vidimo prognozirane karte
EC

GFS

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #2 poslato: 27. Januar 2010. u 08:56 »
Prva nedelja u februaru prava zimska.
Po svemu sudeći sa dosta snega i temperaturama u minusu.

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Starost: 59
  • Le Petit Prince
« Odgovor #3 poslato: 27. Januar 2010. u 11:05 »
Šta kažete na ovu prognozu RHMZ za februar 2010 ja mislim da nije realna

Takve prognoze se rade na osnovu izlaza iz modela Evropskog centra ECMWF. Zavod samo tumači izlaze i adaptira objašnjenja za teritoriju Srbije.

Realno gledano, to još nema neku težinu u potvrdama, a teško da će do toga i doći u dogledno vreme.

Inače, slažem se da će februar početi kao 'negativac'.
Ne žurite, zastanite malo ispod same zvezde! Ako vam tada priđe neki dečak, ako se smeje, ako ima zlatnu kosicu, ako ne odgovara kada ga pitate, odmah ćete se setiti ko je on. Budite tada ljubazni! Ne ostavljajte me ovako tužnog: odmah mi napišite da se vratio...

Van mreže dusan

• **
  • Starost: 48
« Odgovor #4 poslato: 27. Januar 2010. u 11:30 »
Jesmo se opekli milion puta,ali i ovaj put moram kao pravi ljubitelj snega da prokomentarisem 06z:
 :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P

Van mreže Sic

• **
« Odgovor #5 poslato: 27. Januar 2010. u 11:51 »
ETA crta zatrpavanje 1. :)

Van mreže jocozr

• Starost: 30
« Odgovor #6 poslato: 27. Januar 2010. u 12:05 »
Auuu šta je ovo. . .  :o :o :o  :P :P :P
Bojim se da vas sve ne opali srčka ako modeli okrenu priču  ???  :popcorn:

Van mreže ciklon

• Starost: 40
« Odgovor #7 poslato: 27. Januar 2010. u 12:25 »
Bas tako Joco,obozavam ovu situaciju kad se najavljuje mnogo,mnogo snega.Jako puno smo najavljivali i za ovaj vikend,pa su se prvo padavine smanjivale za 27.,sad se smanjuju i za vikend a naravno i za pocetak februara ce da utanje ako ih uopste bude i bilo na kraju.
Hladno vreme i ledeni dani se nastavljaju i pocetkom februara ali za sada je to jedina sigurna prognoza.

Van mreže Dejo

• Moderator
    • Sumeteo
« Odgovor #8 poslato: 27. Januar 2010. u 12:33 »
Jesta, ali situacija potencijalno mnogo bolja sa centrom ciklona u Jadranu, nego daleko na jugu Sredozemnog mora :P samo da se produbi, uhvati dobru putanju i eto radosti. Što se tiče hladnog vremena, tu nema dileme, i Mađari kažu do polovine februara - LEDENO! :)

Van mreže zeljko

• *
« Odgovor #9 poslato: 27. Januar 2010. u 12:36 »
Eh... Kad bi ovako bilo  :P
« Poslednja izmena: 27. Januar 2010. u 12:47 zeljko »

Van mreže dusan

• **
« Odgovor #10 poslato: 27. Januar 2010. u 12:40 »
Za anale.

Van mreže zeljko

• *
« Odgovor #11 poslato: 27. Januar 2010. u 12:51 »
Kao da smo na Alpima... Nažalost, malo sam skeptičan prema svemu ovome. Daj Bože da grešim...

Van mreže gencic

• Moderator
  • **
  • Starost: 36
« Odgovor #12 poslato: 27. Januar 2010. u 12:54 »
Prosli put se tako crtalo u decembru i Bg je bio slicno ovako pod plavom bojom i bila je slicna prognoza za neki 5-6 dan, pa se na kraju ipak ostvarilo u nelosem procentu... bilo je max 40 cm snega.Kad bi se to ponovilo to bi bio sou.... :D

Van mreže Sic

• **
« Odgovor #13 poslato: 27. Januar 2010. u 12:57 »
^^ Bilo 44cm u BG zvanicno, kod mene mozda koji cm i vise! :)

Van mreže gencic

• Moderator
  • **
  • Starost: 36
« Odgovor #14 poslato: 27. Januar 2010. u 13:03 »
E, ne secam se da je ikad pisalo na rhmz sajtu na tabeli preko 40 cm, mozda ja to nisam video? Uostalom, to je to okvirno je dobro pogodio, medjutim sad je situacija drugacija i bukvalno od tolikih ciklogeneza u sredozemlju tesko ce se modeli odluciti sta ce biti.
Pogledao sam ensemble 06 z i video da vec od subote ima sa padavinama prosek kao sto je ovaj danas, medjutim u pocetku temperatura na 850 hpa se blizi nuli, a zatim ponovo opada uz konstantne padavine.
Uz prisustvo sneznog pokrivaca, pitanje je koje ce temperature biti u prizemlju u petak i subotu.Modeli vide iznad nule, ali aj nadajmo se da nece ici mnogo gore....

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #15 poslato: 27. Januar 2010. u 13:59 »
GFS 06Z ublažio temperature po visini i u prizemlju za subotu.....Po visini od 0 do +1,a u prizemlju maksimalna temperatura oko 2 stepena (za moje područje)..Videćemo,još uvek je sve otvoreno,jer kontrolni i dalje daje na 850Hpa  oko ili vrlo malo ispod 0.
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže dusan

• **
« Odgovor #16 poslato: 27. Januar 2010. u 17:13 »
Ovo postaje ozbiljno!
12z   :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P:pop:

Van mreže Dejo

• Moderator
    • Sumeteo
« Odgovor #17 poslato: 27. Januar 2010. u 17:14 »

Ovo nama treba, nije ni tako daleko, još 5 spavanja, ili 18 izlaza GFS-a, 9 EC-a :D

Van mreže dusan

• **
« Odgovor #18 poslato: 27. Januar 2010. u 17:19 »
Subota vece i nedelja pre podne,zagrejavanje sa desetak cm a onda ponedeljak,utorak,sreda.......... :-[

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #19 poslato: 27. Januar 2010. u 17:25 »
Namjerno nisam komentarisao 06Z za period poslije vikenda, jer sam mislio da će 12Z sve to izbrisati. A 12Z, ne samo da nije izbrisao, nego crta još više snijega. Za sada mogu samo da kažem da nam se nešto strašno sprema početkom februara.
Ako zaista bude ovako kako se trenutno crta na kartama, biće to snijeg stoljeća !  :pop:

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 80.5mm
prosek (Vračar) - 49.6mm