Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Februar 2010  (Pročitano 143796 puta)

Van mreže Joe

• Administrator
  • Starost: 42
Odg: Februar 2010
« Odgovor #500 poslato: 07. Februar 2010. u 22:00 »
 ^^

:-[

Inače i definitivno krećem za Čačak sutra ili prekosutra. Evo pakujem se. Ovaj put bih mogao da ponesem makar rukavice.  :D

Van mreže Sneško_Belić

• **
  • Starost: 56
« Odgovor #501 poslato: 07. Februar 2010. u 22:03 »
Njih stavi na sam kofer, veži sa nečim!
Mojne da ih zaboraviš!  :popcorn: ???
Volim i sneg, ali ipak više volim mooooreeeee :D

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #502 poslato: 07. Februar 2010. u 23:18 »
18Z crta nešto manje padavina od nerealnog prethodnika. Ipak, bio bi to obilan snijeg. Položaj ciklona je i dalje odličan, nema priliva toplog vazduha po visini.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 80.5mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Joe

• Administrator
  • Starost: 42
« Odgovor #503 poslato: 08. Februar 2010. u 00:12 »
Čisto radi arhive. Visina snežnog pokrivača u nedelju sada izgleda ovako.  :-[   :oboze:

Van mreže dikile

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #504 poslato: 08. Februar 2010. u 00:16 »
18z za moj kraj je bolji od predhodnog.Sada crta oko 25mm za sredu,cetvrtak i petak, sto daje oko 30cm novog snega.Tendencija je dobra ali sa padavinama nikd nije sigurno.

Van mreže Zeli

• **
  • Starost: 62
« Odgovor #505 poslato: 08. Februar 2010. u 01:59 »
Za moje područje 18z do 23 februara najavljuje 67 mm taloga i to je baš kao što reče Miloš evidento manje nego najava 12z-a, koja za isti poeriod bijaše skoro 100mm taloga.
Nadam se da će to GFS za koji dan još smanjiti, inače će mi kad se to sve počne topiti bašta pretvoriti u jedno ogromno jezero.
Odgovorno tvrdim, bez obzira na sve modele, da je februar ipak, kako kažu Hrvati "veljača prevrtača".
Taj epitet je apsolutno zaslužio jer po mom sjećanju, otprilike tek svaki peti ne bude "nestašan"

Van mreže Profiamater

• Moderator
  • Starost: 105
« Odgovor #506 poslato: 08. Februar 2010. u 11:29 »
Prosli put kada su modeli danima najavljivali bas obilan sneg, desilo se da tacno 2 dana pre tog cekivanog snega naglo promene predvidjanja... Cini mi se da se i sada nesto slicno dogadja, EC od 00z je delimicno promenio situaciju i daje manje padavina a GFS od 06z ciklon pomera zapadnije i time drasticno menja situaciju za cetrvtak dajuci temp. na 850hPa iznad nule za veci deo Srbije...

Van mreže ciklon

• Starost: 40
« Odgovor #507 poslato: 08. Februar 2010. u 11:31 »
Da,da po EC padavine dosta smanjene.GFS jos nisam video ali po 00Z vec je poceo da ih polako smanjuje...

Van mreže Milosh

• Moderator
« Odgovor #508 poslato: 08. Februar 2010. u 11:39 »
00Z GFS-a je poslednji izlaz koji je crtao pravi sniježni scenario.
EC-ov 00Z, a zatim i 06Z GFS su dosta promijenili priču. Ciklon je na nepovoljnijem položaju. Crta se manje padavina, i priliv toplog vazduha po visini u četvrtak.
Konkretno za Beograd, i dalje se crta dobar snijeg u srijedu uveče i u noći između srijede i četvrtka, dok bi već u četvrtak bilo uglavnom suvo i dosta toplije.
Južnije od Beograda bi čak i padavine u srijedu i četvrtak mogle biti u obliku kiše.

Rekoh još juče da modeli sigurno neće izbrisati ciklon, kao što je bilo u prethodnom slučaju kad se crtao obilan snijeg. Ali dovoljno je bilo da centar pomjere samo malo zapadnije i priča je skroz drugačija. Dakle, nijanse će presuditi da li ćemo dobiti obilan snijeg, ili kišu. Ništa se ovdje još ne zna. Ostaje nam da se nadamo da će se modeli vratiti na jučerašnju priču.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

AMS Miljakovac - 80.5mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Na mreži Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #509 poslato: 08. Februar 2010. u 11:46 »
Ma potpuno očekivano šetanje modela. Kao što rekoh neće se tu znati ništa pouzdanije ni do sutra pa ni u toku aktivnosti ciklona. Već je skoro sigurno da neće biti hladnoće po visini sve vreme, tj. četvrtak i petak su na udaru toplote po visini. Koliko će probiti to ćemo videti, ali čak mi se više sviđa ova varijanta sa odsustvom padavina u četvrtak i petak, pa onda za vikend uz pad temperature nov talas snega.

