Druze Gencicu nisam ja ni rekao da osporavam visinu snega na Sancevima jer nisam isao tamo da proverim, samo sam rekao da je ta stanica prilicna udaljena od Novog Sada pa mislim da ne oslikava bas realno stanje visine snega u gradu.Videli ste slike koje je okacio drug Joe,okacio sam i ja par fotki dvorista iza moje zgrade,zatrpan auto pod snegom,
oborene jelke od kolicine i tezine snega tako da je od sinoc a i gledajuci vase slike iz Beograda dosao sam do zakljucka da ni u NS nije nista manji snezni pokrivac,a ljudi nek sami procene na osnovu fotografija iz NS i BG da je dubina i visina snega identicna ili priblizno ista
Pa cak i da je razlika 5 cm to bi jos bilo realno,ali NS 14 cm a BG 31 cm,ispada da je kod vas palo vise od duplo vise snega sto bas i nije realno stanju na terenu.
Beograd je juce pre ovih padavina imao 2 cm snega sto znaci da je dobio danas 29 cm novog snega,a Novi Sad je juce imao po sluzbenim podacima 8 cm sto po njima ispada da je danas dobio samo 6 cm novog snega.Po tome ispadnea da je u Bg danas palo 5 puta veca kolicina snega nego u NS,a to nije realno niti je pokazivao ni jedan meteogram.Ako cemo bas precizno na sajtu freemeteo.com meteogram za NS je danas crtao 15 mm padavina,a za BG 18 mm.
Po njihovom merenju onda ispada da je NS od 15 mm padavina dobio samo 6 cm novog snega,a BG od 18 mm padavina 29 cm novog snega.Potpuno nerealno i nije u srazmeri,zar ne?
Edit:A i cini mi se da je jedan moj sugradjanin,cini mi se Miki-NS ako ne gresim pre neki dan nakon one mecave u sredu takodje izrazio negodovanje i sumnju u onih sluzbenih 8 cm snega u NS iako je tog dana palo sigurno bar 15 cm(cak je i okacio slike s kojima je tu svoju tvrdnju i dokazao) jer je u sredu vece ovde bila takodje velika mecava,ali se polovina tog snega istopila u cetvrtak usled visoke temperature.A zasto u sluzbenim merenjima uvek duplo umanjuju realnu visinu snega u NS,e to stvarno neznam,to treba njih pitati koji mere ali mislim da to pocinje da iritira mnoge novosadjane i vredja zdrav razum i logiku.
Rekapitulacija:Sneg je u NS vejao neprekidno jakim intenzitetom uz jak vetar od 4 h ujutru do 12 h, i za punih 8 sati je po njima napadao samo 6 cm novog snega,odnosno
6 cm/8 h= 0.75 cm po jednom satu,vrlo"logicno",odnosno vrlo malo i vrlo nelogicno pri tako jakom intenzitetu padavina i temperaturama u minusu u svim slojevima vazduha