Eto, u BG je na 850hPa cak i toplije nego sto su modeli davali (u 13h +3C), u tabeli koju je Milosh prilozio vidimo da su temp. na nivoima od 500 do 1600m iznad nule ali ipak imamo u BG sneg koji je vecina ljudi na ovom forumu ocekivala a i u vecem delu Srbije prema osmatranjima od 16h i 17h pada sneg (izuzetak Cuprija, ako sam dobro video) iako modeli nisu bas tako davali a bilo je ovde i nekih komentara u kojima se maltene tvrdi da ce danas prvo padati kisa pa onda ledena kisa, da snega u vecem delu Srbije nece biti...
Nije bitno sada ko je sta najavljivao, ovo nije takmicenje pa da sada neko slavi sto je bio u pravu i sto je neko drugi pogresio, ono sto je (bar meni) bitno je da ovde svako moze da iznese svoje misljenje i ocekivanje i da niko ne bi trebao da u ovako nezgodnim situacijama za prognozu tvrdi da ce sigurno biti kise jer recimo "modeli daju T iznad nule i na visini i na 2m" ili da tvrdi da ce sigurno biti snega jer ... razlog nebitan i da mozda sa malom dozom omalovazavanja ili preterane samouverenosti komentarise prognoze drugih clanova foruma. Gledajuci samo karte 2 numericka modela ili jos gore samo meteo(ro)grame jednog-dva modela tesko da mozemo da damo potpuno tacnu prognozu za ovakve situacije.
Hladna kosava u BG ponovo cini svoje, kao i u subotu u prepodnevnim satima (tada su "zvanicne" prognoze bile lose)... U gradu je sada -1C uz mecavu (barem u istocnim i centralnim delovima grada gde sam do pre 10min vozio), na Kosutnjaku je -2.3C.
Pozdrav svim ljubiteljima meteorologije i ljudima koji svojim trudom omogucavaju funkcionisanje ovog foruma.