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Starost: 59
  • Le Petit Prince
« Odgovor #510 poslato: 08. Februar 2010. u 12:03 »
Zelim samo da kazem SVAKA ČAST svima koji su juce ovde iznosili svoje misljenje,davali tacne i precizne prognoze za danasnji dan,situacija je bila teska ali ČESTITAM vam i zasluzuje te samo reci hvale!!!

A sad cu da nazovem RHMZ i kazem im da dobro pogledaju ovaj forum i portal i da ih u buducnosti ne bude sramota da zatraze pomoc od ljudi koji ovde rade i ucestvuju u izradi vremenske prognoze jer su pokazali mnogo puta da su bolji od njih!

EDIT:Nisu u stanju ni da se jave ali dobicu ih ja.
Lepo su pogodili u mesecnoj prognozi sneg za danas al su se zato juce obrukali.

Ne brini se, neko od njih uvek gleda formu... ;)

Međutim, tada sam čuo najave ledene kiše, bar za Beograd. I bilo je ledene kiše, a onda sneg. Uh, ta inverzija po visini... baš je nezgodna.

Dobro, to behu minule prognoze... sledi vreme snegoljubaca.
Ja sam uz Boru Čorbu i njegove stihove 'Vidi snega...' (pa ko zna, zna)
Ne žurite, zastanite malo ispod same zvezde! Ako vam tada priđe neki dečak, ako se smeje, ako ima zlatnu kosicu, ako ne odgovara kada ga pitate, odmah ćete se setiti ko je on. Budite tada ljubazni! Ne ostavljajte me ovako tužnog: odmah mi napišite da se vratio...

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Le Petit Prince
« Odgovor #511 poslato: 08. Februar 2010. u 12:05 »
Juče je čak i na forumu HMZCG iskazano čuđenje povodom prognoza koje su i HMZS i privatne službe davale za Beograd, jer modeli koji se vrte u HMZCG su upućivali na ovo što se i desilo.
Možda su jedni od drugih prepisiviali ne uvažavajući ono što je prognostički materijal govorio!?  :neznam:

Ima raznih... znaš i sam.
Ne žurite, zastanite malo ispod same zvezde! Ako vam tada priđe neki dečak, ako se smeje, ako ima zlatnu kosicu, ako ne odgovara kada ga pitate, odmah ćete se setiti ko je on. Budite tada ljubazni! Ne ostavljajte me ovako tužnog: odmah mi napišite da se vratio...

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Le Petit Prince
« Odgovor #512 poslato: 08. Februar 2010. u 12:07 »
Što se tiče današnjeg i sutrašnjeg dana,
Po NMM ovo je u Novom Sadu do sutra uveče između 20 i 25cm snega.  :o

Lično mislim da ga je malo preterao.  ;)

Ne vidim na ovom izlazu toliki sneg... Najzad, nije ga ni bilo u toj meri. Što ne znači...

Van mreže gencic

• Moderator
  • **
  • Starost: 36
« Odgovor #513 poslato: 08. Februar 2010. u 12:27 »
Ptprince, molim tvoje (insajdersko) misljenje, povodom nadolazece situacije? :D

Van mreže Milosh

• Moderator
« Odgovor #514 poslato: 08. Februar 2010. u 12:30 »
Evo 00Z i 06Z meteograma za Beograd.
Do četvrtka ujutru su vrlo slični, a onda se potpuno razilaze. Što se mene tiče, bilo bi odlično kada bi se ostvarilo ovo što crta poslednji izlaz, mada, kakva je tendencija, ne bi me začudilo da već 12Z skroz izbriše snijeg. :-\

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

AMS Miljakovac - 80.5mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Na mreži Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #515 poslato: 08. Februar 2010. u 12:40 »
Samo Miloshe da ne ispadne od svega opet ;)

Van mreže ivo

• *
  • Starost: 54
« Odgovor #516 poslato: 08. Februar 2010. u 12:44 »
U svakom slucaju uz ovaj skoro vertikalni izlaz ciklona(tacnije obojih: sredom-cetvrtkom i  onaj na kraju nedelje) bit'ce i  vama snega, cak i u dobrim kolicinama, nadam se. Meni je  dosta za ove zime, prepustio ga bih vam bez izuzetka da bi od mene zavisilo :)

Van mreže gencic

• Moderator
  • **
  • Starost: 36
« Odgovor #517 poslato: 08. Februar 2010. u 12:47 »
Nista necu raci, osim da je poslednji izlaz podigao prosek ensembla za skoro 4 stepena za termin sreda vece-cetvrtak.Znaci, nije lutanje jednog ensembla, nego bolje uvidjanje stvari, sto moze da bude lose...

:rofl: :rofl:

Van mreže Roberto

• *
« Odgovor #518 poslato: 08. Februar 2010. u 13:06 »
kao sto sam i rekao....polako...a sad vec pocinje kuknjava....

Van mreže Aleksandar

• *
« Odgovor #519 poslato: 08. Februar 2010. u 13:43 »
pa lepo su rekli na prognozi od petka sneg a pre toga na severu, inace mislim da je bila prognoza meteosa na tv-u