Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Februar 2010  (Pročitano 143777 puta)

Van mreže ciklon

• Starost: 40
Odg: Februar 2010
« Odgovor #820 poslato: 14. Februar 2010. u 12:02 »
Kakvo otopljenje za sledeci vikend najavljuje GFS,uh kad vidim onu zutu i zelenu na kartama ja se najezim sav!
Ipak mislim da zima nije otisla i da ce krajem meseca ili pocetkom marta biti jos jedan hladan talas,naravno ne tako dug i jak ali tek da potvrdi dobru zimu ove sezone.

Van mreže jocozr

• Starost: 30
« Odgovor #821 poslato: 14. Februar 2010. u 12:57 »
Na meteogramu se jasno vidi da nas zima privremeno napušta od srede.
Za sada ima šansi da temperature u petak i subotu pređu 10C,što je iznad normale,ukoliko dostigne 15C mesimično,mada sumnjam u to,to bi bilo i znatno iznad normale.
Ukolik ovaj talas potraje 15 dana,a da od toga 10 dana bude preko 10C, ne bi me čudilo da krene vegetacija.  :-\
Ali to se neće dogoditi,biće zime još. . .biće snega i u martu.  ;)

Van mreže gencic

• Moderator
  • **
  • Starost: 36
« Odgovor #822 poslato: 14. Februar 2010. u 14:01 »
Mislim da inverzija vreba za 3-4 dana, pa da ne bude nista od onoliko visokih temperatura.Gradjient pritiska u prizemlju je neveliki, nema znacajnih vetrova u prizemlju, a topla advekcija po visini.

Van mreže GagiNS

• *
« Odgovor #823 poslato: 14. Februar 2010. u 15:50 »
Joco,ne da nas zima privremeno napusta nego su ovo njeni poslednji trzaji u ovoj sezoni,sto bi se reklo ;)
Jos u ponedeljak pre podne ce juzni.istocni i centralni predeli dobiti jos nesto malo snega,u sredu jos moguca
ledena kisha i susnezica na krajnjem severu zemlje i od cetvrtka krece veliko otopljenje i koliko vidim
bice dosta kise u poslednjoj dekadi februara.Posle toga nam vec stize mart,tako da realno mislim da ce ovo
u ponedeljak biti poslednji snezni talas ove zime(a za nas u Vojvodini poslednji sneg je bio ovaj u subotu).
Prolece nam kuca na vrata ;)

Van mreže Amaterko

• **
    • METEOLOGOS - Svet meteorologije
« Odgovor #824 poslato: 14. Februar 2010. u 15:53 »
 ^^
Nisam neki ljubitelj zime, ali zna Jocko zašto je to rekao... ;) Biće još snega i krajem februara, a i tokom marta vrlo verovatno. Tako da je suviše rano govoriti o proleću.
AMATERKO => istraživač - saradnik BEOGRADSKE ŠKOLE METEOROLOGIJE
METEOLOGOS - Svet meteorologije
http://www.meteologos.rs/

Van mreže GagiNS

• *
« Odgovor #825 poslato: 14. Februar 2010. u 15:55 »
Pa mozda jos bude neke susnezice i bljuzge,ali pravi sneg u martu,to je vec tesko,treba biti realan.Ali videcemo...

Van mreže Aleksandar

• *
« Odgovor #826 poslato: 14. Februar 2010. u 16:00 »
pa prosle godine je kod mene 21 marta u brusu, palo pola metra snega, ceo jug i centralni delovi su imali velik sneg, tako da se nadam barem jos jednom tako velikom snegu u martu... :D

Van mreže GagiNS

• *
« Odgovor #827 poslato: 14. Februar 2010. u 16:08 »
Eh,ti poredis tvoj Brus koji je u podnozju Kopaonika i ravnicarske predele.
Naravno da ce sigurno biti jos snega u tvom kraju,planinskim predelima i u martu ali generalno u ravnici,gradovima,tesko. ;)
A u tvom kraju sneg ponekad zna da padne i u aprilu,tako da nije bas za neko generalno poredjenje sa ostatkom Srbije ;D
« Poslednja izmena: 14. Februar 2010. u 16:40 GagiNS »

Van mreže dikile

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #828 poslato: 14. Februar 2010. u 16:48 »
Poslednji izlaz GFS-a povećao padavine za narednu noć.Može to biti lepih desetak centimetara novog snega kod mene.

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #829 poslato: 14. Februar 2010. u 17:18 »
dikile večeras je naše veče, samo da tebe ne zezne opet ovaj severoistočnjak. Valjda neće, ne bi trebao da bude tako jak. Kod mene može biti 10-ak cm finog snega.

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #830 poslato: 14. Februar 2010. u 17:33 »
 ^^  ^^ I ja očekujem 8-9cm kod mene ....samo se nadam da će biti suv sneg  ::)
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže dikile

• Moderator
« Odgovor #831 poslato: 14. Februar 2010. u 17:59 »
dikile večeras je naše veče, samo da tebe ne zezne opet ovaj severoistočnjak. Valjda neće, ne bi trebao da bude tako jak. Kod mene može biti 10-ak cm finog snega.

Nemam ja problema sa severoistočnim vetrom, jugoistočni mi je glavni neprijatelj. :evil:

Van mreže gabesz20

• Moderator
« Odgovor #832 poslato: 14. Februar 2010. u 20:27 »
Da kod vas jos duva severoistocnjak,ali u jutarnjim satima to vec prelazi u severozapadni smer,ne bih reko da ce praviti problema!

