Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Februar 2010  (Pročitano 143800 puta)

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
Odg: Februar 2010
« Odgovor #580 poslato: 09. Februar 2010. u 07:28 »
Istok Srbije sutra dobija lep sneg (10-ak cm), a u ostalom delu Srbije biće slično kao u subotu tj. kako ko bude imao sreće (pošto će opet biti komešanja po visini). Kod nas na istoku najkritičniji je četvrtak i delom petak ali tad i neće biti izgleda neke padavine. Sever i zapad Srbije bi mogle tad da dobiju vlažan sneg. Od petka bi temperature po visini opet trebale biti ispod nule u celoj zemlji a i padavine bi trebale tad malo da pojačaju. Za period posle toga nema svrhe sad pričati ali nije loša trenutna situacija.

Van mreže Profiamater

• Moderator
  • Starost: 105
« Odgovor #581 poslato: 09. Februar 2010. u 08:32 »
Dan mi zapocne gledanjem u karte modela i ... dan je mogao bolje da mi pocne... Ne deluje povoljno za ljude koji vole sneg, sto se tice BG sutra uvece uz hladnu kosavu moze biti snega na nula stepeni (neka bude -0.2C :) ) a za cetv. situacija uopste nije obecavajuca ... ali hajde neka bar sutra uvece bude snega i dobre temp. a za cetv. da se nadamo promeni situacije...

Van mreže gabesz20

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #582 poslato: 09. Februar 2010. u 09:27 »
Nema spasa na zalost za veci deo Srbije u cetvrtak gde bude bilo padavina!Jedino Suboticani a ponajvise Novosadani neka se raduju,ali ni oni preterano,zbog temperatura na 2 m!

Van mreže Sic

• **
« Odgovor #583 poslato: 09. Februar 2010. u 10:39 »
Tragedija :(

Van mreže jocozr

• Starost: 30
« Odgovor #584 poslato: 09. Februar 2010. u 10:41 »
Šta da se radi. . .tragedija.
Ima još mesta za ispravke,ali nažalost mislim da će ostati tako kako jeste! Plus i gotovo. . .  :nelupaj:

Van mreže ciklon

• Starost: 40
« Odgovor #585 poslato: 09. Februar 2010. u 10:42 »
Jutro je osvanulo a situacija je jos komplikovanija,da li ce sneg ili kisa,hoce li se zadrzati ili ne...
Ovde modeli ne mogu tacno da potvrde sta ce se izdesavati tako da cekam sredu poslepodne i onda cu znati.Dobro je sto GFS i EC razvlace ove padavine do petka(EC do ponedeljka) znaci da se moze ocekivati veca kolicina padavina ali opet je sve na ivici,izmedju idile i razocarenja....

Van mreže gabesz20

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #586 poslato: 09. Februar 2010. u 10:49 »
Auuu ode cela zemlja u paprikas... na 850hpa u cetvrtak :(:(samo sam sever zemlje ima jos nade!Ali ovo je vec i na severu + na 925hpa sigurno!Cao sneg :-* :-*

Van mreže dusan

• **
  • Starost: 48
« Odgovor #587 poslato: 09. Februar 2010. u 11:02 »
AUUUUU,KAKVO RAZOCARENJE.JUTROS SE NE ZNA KOJI JE MODEL GORI.
Ovo sto sada crta GFS je crtao i pre nedelju dana,pa je onda ciklonu gurao juzno do momenta gde nama najvise odgovara.Drzao je tu nekoliko izlaza i od 18z do sada sve gori i gori.Mislim da je razlika u polozaju centra ciklone za 3 izlaza otisla 500km zapadnije.Znaci sutra u toku noci vlazan sneg ujutro kisa a na dalje +10
BRUKA,STA SU NAM MODELI URADILI OVE GODINE.NIKAD VISE OCEKIVANJA PRATECI KARTE A MANJE DESAVANJA U REALNOM VREMENU.

Van mreže Boce

• Moderator
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #588 poslato: 09. Februar 2010. u 11:11 »
Ma čemu kuknjava društvo?! Jeste biće četvrtak sa bljuzgom ili kišom kako gde ali od petka dolazi hladan vazduh po visini i padavine posle toga su samo u obliku snega. Znam reći će Vojvođani ali mi onda nemamo neke padavine. Pa šta da se radi, tako je to. U ovakvim zimama kad se glavnina padavina dobija sa jugozapada i juga Vojvodina nije omiljena za sneg. Ali biće tu još veselja za sve u nastavku februara.

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #589 poslato: 09. Februar 2010. u 11:13 »
Izgleda da je najvjerovatniji sledeći scenario:
Sutra uveče i u toku noći snijeg u većem dijelu Srbije, ali neće to biti onakav snijeg kakav se crtao prethodnih dana. Neće biti značajnijeg povećanja sniježnog pokrivača, a mjestimično bi moglo biti i susnježice.
U četvrtak nam dolazi otopljenje i po visini i u prizemlju, ali bez nekih značajnijih padavina.
Od petka novo zahlađenje, modeli za sada vide padavine, a da li će ih izbrisati, vidjećemo...

