Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Februar 2010  (Pročitano 143889 puta)

Van mreže ciklon

• Starost: 40
Odg: Februar 2010
« Odgovor #40 poslato: 27. Januar 2010. u 23:49 »
Svako cudo 3 izlaza traje!

Van mreže gabesz20

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #41 poslato: 27. Januar 2010. u 23:55 »
:):)Ma opusteno...veci deo Srbije nema cega da se plasi od sledece nedelje,od mediteranskih ciklona zimi najvise treba da se plasimo mi na severu zemlje!

Van mreže gencic

• Moderator
  • **
  • Starost: 36
« Odgovor #42 poslato: 28. Januar 2010. u 00:08 »
Jedno pitanje za tebe gabesz, posto ti inzistiras na tom nazivu mediteranski, koji drugi u sustini moze da utice na nas zimi znacajno, osim onih iz Sredozemlja?

Svi cikloni iznad SZ Evrope, Baltika i Skandinavije samo posredno uticu na nase krajeve, preko svojih visinskih i prizemnih dolina, ali neke ozbiljnije padavine samo Sredozemci... Bar po mom misljenju.

Inace, pogledao sam prosek ensembala i kontrolni, oni se svi otprilike drze starog scenarija, ali su malo drukciji nego danas.Trebalo bi da budemo bez brige, bar zasad...

Van mreže dikile

• Moderator
« Odgovor #43 poslato: 28. Januar 2010. u 00:11 »
Evo novog meteograma 18-z za Paracin

Van mreže ciklon

« Odgovor #44 poslato: 28. Januar 2010. u 00:21 »
U proslom izlazu i ja sam imao takav meteogram,tacnije 54mm,ali se u medjuvremenu istopilo 30mm,ali polako do vikenda ce nestati i ovo sto je ostalo.Malo po malo svaki izlaz mi zakine po koji mm i na kraju dobijem simbolicne padavine koje mi ni ne trebaju.  ;D

Van mreže dikile

• Moderator
« Odgovor #45 poslato: 28. Januar 2010. u 00:22 »
Za razliku od tebe Ciklon meni u svakom izlazu povećava padavine.Ja bih bio zadovoljan i sa 30mm

Van mreže dusan

• **
  • Starost: 48
« Odgovor #46 poslato: 28. Januar 2010. u 08:47 »
GFS sinopticki nesto malo bolji nego juce.Nema vise onog skandinavskog bloka i zbog toga ciklone idu malo juznije,a sa druge strane nema ni priliva previse hladnog vazduha.Ipak nema ni grebena anticiklone severnije od nas pa je situacija ipak obecavajuca. Sa druge strane EC fantastican kao i juce pa cak i nesto vlazniji.Ako je po njemu nedelja,ponedeljak i utorak ce biti dani koje ce Srbija zapamtiti. :pop:

« Poslednja izmena: 28. Januar 2010. u 08:59 dusan »

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Starost: 59
  • Le Petit Prince
« Odgovor #47 poslato: 28. Januar 2010. u 09:26 »
^^ Bilo 44cm u BG zvanicno, kod mene mozda koji cm i vise! :)

E, ne secam se da je ikad pisalo na rhmz sajtu na tabeli preko 40 cm, mozda ja to nisam video?

Sic je 100% u pravu. Zvanično, Vračar je imao 44 cm, a Košutnjak 50 cm.

Ipak, zatrpavanje ovog tipa je po meni malo verovatno.
Ne žurite, zastanite malo ispod same zvezde! Ako vam tada priđe neki dečak, ako se smeje, ako ima zlatnu kosicu, ako ne odgovara kada ga pitate, odmah ćete se setiti ko je on. Budite tada ljubazni! Ne ostavljajte me ovako tužnog: odmah mi napišite da se vratio...

Van mreže dusan

• **
« Odgovor #48 poslato: 28. Januar 2010. u 09:53 »
Videcemo sta ce GFS da uradi u sledecem izlazu ali razlika u odnosu na EC je u polozaju ciklone nad severom evrope.Dok je po Ec taj sistem dosta  severnije i dozvoljava ulazak nase jadranske ciklone u Jonsko more pa imamo svu onu lepotu GFS ima centar dosta juznije pa se po prirodi stvari i nas sistem krece juznije  i brze se sele na istok taman toliko da izostanu prave padavine na severu zemlje.

Van mreže gabesz20

• Moderator
« Odgovor #49 poslato: 28. Januar 2010. u 09:55 »
Gencicu zimi prema mojim nekim posmatranjima ciklon sa Crnog Mora preko Bugarske,Rumunije moze da donosi Srbiji obilne padavine..sta vise ova vrsta ciklona je moja omiljena, samo sto su retke kaooo beloglavi sup:)2003 godina je protekla sa padavinama koje su dolazile sa istoka,januar 50 cm sneg u Subotici ja mislim ne treba vise onda nista pricati o tome:)!

