Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Februar 2010 - II dekada  (Pročitano 122493 puta)

Van mreže gabesz20

• Počasni član
  • Starost: 39
Odg: Februar 2010 - II dekada
« Odgovor #380 poslato: 15. Februar 2010. u 09:52 »
Gospodine Snowlover ne morate me upozoravati,ako malo vise otvorite oci,mozete videti da u prognozi se  daju minimalne za jutro i maximalne temp za dan,a ne najniza temp tokom noci!Znaci maloo se opusti i pogledaj kolika je bila temp u Novom Sadu ujutru u 6-7 sati!

U Subotici inace proviruje sunce iza oblaka!

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #381 poslato: 15. Februar 2010. u 11:09 »
Ovde sneg skoro pa prestao
T=0.1°C duva umeren vetar W pravaca

Van mreže Joe

• Administrator
  • Starost: 42
« Odgovor #382 poslato: 15. Februar 2010. u 11:19 »
Od jutros u Novom Sad pada slab sneg, ali intenzitet nije dovoljan za povećanje snežnog pokrivača više od 1cm. Temperatura -2 stepena.

Van mreže dikile

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #383 poslato: 15. Februar 2010. u 11:44 »
U Paracinu rekord ove zime 22cm.I dalje pada slab sneg 0C

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #384 poslato: 15. Februar 2010. u 12:08 »
Evo malo fotki od juče. Uspeli smo da se probijemo do drugarovog placa na Mišeluku u Novom Sadu.

Uskoro nastavak avanture u reportažama na http://www.serbianmeteo.com/smf/index.php/topic,1795.0.html

Inače ovde ima preko 30cm tako da je više snega nego na Limanu gde sam izmerio juče 26cm.

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #385 poslato: 15. Februar 2010. u 12:16 »
U Beogradu oblačno i hladno, temperatura još uvijek u minusu, trenutno -1°C, tako da se snijeg ne topi.
Jutros je bilo veoma slabog snijega, koji sam prespavao. Palo je 0.1mm, tek toliko da bude zabilježen.
Visina snijega jutros 21cm.
Zanimljivo je da je Beograd juče ujutru bio prvi na listi visine sniježnog pokrivača (ako ne računamo planine), a već jutros je negdje pri sredini tabele. Za čas se obrne situacija. :)

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 5.1mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #386 poslato: 15. Februar 2010. u 12:34 »
Evo još slika pošto ne znam kada ću stići da nastavim reportažu. Meni je dah zastajao kakvi zimski prizori.

Van mreže Zika

• Starost: 29
  • student meteorologije u Novom Sadu
« Odgovor #387 poslato: 15. Februar 2010. u 13:39 »
Citat
Meni je dah zastajao kakvi zimski prizori.

uhh stvarno je super,bash je onaj spoj sunca i snega docarao danasnje ''Sretenje gospode'' i sretenje zime i proleca  ;)  :first:

kod mene ceo dan bez padavina oblacno hladno sneg se netopi temp -1'C.
ljubav si mi jedina, ti si moja sudbina

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #388 poslato: 15. Februar 2010. u 13:43 »
Kakava idila danas u Novom Selu....Pretežno oblačno,bilo je malopre nakratko i sunca...Uživancija na skoro 40cm  snega.Temperatura +1°C,duva slab W vetar.
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže Boce

• Moderator
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #389 poslato: 15. Februar 2010. u 14:03 »
u Knjaževcu sneg stao, oblačnost polako tanji tako da sunce probija
temperatura u blagom porastu T=1.5°C

Van mreže Milosh

• Moderator
« Odgovor #390 poslato: 15. Februar 2010. u 15:19 »
U Beogradu temperatura ostade u minusu tokom većeg dijela dana, tako da se snijeg skoro nije ni topio.
Danas ipak nije palo tih 1-2mm snijega koliko su modeli vidjeli, ali stvarno nemamo pravo žalbe nakon ovog zadnjeg snjegopada. :)

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

AMS Miljakovac - 5.1mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže GagiNS

• *
« Odgovor #391 poslato: 15. Februar 2010. u 15:22 »
Gospodine Snowlover ne morate me upozoravati,ako malo vise otvorite oci,mozete videti da u prognozi se  daju minimalne za jutro i maximalne temp za dan,a ne najniza temp tokom noci!Znaci maloo se opusti i pogledaj kolika je bila temp u Novom Sadu ujutru u 6-7 sati!

U Subotici inace proviruje sunce iza oblaka!

Jutros u NS u 7 h je temp bila - 7 C,porasla je samo za 2 stepena u odnosu na noc,tako da je opet bila dosta niza od prognoziranih - 4 C za Vojvodinu.Ali ok niti te kritikujem niti te napadam jer nija lako uvek pogoditi prognoziranu minimalnu jutarnju temperaturu pogotovo kad se pravi jedinstvena prognoza sa jednom ikonicom za celu teritoriju Vojvodine. Uvek ima odstupanja u temperaturi od grada do grada.

