Beograd jutros izgleda predivno, bas kako sam se nadao. Nocas je kisa "davila i gnjavila" do 1.30 ali potom je poceo sneg i u periodu od 02 do 7h ujutru palo je oko 20cm snega tako da je u 7h zvanicna visina snega na Vracaru 21cm a sneg i dalje ocekivano pada
i prevazici ce i moja ocekivanja/nadanja o 25cm sneznog pokrivaca koje sam sinoc smanjio na 23cm - svaka cast Gencicu koji je rekao da bi sa 23cm bio nezadovoljan
.
Nocas u 01h T850hPa iznad BG -0.7C a u sloju izmedju 975 i 925hPa temp. oko +0.8C (sto je uticalo na kisicu u BG do 1.30 - na to je Gabesz ukazivao). Trenutna temp. u centru je oko -1.3C uz SZ vetar koji se pojacava i koji nosi sneg i bice tesko izmeriti tacnu visinu snega jer ce biti smetova a i delova sa bitno manje snega ali oko 30cm bi moglo da bude vec oko podneva...
Uzgred, za Zrenjanin i taj deo Banata ECMWF je izgleda bio odlican, davao je sneg tek od jutros a izgleda da je bas tako i da konacno i u ZR pada sneg.
Za BG je EC davao 15mm padavina od 01-07h i palo je tacno tako (uz 2mm kise pre 01h), neka do 16h danas padne opet tacno onoliko koliko je EC davao...