Neće biti da je imala malo ledenih dana. . .prethodne dve zime imale su
veoma dugačke nizove ledenih dana.Ti nizovi su trajali oko 20-ak dana, a to nije nekoliko dana
Tako dugačkih nizova ledenih dana nije bilo puno ni u prošlosti,tako da ja mislim da su prethodne 3 (računajući i ovu zimu) zime bile dosta izražene.
narednih barem 5 godina necemo imati ovako hladnu zimu, tj. globalno zagrevanje ce ciniti svoje.
Ova zima bila je za oko 2 stepena toplija od proseka
Hoću reći, ovakva zima je sasvim normalna za ovo područje i ja nisam zapazio da se dogodilo nešto čudno. Snega jeste bilo dosta, padavina takođe, dosta iznad proseka. . .
Amaterko je već ranije pominjao da je ova zima imala punoooo snega, s'obzirom na broj ledenih dana. . .
Ja lično mislim da globalno zagrevanje i ne postoji, ili nije izraženo u tolikoj meri kao što to svetski mediji javljaju.
Takođe, nema to globalno zagrevanje ama baš nikakve veze sa prelaskom zime u leto.
Ja nisam čuo za tu teoriju, ni logiku. . .
A nagli prelazak iz zime u leto ce biti sigurno. Ako je u februaru bilo onako toplo kako ce biti tek kada krajem marta, pocetkom aprila otopli.
Sasvim je normalno da se prelazak iz zime u leto odigra brže, nego prelazak iz leta u zimu. Tako da to nije ništa čudno. . .to je normalna pojava.