Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Mart 2010  (Pročitano 83999 puta)

Van mreže gencic

• Moderator
  • **
  • Starost: 36
Odg: Mart 2010
« Odgovor #260 poslato: 09. Mart 2010. u 17:51 »
Ja sam pomenuo da je cikon malo skrenuo na zapad.

Gde su dokazi? Kako to mi mozemo da znamo da ciklon kasni ili rani?Molim Vas da izbacite slicne ideje iz svojih razmisljanja, jer nema sanse da se to vidi odoka...

Za gagins: Kosava je vetar JI smera koji NIKAKO nije duvao 13.2.2010.
Ono sto je duvalo tad je bio cist zapad ili severozapad.

Van mreže dikile

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #261 poslato: 09. Mart 2010. u 17:52 »
 GagiNs sve se može lako proveriti na forumu u aktuelnim podacima II dekada februar.

Van mreže laky

« Odgovor #262 poslato: 09. Mart 2010. u 18:02 »

Gde su dokazi? Kako to mi mozemo da znamo da ciklon kasni ili rani?Molim Vas da izbacite slicne ideje iz svojih razmisljanja, jer nema sanse da se to vidi odoka...
Ja stvarno nezna ko je rekao da ce ciklon kasniti. To pitaj amerikance oni ce ti reci tacno. A netrebaju ti dokazi nego dobro pamcenje, za to dali je cikon skrenuo ili ne.
U ponedeljak se ciklon krecao jako brzo. Danas je usporio i malo skrenuo ka zapadu. Ja neznam sta je tu problem. Pogledaj :o malo u oblacnost, i videces. Ali za to je sada malo kasno, sve se svodi na naredne sate i dane a ne na vreme od juce.

Van mreže GagiNS

• *
« Odgovor #263 poslato: 09. Mart 2010. u 18:04 »
Pregledao sam arhivu i na jos nekim drugim meteo sajtovima.Situacija tog 13. februara je bila takva da je u pocetku padavina prvih nekoliko sati prvo duvala jaka
kosava koja je sa jugozapada zemlje dogurala ciklon do Novog Sada.(sto je i logicno jer da nije bilo u startu jake kosave ta oblacnost sa juga ne bi ni dosla do Novog Sada jer je takodje bio mediteranski ciklon).Medjutim kad je vejavica zahvatila NS posle toga u ostatku dana je okrenuo da duva severozapadni vetar koji nije dozvoljavao da snezni talas ode gore severnije od Novog Sada,i kao rezultat toga na severu Vojvodine tog dana je palo vrlo malo snega a negde je bilo i potpuno suvo vreme.
Identican scenario bi mogao da se dogodi i sutra.U startu padavina da duva kosava a kasnije sutra vece da okrene da duva severac.

Van mreže dikile

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #264 poslato: 09. Mart 2010. u 18:06 »
Da , da ali sutra nema okretanja na severac , tek u četvrtak krajem dana

Van mreže laky

« Odgovor #265 poslato: 09. Mart 2010. u 18:10 »
E tako vec moze u cetvrtak ali tek uvece. Nema sanse da ce sutra duvati severac.
Koliko ja znam onda ciklon mora da se nalazi severoistocno od nas, da bi duvao severni vetar, ili se varam?  :?:

Van mreže Amaterko

• **
    • METEOLOGOS - Svet meteorologije
« Odgovor #266 poslato: 09. Mart 2010. u 18:14 »
 ^^
Baš ste se raspričali u ovoj temi... ??? ;D Uzbuđenje na vrhuncu... :P

Evo da malo nešto i pročitate, a ne samo da pišete... ;) Pošto sada svi gledate samo ovu temu, onda moram ovde staviti informaciju da se pljuskovi snega dešavaju najčešće u martu mesecu, pa zatim u aprilu, pa zatim u novembru...

Uživajte u daljem nastavku (žurke)... ;) :ziveli: :band:
I ja uživam čitajući post za postom... :D
AMATERKO => istraživač - saradnik BEOGRADSKE ŠKOLE METEOROLOGIJE
METEOLOGOS - Svet meteorologije
http://www.meteologos.rs/

Van mreže laky

« Odgovor #267 poslato: 09. Mart 2010. u 18:16 »
 ^^ 
 :lmao: :) :D

Van mreže gencic

• Moderator
  • **
« Odgovor #268 poslato: 09. Mart 2010. u 18:19 »
Skrenuo u odnosu na sta?U odnosu na neki model i njegova predvidjanja?

Van mreže laky

« Odgovor #269 poslato: 09. Mart 2010. u 18:22 »
Skrenuo je sa putanje koja je bila prognozirana.  :bang: Neznam  :neznam: stvarno u cemu je toliki problem. I sto je toliko tesko shvatiti to.