Moram vam priznati da i nisam baš očekivao ovakav razvoj situacije, ali nije ni ovako loše. Biće ovo jako zanimljiv period za praćenje i prognozu. Ne bi bilo interesantno toliko kada bi 100% bile šanse za snijeg, kako je bilo onda u decembru. S obzirom da još ništa nije definitivno, ostaje nam da još danas da pratimo karte, a od sutra se selimo u aktuelne vremenske prilike. :)

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 80.5mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže dusan

• **
« Odgovor #590 poslato: 09. Februar 2010. u 11:16 »
Zar ti Boce veruje vise u bilo koje karte.Pogledaj u arhivi jucerasnji 12z i uporedi sa jutrosnjim 00z ili 06z.To su dva sveta u samo 12 sati a za period od 48 casova. :neznam:

Van mreže gencic

• Moderator
  • **
  • Starost: 36
« Odgovor #591 poslato: 09. Februar 2010. u 11:16 »
Ah, Boce, a sad si ti kao siguran u te padavine posle petka?Ovi modeli su trenutno u nemogucnosti da pogode ni za tri dana, a kamoli za posle....Kako sve moze da se izjalovi, tako moze i sve da se preokrene na dobro.

Milose, ja ipak mislim da je sneg za sredu uvece kod nas siguran, nema tu nikakve susnezice...

Van mreže ciklon

• Starost: 40
« Odgovor #592 poslato: 09. Februar 2010. u 11:22 »
Ja kao sto sam rekao cekam danas popodne da bi znao konacnu prognozu,pre toga nema smisla.
Boce dobili smo mi ove godine najvise snega posle istoka tako da su nas pogadjali dobro cikloni.
A to sto se crta za petak se lako pretvori kao ovo u sredu na cetvrtak.Znam sada ce mnogi reci cuvenu frazu "ali polozaj ciklona za petak je takav da nam donosi to i to...." Taj ciklon ni sam ne zna gde se nalazi a ne mi da ga pronadjemo iz fotelje i jos mu putanju odredimo,do cetvrtka vece se sve svodi na  :blahblah: :blahblah: :blahblah:

Van mreže Boce

• Moderator
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #593 poslato: 09. Februar 2010. u 11:27 »
Zar ti Boce veruje vise u bilo koje karte.Pogledaj u arhivi jucerasnji 12z i uporedi sa jutrosnjim 00z ili 06z.To su dva sveta u samo 12 sati a za period od 48 casova. :neznam:

Ja sam već danima ukazivao da će se izlazi modela menjati sve do danas, jer takva je situacija i mala pomeranja pozicije ciklona daju velike promene u sitaciji na terene. A promene u scenariju će se nastaviti i narednih dana, biće tu pomeranja i dalje. Ne vredi se ljutiti na modele oni su bespomoćni u ovakvim situacijama kad samo priroda zna kako će se odvijati rasplet.

Ah, Boce, a sad si ti kao siguran u te padavine posle petka?Ovi modeli su trenutno u nemogucnosti da pogode ni za tri dana, a kamoli za posle....Kako sve moze da se izjalovi, tako moze i sve da se preokrene na dobro.

Naravno da nisam siguran ali će temperature po visini biti u minusu tako da ako ih bude biće sneg.

Van mreže gencic

• Moderator
  • **
  • Starost: 36
« Odgovor #594 poslato: 09. Februar 2010. u 11:29 »

Naravno da nisam siguran ali će temperature po visini biti u minusu tako da ako ih bude biće sneg.

Ma veruj mi, da li si siguran i u to? :D

Van mreže Palmark

• **
« Odgovor #595 poslato: 09. Februar 2010. u 11:31 »
Dokle vise zima,ljudi su na bensedinima zbog ovog vremena!!! Bar da je pravi sneg,nego poledica,pa bljuzga,pa vetar i minus u kombinaciji...da se covek obesi!!!
Necu ovde ni da pitam nikog da me ne bi razapeli kad ce vise temperature bar oko +10C... :sos:

Van mreže dusan

• **
« Odgovor #596 poslato: 09. Februar 2010. u 11:31 »
Jedino nas kisa nije nikada izdala.A nece ni sada!

Van mreže Boce

• Moderator
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #597 poslato: 09. Februar 2010. u 11:35 »
Palmark, neko na bensedinima leti, neko zimi ;)

A temperature oko 10°C GFS vidi pri kraju II dekade. Ne priželjkujem ih ali GFS recimo sad tako vidi.

Van mreže Palmark

• **
« Odgovor #598 poslato: 09. Februar 2010. u 11:39 »
Hvala Boce,bar kolika tolika uteha,molicu Boga i sve moguce svece da bude zaista tako,a prvi dan sa +20C cu da proslavim! Nadam se da ce sto pre,posle ovako dugog hladnog perioda mora doci do nekog toplog naleta!
A inace,vecina ljudi sad vec shizi od ove zime,previse se otegla... kako vam vise nisu dosadili ovi teski uslovi zivota,realno? Ok,sneg je lep,sve je to lepo,ali koliko nam samo problema izazove?

Van mreže Boce

• Moderator
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #599 poslato: 09. Februar 2010. u 11:43 »
Palmark, nisu baš ovakve zime česte u poslednje vreme a i onako je to samo dva-tri meseca godišnje. Mislim da ste se vi letoljupci razmazili poslednjih godina i da je nerealno i nezdravo priželjkivati +20°C kad mu vreme nije. Sorry na offtopic-u.