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #833 poslato: 14. Februar 2010. u 20:43 »
Pošto je  već sve jasno što se tiče snega u toku noći i sutra,bacimo se na analizu sledeće interesantne situacije  :D  ;)...Dakle utorak i sreda....po GFS-u bilo veći deo padavina bi bio u obliku snega,EC (na onom yr.no meteogramu,koji lupeta) crta kišu,videćemo večeras i WRF.Nakon toga GFS daje znatno niže temperatura od EC-a,maksimalne bi išle do 8°C,dok EC daje oko 15°C  ::)  PS Gabesz,može ona karta sa temperaturom na 850 i 925Hpa u utoak popodne i sredu  :?:  :)
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže GagiNS

• *
« Odgovor #834 poslato: 14. Februar 2010. u 21:02 »
U sredu bi sto se tice Vojvodine padavine mogle biti na granici kise i snega  jer ce se temp kretati od -2 do 2 C,pa se moze vrlo lako desiti da dobijemo ledenu kisu i poledicu,
maksimalno susnezicu ali od snega nema vise nista kod nas na severu zemlje.Beograd sutra ujutru mozda dobije jos po koju pahulju ali bez povecanja visine pokrivaca,
jer ce glavnina padavina biti mnogo juznije i istocnije od Bg-a.

Van mreže gabesz20

• Moderator
« Odgovor #835 poslato: 14. Februar 2010. u 21:54 »
Interesantna prognoza za temperature za sutrasnje jutro,na primer sigurno se pitaju neki zasto sam dao -4 za prognozu u Vojvodini za sutrasnje jutro,a vec je -6 u Novom Sadu?Pa trenutno je vedro u Vojvodini zato se lepo i zahladuje okolina Novog Sada,a da ne pricamo kolko pomaze snezni pokrivac!U drugom delu noci doci ce do naoblacenja tako da do jutarnjih sati temperatura ce rasti par stepeni eto zato sam i ja dao -4 za Vojvodinu,pa cemo videti kako ce biti!

Van mreže GagiNS

• *
« Odgovor #836 poslato: 14. Februar 2010. u 22:18 »
Pa posto nam se priblizava ovaj ciklon sa juga u Novom Sadu iako nema nikakve sanse za padavine,sigurno ce doci do povecanja oblacnosti s obzirom da ce snezne padavine doci do Beograda,tako da moguce da ce zbog oblacnosti malo otopliti u jutarnjim casovima mada i ne mora da bude pravilo.U Novom Sadu je temp. uvek nepredvidima,pogotovo ovako zimi,mozda malo otopli a mozda spusti temp i jos jace od -6,nikad se nezna.U svakom slucaju hrabra ti je prognoza ;)
Jedino Gabesz sto mislim da si  pogresio u proceni za predvidjenu maksimalnu temp za Novi Sad za sutra,stavio si Novi Sad + 2,a Beograd +1.
Novi Sad nikad nije bio topliji od BG(to je nezvanicno meteorolosko pravilo) i garantujem ti da ni sutra ovde temp nece preci nulu,bice ista temp kao i danas,a mozda cak max bude i - 1 C u najtoplijem delu dana.
« Poslednja izmena: 14. Februar 2010. u 22:47 GagiNS »

Van mreže gabesz20

• Moderator
« Odgovor #837 poslato: 14. Februar 2010. u 23:18 »
Odgovrio sam u privatnoj poruci,al eto i tu cu odgoviriti,da se i drugi obaveste!Znaci ta ikona nije za Novi Sad,ikona koja je stavljena blizu Novog Sada pokriva celu teritoriju Vojvodine,samim tim,ta temperatura pored ikone se ne odnosi za Novi Sad,nego za celu teritoriju Vojvodine,zato sam stavio 2 stepena za max posto ce najverovatnije negde u Vojvodini(verovatno Banat)biti tolikih max temperatura!Kada smo diskutovali o mapi i kako bi trebalo da ikone rasporedimo,slozili smo se da ce jedna ikona porkivati Vojvodinu,da ne bi bila karta napunjena skroz ikonama!Eto nadam se da ce vise njih se obavestiti o ovome,da ne bi slucajno pogresno svatili!

Van mreže gabesz20

• Moderator
« Odgovor #838 poslato: 14. Februar 2010. u 23:24 »
Evo ga Kimi,susnezica najverovatnije,i mix padavina!Sredu vec ni ne vredi linkovati!

Van mreže GagiNS

• *
« Odgovor #839 poslato: 14. Februar 2010. u 23:26 »
Ok,hvala na objasnjenju.Eto ja sam tek 3 meseca aktivan na forumu pa nisam bio prisutan kada ste raspravljali o mapama.
Tri meseca gledam u tu ikonicu i po njenom geografskom polozaju sam bio ubedjen da se ona odnosi na Novi Sad ;D
Izvinjavam se,to nisam znao.Mada mislim da bi na mapu bez problema mogao da stane Novi Sad i Subotica(kao najveci gradovi Vojvodine,a i SU je na krajnjem severu
pa je malo veci razmak na karti,ali vec Zrenjanin bi se tesko mogao uglaviti pa bi se mozda Banacani uvredili ;D