Edit: Joe,slike su ti extra :D
Ako je verovati po narodnom verovanju posto je dan na Sretenje u glavnom bio suncan,meda se uplasio svoje senke i vratio u pecinu da spava zimskim snom jos 6 nedelja.
Bice kanda i "baba Marta" prevrtljiva i snezna :D
Inace praznik Sretenja zime i proleca koga slave pravoslavci postoji i u katolickoj religiji s tim da katolici ovaj praznik praznuju po novom Gregorijanskom kalendaru 2 nedelje pre nas i kod njih se ovaj praznik zove"Dan mrmota" i prica i legenda je slicna kao sa nasim medvedom ;)
Izvinjavam se za mali offtopic
« Poslednja izmena: 15. Februar 2010. u 16:47 GagiNS »

Van mreže jocozr

• Starost: 30
« Odgovor #392 poslato: 15. Februar 2010. u 17:16 »
Odlićne fotke Joe!  :super:
GagiNS hvala za info  ;)
Inače da se uključim,minimalna temperatura se odnosi na period od 21h do sutra u 21h,i to je najniža temperatura izmerena između ova dva termina. Svi koji daju prognoze tako prognoziraju,a ne baš za ujutro. . .  :neznam:

U Zrenjaninu delimično oblačno uz sumaglicu,takt -0.2C
Visina snega: 10cm

Van mreže GagiNS

• *
« Odgovor #393 poslato: 15. Februar 2010. u 18:02 »
Ja koliko znam sto se tice RHMZ njihovi termini za jutarnju i vecernju prognoziranu temperaturu se objavljuju za 7 i 19 h,isti termini vaze i za merenja visine sneznog pokrivaca.
A maksimalne dnevne temp. prognoziraju za 13 h.
Za ostale lokalne meteoroloske sluzbe neznam kako objavljuju ali pretpostavljam da su slicni termini.Jedino neznam da li imaju neka pomeranja termina u letnjem periodu godine kada su dani duzi.

Van mreže Boce

• Moderator
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #394 poslato: 15. Februar 2010. u 18:42 »
Ljudi, nepotrebno ulazite u diskusiju oko nekih stvari.
Pošto sam video da je sve počelo postom GagiNS-a oko današnje prognoze, Gabesz je objasnio šta je mislio u prognozi na portalu. Međutim i prognozeri moraju biti oprezni sa ovim vrednostima. Temperature pored ikona trebaju pokazivati prognozirane vrednosti minimalnih i maksimalnih temperatura u toku prognoziranog dana. Znači od 00h do 24h. Najčešće minimalne temperature budu ujutru, ali ima puno primera kad to i nije tako. Isto važi i za maksimalne temperature. Znači ne prognoziraju se max i min temperature za termine. E sad na portalu stoje i prognozirane vrednosti za jutarnje i dnevne temperature. To isto nisu terminske prognoze nego za period jutra (do 7h) i dana (mislim da ne treba dodato pojašnjenje).
izvinjavam se na offtopicu!!!

U Knjaževcu se razvedrilo
T=-0.6°C

Van mreže GagiNS

• *
« Odgovor #395 poslato: 15. Februar 2010. u 19:06 »
Ma sve je ok,u sustini ja sam zadovoljan Gabeszovim prognozama.A tacne i precizne temperature ne mogu pogoditi bas uvek ni profesionalni meteorolozi.
Konkretno RHMZ svakoga dana Tmax za Novi Sad uvek stavi 2-3 stepena visu temperaturu koja se retko kad ostvari.Ali pretpostavjam da to smisljeno i lukavo rade jer sto naprave veci raspon izmedju jutarnje i maksimalne temperature to imaju bolje pokrice da posle kazu"eto pogodilo smo prognozu,temperatura je bila u tom rasponu".
Jer sigurno nikad nece napisati u prognozi jutarnja temperatura ce biti tacno toliko,a dnevna maskimalna tacno ovoliko :D Isto vazi i za padavine kada napisu"bice kise susnezice i snega".Nabroje sve moguce padavine i onda nema sanse da ih neko moze optuziti da su pogresili jer nesto od toga ce sigurno pasti ;D

U Novom Sadu temp. opet u padu,trenutno je - 2 C

Van mreže Milosh

• Moderator
« Odgovor #396 poslato: 15. Februar 2010. u 19:26 »
U Beogradu se djelimično razvedrilo. T -0.7°C, Tmax +0.6°C.
Visina snijega 19cm.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

AMS Miljakovac - 5.1mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže GagiNS

• *
« Odgovor #397 poslato: 15. Februar 2010. u 20:06 »
U Novom Sadu trenutna visina snega prema sluzbenom merenju RHMZ u 19 h "izmereno" 12 cm( mada ga i dalje realno ima oko 20 cm,s obzirom da ga je juce bilo 26 cm),nije se ni danas puno topio zbog temp na nuli.

Van mreže rade

• AMS Beograd-Karaburma
    • AMS Beograd-Karaburma
« Odgovor #398 poslato: 15. Februar 2010. u 20:14 »
Takt= -2,2oC, danas je bilo neznatnog otapanja sneznog pokrivaca.
Tmax= +1,2oC
« Poslednja izmena: 15. Februar 2010. u 20:36 rade »

Van mreže GagiNS

• *
« Odgovor #399 poslato: 15. Februar 2010. u 20:34 »
u 20 h Novi Sad - 4 C,opet medju najhladnijim gradovima.S obzirom da je vedro a ocekuje se sumaglica,temperatura ce sigurno jos padati i bice slicna sinocnoj