^^ Ti nikad nisi cuo da cilklon moze da skrene sa putanje?
Ako skrene sa putanje koja je bila prognozirana, sa njim sa i pomera oblacnost a samim tim i padavine. Odma je drugacija prognoza. u ovom slucaju ciklon se malo pomerio i padavine zajedno sa njim.

Van mreže gencic

• Moderator
  • **
« Odgovor #270 poslato: 09. Mart 2010. u 18:28 »
Dobro, ali treba i shvatiti koje prognoze, kog modela, jer ne postoji samo jedna prognoza i jedan model na ovom svetu koji kaze: ciklon ce ici tako i tako i gotovo.Da li si mozda uzeo u obzir to da postoji vise prognoziranih putanja i da je neka tacna?Ili i dalje tvrdis da ti ovako rendgenski pogledas satelitski snimak i vidis da je ciklon ''skrenuo sa kursa''.To ne mogu ni iskusni profesionalci....

Van mreže ljubostinja

• **
  • Starost: 41
« Odgovor #271 poslato: 09. Mart 2010. u 18:34 »
Raspored padavina sutra bice najsliciniji prognozama wrf-arw, konacno sam pronasao model koji za sutra vidi situaciju koja se poklapa sa mojim prognozama. Lepo se vidi na kartama padavina, da u Valjevu izostaju konkretnije padavine, a obilnije padavine se crtaju u kosavskom podrucju i backoj, ovoga sam se i plasio i znao da ne moze biti snega sa SE vetrom. Jedva cekam razvoj dogadjaja sutra...Koliko je pouzdan ovaj WRF-ARW?

Van mreže Joe

• Administrator
  • Starost: 42
« Odgovor #272 poslato: 09. Mart 2010. u 18:34 »
Ja ne znam šta da kažem za ove karte.  :-[ :-[ :-[ Ovo možda nikada više nećete videti da se crta u martu. Ako se ovo ostvari ova zima bi možda bila i najbolja od kada sam se rodio sve ukupno.

GFS meteogram za Novi Sad

Van mreže laky

« Odgovor #273 poslato: 09. Mart 2010. u 18:38 »
Naravno da nisam gledao odoka. Pa koristio sam modele GFS ali ne jedan nego vise njih. I centar ciklona nije bas kao sto je prognozirano u ponedeljak. Ajde da zaboravimo ovo jer ja neznam kako vise da objasnim.  :-[  :ufff:

Van mreže gencic

• Moderator
  • **
« Odgovor #274 poslato: 09. Mart 2010. u 18:46 »
Nema sta da zaboravimo, ja smatram da je centar ciklona bas tamo gde je i bilo prognozirano i trazim od tebe dokaz, kako si zakljucio da nije na tom mestu? Prosto i jednostavno...

Da ne bih dodavao postove nadalje, hocu da kazem da ne moze da se pise napamet kako ko sta stigne i gde hoce...Ovo je egzaktna nauka, pa iako je ovo forum amatera, ne moze da se pise sve i svasta...A ako se na nesto ne zna odgovor onda se kaze ne znam...

« Poslednja izmena: 09. Mart 2010. u 18:59 gencic »

Van mreže laky

« Odgovor #275 poslato: 09. Mart 2010. u 18:51 »
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAaaaaaaaaaaaaaaaaa  :-[ Evo ga centar kod mene, u ruci.  :-[ I gotovo!!!!!!!! :!:
OK ti mislis da nije ja mislim da malo jeste i tacka............................... I sta sad nemam dokaz, a meni i netreba.  :jupi:

Van mreže Amaterko

• **
    • METEOLOGOS - Svet meteorologije
« Odgovor #276 poslato: 09. Mart 2010. u 18:54 »
Sudeći po postovima u ovoj temi, očekuje se vrlo nepovoljna biometeorološka situacija narednih dana. :P

Živa bića-pokretni barometri, a vremenska prognoza-vrlo pouzdana... ???

:lmao: :lmao: :rofl: :rofl:
AMATERKO => istraživač - saradnik BEOGRADSKE ŠKOLE METEOROLOGIJE
METEOLOGOS - Svet meteorologije
http://www.meteologos.rs/

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #277 poslato: 09. Mart 2010. u 18:57 »
Polako Laky  ;) Nema potrebe za nerviranjem  :-\ ...

GFS 12Z manje-više sličan kao 06Z
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #278 poslato: 09. Mart 2010. u 19:07 »
Sudeći po postovima u ovoj temi, očekuje se vrlo nepovoljna biometeorološka situacija narednih dana. :P

Živa bića-pokretni barometri, a vremenska prognoza-vrlo pouzdana... ???

:lmao: :lmao: :rofl: :rofl:

:super: :smartass:

Van mreže laky

« Odgovor #279 poslato: 09. Mart 2010. u 19:20 »
Neznam zasto neko trazi od mene nesto, kada vidi da neznam da objasnim.  :neznam:  Vratimo se mi na sneg i kosavu.  ;)