Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Februar 2010  (Pročitano 143895 puta)

Van mreže PedjaN

• *
  • Starost: 32
  • I love snow!
Odg: Februar 2010
« Odgovor #20 poslato: 27. Januar 2010. u 17:29 »
To bre volim da cujem,uh prelepo izgleda........ :sneeeg:

Van mreže dusan

• **
  • Starost: 48
« Odgovor #21 poslato: 27. Januar 2010. u 17:30 »
Sledece nedelje ako ostane ovo sto se crta bi ce to kolaps u Srbiji.Ja se ne secam da su karte ikada davale vise snega a pri tome su to toliko sigurni izlazi da se i 200 satu uopste nerazlikuju.Nigde ne vidim neku potecionalnu smetnju ,tipa bliske anticiklone koja moze ovo da promeni.Ponavljam jos jednom ovo bi mogao da bude najveci sneg u poslednjih x godina i to pri temperaurama  u debelom minusu.

Van mreže Zika

• Starost: 29
  • student meteorologije u Novom Sadu
« Odgovor #22 poslato: 27. Januar 2010. u 18:15 »
 :o  :o :o samo se bojim da opet neispadne sipak  :pop: :pop: :pop:
ljubav si mi jedina, ti si moja sudbina

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #23 poslato: 27. Januar 2010. u 18:21 »
Još jedan meteogram za arhivu:  :o

Iako prva polovina ovog meteograma ne pripada ovoj temi, moram i to da prokomentarišem, da je 12Z još spustio temperature po visini u subotu na oko 0°C, tako da se može vrlo lako desiti da i u subotu bude padao snijeg, i da ne bude intenzivnog topljenja ovog trenutnog snijega. Samim tim, stvorila bi se odlična podloga za ovaj haos što se crta od ponedjeljka. U tom slučaju, palo bi ukupno preko pola metra snijega. Ipak mi ovo djeluje previše nerealno da bi se ostvarilo...  ::)

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 80.5mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže dusan

• **
« Odgovor #24 poslato: 27. Januar 2010. u 18:36 »
Evo i meteogram za Zrenjanin.U subotu tem. po visini u minusu a dnevne samo u najtoplijem delu dana od 0-2 stepena.Znaci po ovom  izlazu to je sneg.Za dalje ne vredi ni pricati,slika sve govori.

Van mreže dusan

• **
« Odgovor #25 poslato: 27. Januar 2010. u 19:41 »
Ec gotovo putpuno identican kao i GFS 12z bar sto se postavljanja sistema tice a koliko ce da kapne iz EC to cemo sacekati da vidimo.

Van mreže dikile

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #26 poslato: 27. Januar 2010. u 19:43 »
Evo i 12Z ensi.....Kontrolni i srednjak još uvek drže temperaturu u subotu oko ili nešto malo ispod 0  :) .A ovaj period kasnije,no comment  :pop:  :o :o

Kimi za tvoje područije merodavnija je ova slika.Ovu sto si postavio je suvise severno od tebe.

« Poslednja izmena: 27. Januar 2010. u 19:45 Milosh »

Van mreže Dejo

• Moderator
  • Starost: 37
    • Sumeteo
« Odgovor #27 poslato: 27. Januar 2010. u 19:48 »
Ec gotovo putpuno identican kao i GFS 12z bar sto se postavljanja sistema tice a koliko ce da kapne iz EC to cemo sacekati da vidimo.

Vrlo slično koliko ja mogu da vidim :) gledao sam i UKMO, GME i NOGAPS, svi daju ciklonu sledeće nedelje. Sve zavisi od dubine i položaja. Nešto će biti sigurno!

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #28 poslato: 27. Januar 2010. u 20:05 »
Hvala na ispravci Dikile,ali ja na ovom sajtu teško da mogu da ubodem baš te koordinate,ovaj kružić na karti baš ima samo tu 43-u koordinatu severne geografske širine  ::) ::)
EC sličan GFS-u..  :)
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Na mreži ciklon

• Starost: 40
« Odgovor #29 poslato: 27. Januar 2010. u 20:31 »
Ovo nama treba, nije ni tako daleko, još 5 spavanja, ili 18 izlaza GFS-a, 9 EC-a :D

Hahahaha,lepo si ovo izracunao,
5 spavanja jos nekako i moze da prodje ali 18 GFS izlaza to je previse,a i onih 9 EC-a nije malo!Ko ce znati sta ce sve tu biti....
EC daje dosta visoke temperature za vikend a sto se tice padavina odlican je,samo da ne bude glupa kisa,i ledena kisa je dobra ali kisetina nikako,uh! Meteogram kacim tek u subotu-nedelju do tada za mene je ovo samo potencijalno dobra situacija ali preko toga nista!

