Ja na mojoj terasi beležim pad temperature za stepen u sat vremena. Verovatno zato što je počeo vetar. Sada je +2.6. Moram staviti termometar na neko više odgovarajuće mesto kad me n bude mrezelo da bušim.
I moj termometar (nažalost alkoholni, a planiram postaviti digitalni) je na terasi i ja sam "stručno izračunao"
da iako je baš na visini oko 2 m kad temperatura padne ispod +5, pokazuje 2-3 stepena višu temperaturu od realne, a mislim da je razlog tome što nemam fasadu i kuća ispušta evidentnu količinu toplote.
Pada sitan umeren sneg i iako pada skoro celu noć promenjivim intenzitetom i to na smrznutu podlogu, jedva da ga ima 5 cm. Meni je iskreno pomalo dosadilo ovo vreme (ni tamo ni vamo). Nema čestitog snega, vreme mi je vrlo neprijatno za moje zdravstveno stanje, velika količina vodenog taloga mi takođe pravi drastične probleme, a o troškovima grejanja da ne govorim. Da ne naglašavam više da sam i višedecenijski snegoljubac, voleo bih da kao u zimu 2004/05 zapadne sneg skoro pola metra i da bude u pojedinim danima hladnije ispod -20 i osim toga da to malo duže potraje.