Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Februar 2010 - II dekada  (Pročitano 122471 puta)

Van mreže rade

• AMS Beograd-Karaburma
    • AMS Beograd-Karaburma
Odg: Februar 2010 - II dekada
« Odgovor #420 poslato: 16. Februar 2010. u 12:59 »
Beograd Takt= +4,0oC, promenljivo oblacno.

Van mreže jocozr

• Starost: 30
« Odgovor #421 poslato: 16. Februar 2010. u 13:27 »
 ^^
Eto tih 4-5C koje sam najavljivao juce-prekljuce,dok je GFS crtao 2! RHMZ javlja da je na vracaru 5C.
Kod mene oblacno,takt 1.2C

Van mreže GagiNS

• *
« Odgovor #422 poslato: 16. Februar 2010. u 14:41 »

U Novom Sadu u 14 h izmereno samo +1 C i ne verujem da ce danas biti toplije.

Van mreže Stefano

• Administrator
« Odgovor #423 poslato: 16. Februar 2010. u 15:01 »
Beograd T=6 C, mada meni subjektivno deluje malo hladnije... snega ima jos 20-tak cm u mom kraju ali se intenzivno topi...

Van mreže rade

• AMS Beograd-Karaburma
    • AMS Beograd-Karaburma
« Odgovor #424 poslato: 16. Februar 2010. u 15:13 »
Na Karaburmi Takt= +5,6oC

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #425 poslato: 16. Februar 2010. u 15:59 »
U Beogradu pada slaba kiša, temperatura 6°C. Snijeg već polako odlazi u prošlost, kod mene ga ima još 10-ak cm.
« Poslednja izmena: 16. Februar 2010. u 17:10 Boda Tajson »

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 5.1mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže ciklon

• Starost: 40
« Odgovor #426 poslato: 16. Februar 2010. u 16:32 »
Dok je u BG danas bilo 5C a ja sam u njemu bio do 13h,u NS je bilo 4C a kod mene u Vrbasu 1C.
U Beogradu se vidi da je bio jako veliki sneg,cim se udje u neku manju ulicicu snega koliko hoces,dok su one prvog prioriteta dobro ociscene.Samo kako mi se cini duze ce se sneg zadrzati kod mene na severu nego u Bg ako temperature i sutra budu ovakve.
Izmedju NS i Vrbasa pored puta su visoki smetovi jos od prosle srede,tek se sad vidi koliko su to velike naslage snega,dok njive pored imaju znatno manje snega nego u samom gradu,da li zbog vetra ili nesto meni nepoznato...

Van mreže GagiNS

• *
« Odgovor #427 poslato: 16. Februar 2010. u 16:38 »
Druze Ciklon u Novom Sadu danas nije bilo 4 C i neznam gde si uzvukao taj podatak.Ja pratim prognozu na zvanicnom sajtu RHMZ i za svaki prethodni sat na ikonici za Novi Sad je stojalo 1 C,za sve prethodne sate.A i sad je tako.Idi pa proveri ako ne verujes ;)
Ali moram da priznam da je danas u Novom Sadu sneg krenuo da se topi jer je temperatura presla nulu.Nisam danas merio ali po mojoj proceni ga i dalje u gradu u proseku ima negde izmedju 15-18 cm

Van mreže ciklon

« Odgovor #428 poslato: 16. Februar 2010. u 16:47 »
Sta ima da proveravam,imam u kolima merac temperature,ako je pokazivao 4C bilo je sigurno oko 4C,mozda malo manje ali ispod 3C nema sanse!

Van mreže GagiNS

• *
« Odgovor #429 poslato: 16. Februar 2010. u 16:49 »
Pa ok ti veruj tvom meracu u kolima,a ja verujem zvanicnoj temperaturi republickog zavoda koji je ceo dan objavljivao 1 C za Novi Sad ;)
Da je bila tolika temperatura u gradu koliko ti kazes od snega skoro nista nebi ostalo,a tek je krenuo da se topi.
I temp se mere na 2 m tacno odredjenom i preciznom metodom koja ima svoju proceduru i standard,a to ni jedan merac u kolima ili kucni termometar ne moze precizno izmeriti
jer tu uvek dolazi do odstupanja u odnosu na zvanicne podatke.

Van mreže ciklon

« Odgovor #430 poslato: 16. Februar 2010. u 16:59 »
Ta zvanicna merenja su u onoj istoj stanici kojoj ti neverujes kad meri sneg jer NS po tebi ima svoju posebnu klimu zbog reke i visokih planinskih venaca a stanica je takodje po tebi 10km od centra pa se odluci jer merodavna ili nije.
Cenej je ima 2.5C,Sirig 2C a od Srbobrana je 1C,e sadbi ti hteo da je NS najhladniji u Evropi ali nije a i nema nesto puno snega,jedva ga je ostalo...