Van mreže dusan

• **
« Odgovor #30 poslato: 27. Januar 2010. u 22:05 »
Modeli su vise nego usaglaseni.Mislim da zaista nema previse mesta za neke drasticne promene.Ove Djenovke koje nastaju i produbljuju se u Jadranu kuda god da krenu,a ne mogu mnogo da biraju jer se severozapadno nalaze sistemi koji pumpaju vlagu u Djenovski zaliv moraju da predju preko naseg podrucaja.Ukoliko se prodube u Jonskom moru(kako crta GFS)bice zanimljiv i nastavak posle utorka a ako ne moguce da odu malo istocnije i da nas od utorka ocekuje neka vrsta stabilizacije vremena.Ali iz ove perspektive to je suvise daleko za neku sigurnu procenu.Jedno je sigurno da narednih nedelju dana imamo zanimljivo vreme.

Ensemble GFS-a su vec stavljane a evo i kako to vidi EC

Van mreže 10C-25C

• *
« Odgovor #31 poslato: 27. Januar 2010. u 22:18 »
ako se ostvare neke prognoze snezna bajka ce da se pretvori u ledeni horor (saobracaj,restrikcije struje...) :super: :sos: :-*
-3C...32C

Na mreži ciklon

• Starost: 40
« Odgovor #32 poslato: 27. Januar 2010. u 22:25 »
Tom meteogramu opet nisu sve ovce na broju,pogledajte razliku izmedju ZR i Vrbasa.Vec smo ovo spominjali.

Nesto nece da mi izbaci meteogram

Van mreže Boda Tajson

• Administrator
  • Starost: 42
« Odgovor #33 poslato: 27. Januar 2010. u 22:45 »
^^ u image code mogu samo graficki formati .jpg .gif... ovde si linkovao html stranicu
Eat healthy. Exercise often. Die anyway.

Van mreže Miki-NS

• **
« Odgovor #34 poslato: 27. Januar 2010. u 23:00 »
Po 18z temp na 850mb za vikend u Vojvodini nece prelaziti 0C, tako da ima izgleda za cist sneg, inace za sada izlaz dobar kao i prethodnici,mada jos ima dosta da se ceka...
« Poslednja izmena: 27. Januar 2010. u 23:10 Miki-NS »

Van mreže dusan

• **
« Odgovor #35 poslato: 27. Januar 2010. u 23:21 »
Ma ne valja nista 18z.Ogranak Azorske anticiklone kao i danas uleti u srednju Evropu i tera padavine na jug a pri tome i ne dozvoljava ponovno punjenje mediterana.Uzas izlaz koji zaista nista nije naslucivalo.Nadam se da je usamljen i da ce se vec ujutro popraviti i vratiti na staro.STRASNO 

Evo problema

Van mreže Miki-NS

• **
« Odgovor #36 poslato: 27. Januar 2010. u 23:23 »
Zato sam i rekao "za sada", ma popravlja se to...  8)

Van mreže dikile

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #37 poslato: 27. Januar 2010. u 23:25 »
Ja ne verujem bas da ce biti ovako.Sever ponovo ćorak, a kod mene crta pola metra snega samo za utorak.Ona svetlo zelena flekica ne mrda od mene u tri termina.

Van mreže gencic

• Moderator
  • **
  • Starost: 36
« Odgovor #38 poslato: 27. Januar 2010. u 23:32 »
Ma ne valja nista 18z.Ogranak Azorske anticiklone kao i danas uleti u srednju Evropu i tera padavine na jug a pri tome i ne dozvoljava ponovno punjenje mediterana.Uzas izlaz koji zaista nista nije naslucivalo.Nadam se da je usamljen i da ce se vec ujutro popraviti i vratiti na staro.STRASNO 

I ti ga sad napravi...Nije valjda da je dotle doslo ? :D

Van mreže 10C-25C

• *
« Odgovor #39 poslato: 27. Januar 2010. u 23:34 »

Evo problema

:jupi:
-3C...32C