Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Mart 2010  (Pročitano 83997 puta)

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
Odg: Mart 2010
« Odgovor #280 poslato: 09. Mart 2010. u 19:33 »
Evo malo ETA karata za padavine..Najbolji sneg na zapadu i jugozapadu

NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže gabesz20

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #281 poslato: 09. Mart 2010. u 19:40 »
Kimi sasvim logicna ova prognoza, evo zasto ja spominjev ovo posle podneva zapad zemlje, i zapad Vojvodine....a Timocku krajinu nemozemo da uporedujemo to je drugi svet... Ja cu jos sacekati ECM...

Van mreže gabesz20

• Moderator
« Odgovor #282 poslato: 09. Mart 2010. u 19:53 »
Evo izaso i ECM, najbolja situacija na zapadu Srbije, i Vojvodine.To je i molje misljenje da ce tako i biti..i naravno Timocka krajina.

Van mreže laky

« Odgovor #283 poslato: 09. Mart 2010. u 20:16 »
Evo na prvom programu, na vremenskoj prognozi kazu da na severu padavine tek uvece. Sta sad? Jel to tacno posto sve pokazuje da ce padavina biti vec tokom noci.   :neznam:

Van mreže dusan

• **
  • Starost: 48
« Odgovor #284 poslato: 09. Mart 2010. u 20:28 »
Pa EC ih ni ne vidi pre sutrasnje veceri.GFS se drzi svog trenda vec par dana dok drugi modeli dosta saraju.Mada kosava nece dozvoliti bas 20mm snega na severu Srbije.Kao sto Gabesz rece zapad i timocka krajina imaju siguran obilan sneg sutra sto je lepo za pracenje ali takav sneg u martu pogotovo u ovim podrucjima samo ce napraviti katastrofu narednih dana.Posebno se to odnosi na zapad Srbije jer ce reke topljenjem snega u Bosni opasno porasti.Veliki sam ljubitelj snega ali mu se sutra i ne radujem nesto narocito.

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #285 poslato: 09. Mart 2010. u 20:30 »
Za razliku od GFS-a, WRF konkretno za Beograd crta dva talasa padavina, u oba po 10-ak mm. Prvi talas bi trajao od 03UTC noćas do 12UTC sutra, a drugi od sledeće noći 00UTC do četvrtka u 15UTC.
Ovaj prvi talas bi dogurao negdje do linije Beograd-Novi Sad, a drugi bi zahvatio veći dio Srbije, osim krajnjeg jugoistoka.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 80.5mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže ciklon

• Starost: 40
« Odgovor #286 poslato: 09. Mart 2010. u 20:32 »
Ode covek na 3 sata od kuce i kad se vrati nadje tri nove stranice u istoj temi,pa da ste toliko pisali u skoli ovo bi bio forum vukovaca!  :lmao:
Nece ova situacija podsecati na 13.02,ne daj Boze,mozda 10.02. ili 6.02 kad je severozapad prosao najbolje!
Ne vrede nam vise modeli,sad jedino radar moze da nam kaze gde ce padavine a ni on nije skroz pouzdan.

Dnevnik 2 se zavrsio s tim da se u celoj zemlji ocekuje 20 cm snega osim na severu,tamo padavine tek uvece i to nesto slabo i naravno sever najtopliji.Ja ne znam koje modele oni gledaju ali iste ne gledamo....

Serbianmeteo vs. Dnevnik 2 & Rhmz
                                                           :lmao:

Sad javno izjavljujem da nikad vise necu pogledati ovaj meteorogram ako me opet,po ko zna koji put ove zime najstrasnije prevari! Ne ocekujem sve ovo naravno ali bar pola u vidu SNEGA!!!!

« Poslednja izmena: 09. Mart 2010. u 20:44 ciklon »

Van mreže gabesz20

• Moderator
« Odgovor #287 poslato: 09. Mart 2010. u 20:51 »
Ciklon realno ocekuj tamo kod tebe 8-10 cm snega, i neces se puno iznenaditi!

Van mreže laky

« Odgovor #288 poslato: 09. Mart 2010. u 20:57 »
Stavrno izgleda ni modeli ne pokazuju pravo vreme za sutra. Samo ce nam radar pomoci i kosava odmoci.  :kick:
 ^^ A i vise nam netreba sneg bar ne meni, covece mart je, jos malo pa ce prolece, a zime kao da sve vise jaca.  :-\

Van mreže dusan

• **
« Odgovor #289 poslato: 09. Mart 2010. u 20:58 »
Ja u Zrenjaninu ni neocekuje pokrivac a GFS crta 25mm

Van mreže jocozr

« Odgovor #290 poslato: 09. Mart 2010. u 20:58 »
Sudeći po postovima u ovoj temi, očekuje se vrlo nepovoljna biometeorološka situacija narednih dana. :P

Živa bića-pokretni barometri, a vremenska prognoza-vrlo pouzdana... ???

