@ profiamater :
Pa naravno da je forum odlican, jer je ovo jedan od onih foruma u kome ucestvuju ljudi iskljucivo iz ljubavi prema zadatoj temi (stagod to bilo i kako god ko to zvao).Gdegod u nekom poslu nesto radimo sa ljubavlju, tako nesto ima najvece sanse da uspe.
Naime, malo je ljudi i u profesionalaca, koji su se odlucili da im zivotni put bude meteorologija, a da je to iskljucivo zato sto to vole(ili bar misle
).Zbog toga smo mi verovatno i u poziciji da pravimo zamerke na prognoze RHMZ(glavne ustanove koja zaposljava meteorologe), jer prosto i jednostavno, sve izgleda tako odradjeno povrsno i na brzinu.
Ne kazem da je to nesto nenormalno(da ljudi zavrse nesto, iako bas ne vole) i mogu da tvrdim to, jer je i sa mojom generacijom takav slucaj.Ima i radnih i vrednih ljudi, ali koji sve svoje saznanje usmeravaju tome da prodju ispit, ali ne i da prosire svoje znanje...
Isto tako, mislim da ima jos puno ljudi koje jako zanima ova tema i prate je(prognoza, karte i ostalo), ali da nisu spremni/ne zele da se ukljuce u rad foruma.Ne znam zasto je to tako, ali eto.
No dobro, to je tako kako je, a sto se tice prognoze, ja ipak moram da se slozim sa Milosem ,da koliko god mi se trudili da budemo objektivni, u svim nasim postovima odise zelja za snegom...Nadam se da ce nam se rizik isplatiti.