Van mreže dusan

• **
« Odgovor #50 poslato: 28. Januar 2010. u 09:58 »
Gencicu zimi prema mojim nekim posmatranjima ciklon sa Crnog Mora preko Bugarske,Rumunije moze da donosi Srbiji obilne padavine..sta vise ova vrsta ciklona je moja omiljena, samo sto su retke kaooo beloglavi sup:)2003 godina je protekla sa padavinama koje su dolazile sa istoka,januar 50 cm sneg u Subotici ja mislim ne treba vise onda nista pricati o tome:)!

U Zrenjaninu je tada bilo preko 40cm ali od tada nismo imali ciklonu slicnih karakteristika.Ipak i ovo sto Ec vidi vec par izlaza ima itekako potencijala da severu donesi ozbiljan sneg

Van mreže gabesz20

• Moderator
« Odgovor #51 poslato: 28. Januar 2010. u 10:01 »
U ovim mediteranskim cudima je najveci problem da kad pocnu da se krecu jednom putanjom onda to rade vise puta,u istom smeru,zato veci deo Balkana dobije obilan sneg!E sad sever Vojvodine puno puta je na granici obilnih padavina,zato sam ja uvek za Crno Morski ciklon,ali to je retkost!I u sledecoj nedelji je tu problem ista vrsta ciklona ceo Balkan dobija ogroman sneg mi na severu moze da cekamo jedino kotrljanje ciklona sa istoka u nazad,pa od toga kolko dobijemo dobijemo!Ali ajde daj boze da ovaj ciklon u ponedeljak produbi malo severnije i da i mi prodemo lepo!

Van mreže ciklon

« Odgovor #52 poslato: 28. Januar 2010. u 11:02 »
Evo Gabesz neka se za naredni period ispuni ono tvoje misljenje da vise verujes EC nego GFS!
Jedino tako mozemo proci dobro a po GFS samo ovo sto dobijemo za vikend,i to prvo uz pozitivnu temperaturu.One padavine za ponedeljak i utorak vise ne postoje po zadnjem izlazu.

Van mreže gabesz20

• Moderator
« Odgovor #53 poslato: 28. Januar 2010. u 11:08 »
Eto u cemu sam pricao...to je to ista putanja kao i jucerasnja!!Dzaba od ovim ciklona mi se necemo najesti snega u Subotici..samo ostaje nada u kotrljanje ciklona!

Van mreže dusan

• **
« Odgovor #54 poslato: 28. Januar 2010. u 11:08 »
Evo Gabesz neka se za naredni period ispuni ono tvoje misljenje da vise verujes EC nego GFS!
Jedino tako mozemo proci dobro a po GFS samo ovo sto dobijemo za vikend,i to prvo uz pozitivnu temperaturu.One padavine za ponedeljak i utorak vise ne postoje po zadnjem izlazu.
Ipak postoje.Gfs ponovo dobar,ne ko juce ali ide u tom pravcu.Jos samo malo da ciklon ode severnije,a to je tendencija zadnja dva izlaza,i eto lepote celoj Vojvodini. 

Van mreže gabesz20

• Moderator
« Odgovor #55 poslato: 28. Januar 2010. u 11:33 »
Dusane jaaa ne verujem da sam sever Vojvodine dobro prolazi...drugo je Zrenjanin!Mada glupo bi bilo da ista konkretno izjavim o ovome videcemo!

Van mreže PedjaN

• *
  • Starost: 32
  • I love snow!
« Odgovor #56 poslato: 28. Januar 2010. u 11:37 »
Pa i nije los poslenji izlaz gfs-a,bolji nego sinoc ja mislim...

Van mreže ljubostinja

• **
  • Starost: 41
« Odgovor #57 poslato: 28. Januar 2010. u 12:08 »
Stvarno ne verovatan izlaz za Valjevo, pa ovo se retko vidja cak i u junu. Neka padne pola od ovoga i ja sam prezadovoljan.

Van mreže Miki-NS

• **
« Odgovor #58 poslato: 28. Januar 2010. u 12:15 »
Ljubostinja moze meteorogram za Novi Sad? Ne znam gde mi je taj link, imao sam negde...  ;)

Van mreže TRSTENIK

• TRSTENIČKI BAROMETAR
« Odgovor #59 poslato: 28. Januar 2010. u 12:16 »
Ovo na trsteničkom GFS nešto ispada "premnogo"...