Van mreže GagiNS

• *
« Odgovor #431 poslato: 16. Februar 2010. u 17:07 »
Pa dobro druze Ciklon ako ti tako kazes.Kolega Joe je i prekljuce i juce kacio mnostvo slika iz Novog Sada na kojima se lepo vidi koliko"malo snega je palo u Novom Sadu" i to su svi mogli da vide(samo prelistaj 2-3 stranice unazad).
Da si kroz grad prolazio juce sam bi se uverio,a pretpostavljam da si danas kroz grad prosao samo kroz Bulevar Oslobodjenja ili neku vecu magistralnu saobracajnicu gde je sneg naravno pociscen i dobro ugazen na kolovozima i trotoarima zbog velikog intenziteta saobracaja i setaca.Da si se provozao kroz neke sporedne ulice kroz grad video bi koliko ima snega(jos uvek i danas iako je krenuo da se topi).
Zvanicnoj temperaturi RHMZ za Novi Sad verujem,a zvanicnu visinu sneznog pokrivaca sam u nedelju sam otisao i izmerio na Rimskim Sancevima gde oni vrse meranja i svojim ocima sam se uverio da nisu objavili dobar podatak.Bilo je ravno 24 cm u nedelju tamo,samo 2 cm manje u odnosu na visinu snega u gradu koja je ovde kod mene na Grbavici i Limanu iznosila 26 cm.Pitaj Joa ako ne verujes.U parkovima na travnatim povrsinama ga je bilo i preko 30 cm.
Vec danasnja situacija je ne uporediva u odnosu na onaj sneg koji je bio do juce.

Van mreže dikile

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #432 poslato: 16. Februar 2010. u 20:09 »
U Paraćinu oblačno 3C, visina snega 20cm

Na mreži Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #433 poslato: 16. Februar 2010. u 20:35 »
U Novom Selu danas do sredine dana magla,nakon toga oblačno i suvo..Topilo se malo snega nakon 13h,jer je temperatura prešla u plus.Trenutno je delimično oblačno sa sumaglicom,temperatura klizi u negativu.Trenutno 0°C,vetra nema.Istopilo se (sleglo) 3cm danas,tako da ga sada ima 33cm,ubedljivo najviše u Srbiji.
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže GagiNS

• *
« Odgovor #434 poslato: 16. Februar 2010. u 20:37 »
Po najnovijim podacima RHMZ visine sneznog pokrivaca NS 11 cm,BG 16 cm.
Zanimljivo da je BG u subotu nakon padavina imao 31 cm,a NS 14 cm.
Mislim da je Novi Sad danas sigurno izgubio oko 10 cm snega ali to sad ne smeju da prijave jer ako bi skinuli 10 cm sa onih
sluzbenih 14 onda bi u NS morali da prijave visinu od samo 4 cm sto ne bi bilo logicno i bilo bi suvise mala vrednost.
S obzirom da je startna visina od 14 cm bila neregularna sada svaki dan od subote skidaju samo po
1 cm snega u Novom Sadu da bi tako ocigledno prikrili tu svoju gresku i to je sad jasno kao dan ;)
Mislim da ce tek sutrasnji sluzbeni izvestaj prikazati realnu visinu sneznog pokrivaca od 10 cm koliko ce ga do sutra vece ostati.

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #435 poslato: 16. Februar 2010. u 20:41 »
U Knjaževcu pretežno oblačno
Danas Tmax=5.6°C
trenutno T=-0.5°C
uz slab vetar N pravaca
visina snega 20cm
na žalost sve je sigurnije da ćemo u Timočkoj krajini noćas i sutra imati ledenu kišu, za sneg očigledno nema šansi

Van mreže Dejo

• Moderator
  • Starost: 37
    • Sumeteo
« Odgovor #436 poslato: 16. Februar 2010. u 21:18 »
Kod mene je još 8cm snega. Palić je jutros treći dan za redom prijavio 1cm, dok se kod mene istopilo 5-6cm.

Pad temperature uzrokovan je kratkotrajnim razvedravanjem.
T= 0.1°C

Van mreže Boce

• Moderator
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #437 poslato: 16. Februar 2010. u 23:09 »
u 23h u Sjenici umeren sneg
možda ipak i mi u Timočkoj krajini imamo prvo sneg pa tek onda ledenu kišu
T=-1.4°C

Van mreže gabesz20

• Počasni član
  • Starost: 39
« Odgovor #438 poslato: 16. Februar 2010. u 23:17 »
Moguće...da da zato sam i naveo susnezicu pa onda ledenu kisu!U Sjenici interesantna pojava to je sigurno!

Van mreže Boce

• Moderator
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #439 poslato: 17. Februar 2010. u 07:27 »
U Knjaževcu je cele noći padao miks ledenih zrnaca i ledene kiše. Sva sreća što je sadržaj miksa skoro 95% od ledenih zrnaca pa nije tako klizavo na tlu kako bi bilo da je čista ledena kiša. Pri jutru je bilo i pojave snega u miksu. Vidim da severnije u Timočkoj krajini ima i snega.

Tmin=-1.5°C
T=-0.5°C
visina snežno-ledenog pokrivača 20cm

interesantan SAT snimak

« Poslednja izmena: 17. Februar 2010. u 07:54 Boce »