:lmao: :lmao: :rofl: :rofl:

E nek si im reko!  ;D  :lmao:  :P

Za razliku od GFS-a, WRF konkretno za Beograd crta dva talasa padavina, u oba po 10-ak mm. Prvi talas bi trajao od 03UTC noćas do 12UTC sutra, a drugi od sledeće noći 00UTC do četvrtka u 15UTC.
Ovaj prvi talas bi dogurao negdje do linije Beograd-Novi Sad, a drugi bi zahvatio veći dio Srbije, osim krajnjeg jugoistoka.

U potpunosti se slažem sa tobom oko tumačenja WRF modela  :super:
Vrlo zanimljivo. . .modeli manje više crtaju istu količinu padavina za Beograd, pa i Zrenjanin ali što hje zanimljivo u različim vremenskim intervalima i različit intezitet padavina se crta. Pitam se koji li će model pogoditi,ako uopšte i pogodi  :o

Ja u Zrenjaninu ni neocekuje pokrivac a GFS crta 25mm

Misliš  :?: Važi.
Evo ja kažem d aće pasti oko 10cm  ;)  :super:
Pređe li 5cm ja sam pogodio.  :)

Koliko ti očekuješ snega kod mene  :?:

Van mreže ciklon

• Starost: 40
« Odgovor #291 poslato: 09. Mart 2010. u 21:07 »
Pa po njihovom ostalo je jos 12h do padavina kada je izasao taj meteorogram i oni daju oko 30mm,zasto bi ja ocekivao samo 10 cm snega,znam da ce promasiti ali kako onda daju takav scenario.
Tih 10 cm moze da mi donese 7-8 mm a oni crtaju 4 puta vise,ej 4 puta!!!

Van mreže laky

« Odgovor #292 poslato: 09. Mart 2010. u 21:21 »
 ^^  E i ja se svo vreme pitam, kako onda mogu da daju tako "lazne" informacije. Znaci da ce onda zeznuti "puno" ljudi. Svi govore drugacije, zbunis se od toliko razlicitih informacija.

Van mreže dusan

• **
« Odgovor #293 poslato: 09. Mart 2010. u 21:23 »
Ako bude manje od 5 ja sam pobedio,jel tako Joco?

Van mreže jocozr

« Odgovor #294 poslato: 09. Mart 2010. u 21:32 »
Ako bude manje od 5 ja sam pobedio,jel tako Joco?

Tako je, sasvim fer i korektno.  ;) Ja sam bio dosta grub prema sebi, prognozirajuci cak 10cm (iako mi je nekako najrealnije 8cm) ali eto. Pa sad kako hoces,ili prihvati 10 ili 8,odnosno ako bude manje od 5 dobijas ti, ili ako bude manje od 4cm pobedjues ti?  ;)

Inace moj profesionalni softver (instaliran kada i AMS na magistrali) sutra pognozira i do +2C u Zrenjaninu,uz susnezicu od 10h,pre toga sneg. Pocetak padavina oko 4 ujutru. . .
Takodje sfotver prognozira 4cm snega do petka ujutro,sto vise lici na Dusanovu prognozu.
Cesto pogadja,pa sam se sada malo zabrinuo  :o

Van mreže gabesz20

• Moderator
« Odgovor #295 poslato: 09. Mart 2010. u 21:51 »
Ciklon:Ta kolicina koju crta GFS je skoro nemoguce da se ostvari...dugacko je to sad objasniti zbog cega, zato ga se treba bataliti zato se i retko vida da ga ja i linkujem, dobro ponekad se desi kada je realno. Za Novi Sad nebi iskljucio 20-25mm padavina, a da ne pricam o Loznici de bi moglo ici i preko 30mm, sto nije cudno ako i bude tolko snega u Loznici, zna to da se desi cesto tamo, pogotovo u pocetku zimske sezone, i pred kraj zimske sezone

Joco za Zrenjanin isto oko 8-10 cm, mozda bude malo vise!

Sto se tice Subotice, ocekujem do kraja padavina 5-7 cm snega, pocetak jacih padavina tek tokom sutrasnjih kasnijih vecernjih sati.

Za Timocku Krajinu imamo experte, oni poznaju njihov predeo, tako da je od njih najbolje cuti realno sta se ocekuje.

Van mreže dikile

• Moderator
« Odgovor #296 poslato: 09. Mart 2010. u 22:00 »
Ljudi ja postavio prognozu pa šta bude....

Van mreže gabesz20

• Moderator
« Odgovor #297 poslato: 09. Mart 2010. u 22:04 »
Pa dobro Dikile, realna je ovo prognoza! Mada mozda Sombor ima 10 cm mozda i preko

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #298 poslato: 09. Mart 2010. u 22:19 »
U Timočkoj krajini sutra će početi sneg u toku prepodneva,a li se jače padavine očekuju kasno popodne, uveče i u toku naredne noći. Procenjujem da će pasti 10-20cm snega. Temperatura od -6°C do -2°C.

Van mreže dikile

• Moderator
« Odgovor #299 poslato: 09. Mart 2010. u 22:25 »
Pa zbog toga ja nisam ni stavio više snega od 10cm za sutra , na istoku i jugoistoku obilnije padavina tokom naredne noći.