Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Mart 2010  (Pročitano 85203 puta)

Van mreže Sic

• **
Odg: Mart 2010
« Odgovor #320 poslato: 10. Mart 2010. u 13:29 »
Joco, opustise i gledaj ovaj lepi oblak sto ce da nas zatrpa, trenutno je jugo zapadno nekih 100 km od beograda....

Van mreže jocozr

• Starost: 31
« Odgovor #321 poslato: 10. Mart 2010. u 13:35 »
 ^^
Važi druže  ;)
Da,biće snega večeras.
Ali mi se trenutno strujanje ne sviđa,kao da će sve preko Beograda pa zatim prema Novom Sadu, zaobilazeći Zrenjanin.
Nadam se da će doći do promene strujanja i jačanja padavina na jugoistoku,odnosno jačanja ciklona uopšte.

Van mreže GagiNS

• *
« Odgovor #322 poslato: 10. Mart 2010. u 14:58 »
Joco ne brini,nema sanse da ce oblak zaobici Zrenjanin jer je u istoj dijagonali kao i Novi Sad,a oblacnost se krece od jugozapada prema severoistoku zemlje i glavnina padavina ce doci do nas tek negde veceras posle 22 h i mecava ce trajati tokom cele noci sve do sutra do podne.Mora pasti minimalno 10-15 cm snega iz ovog ciklona a ponegde mozda i preko 20 cm ;)

Van mreže jocozr

« Odgovor #323 poslato: 10. Mart 2010. u 15:01 »
 ^^
Nadam se da će tako biti druže i potpuno te podržavam.
Međutim kada pogledam radar, i napravim animaciju vidim da se oblaci kreću prema severozapadu i severu,i Zrenjanin će samo zakačiti.
E sad. . .taj radar me je već nekoliko puta zeznuo,tako da ipak više verujem sebi,tebi i modelima. A možda okrene strujanje i na radaru. . .
Kao što si i rekao, glavnina padavina nas ionako očekuje tek večeras i tokom noći.  :)  ;)

Van mreže GagiNS

• *
« Odgovor #324 poslato: 10. Mart 2010. u 15:19 »
Malopre sam pogledao radar i neverovatno koliko sporo se oblacnost kretala od jutros od 5 h do 15 h,oblak se nije pomerio ni za 100 km za tih desetak sati pa sam na osnovu toga procenio da ce oblacnost u Vojvodinu stici tek u kasnim vecernjim casovima,medjutim Joco pogresio sam.Sneg ce nam stici mnogo ranije.U Novom Sadu vejavica pocinje vec negde posle 16 h,a kod tebe u Zrenjanin sneg stize vec negde oko 17 h,najkasnije u 18 h :D

Van mreže dusan

• **
  • Starost: 48
« Odgovor #325 poslato: 10. Mart 2010. u 17:11 »
12z smanjio padavine

Van mreže Joe

• Administrator
  • Starost: 43
« Odgovor #326 poslato: 10. Mart 2010. u 17:18 »
Meni Dule deluje da je povećao količinu padavina.  :o Videćemo meteograme. Mislim da je sutra pre podne i noćas crtao slabiji intenzitet padavina.

Van mreže jocozr

« Odgovor #327 poslato: 10. Mart 2010. u 17:21 »
 ^^

Na kraju neće biti ni jedno ni drugo. . .mada ništa ne znamo pre meteograma.  ;)
Meni deluje da je količina padavina ostala ista.

EDIT

Kolicina prognoziranih padavina u Zrenjaninu bez promene. Najjaci intezitet ocekuje se veceras (samo sto nije pocelo prema GFS-u - a znam da tako nece biti,tj. nema padavina pre 20h). . . i tokom noci.

« Poslednja izmena: 10. Mart 2010. u 17:48 jocozr »

Van mreže dusan

• **
« Odgovor #328 poslato: 10. Mart 2010. u 18:07 »
Ja ipak na osnovu radara mislim da ce i u Zrenjaninu sneg poceti za jedno sat vremena.Mada zbog ovako jake kosave i dalje mislim da je 5cm gornja granica.Ako gresim srecan cu Joci platiti pice.  :D

Van mreže Sic

• **
« Odgovor #329 poslato: 10. Mart 2010. u 18:19 »
Da li neko ima predstav kad bi mogla u Beogradu ova ledena kisa da predje u sneg? -3C je kod mene a led pada kao lud, nije cak ni ledena kisa nego led koji kad udari po usima i obrazima uz ovaj vetar porpilicno boli!
Ovo moze i u aktuelne prilike...

Van mreže GagiNS

• *
« Odgovor #330 poslato: 10. Mart 2010. u 18:51 »
Prosto neverovatno kakve se stvari nocas desavaju.Isti ciklon,ista oblacnost,temperature sad vec svuda ispod nule,a u Novom Sadu cist sneg kao suza,a u Beogradu pada ledena kisha.Stvarno neverovatno...
Mislim da ti druze Sic na to pitanje ni profi meteorolog ne biti mogao dati jasan i precizan odgovor.Od Boga sve zavisi kome ce dati sneg a kome kishu ;D

Van mreže Sic

• **
« Odgovor #331 poslato: 10. Mart 2010. u 19:22 »
Jok, preslo u kisu odavno, i sad ce ovako tokom noci da sije :)

Van mreže topalovic

• *
« Odgovor #332 poslato: 10. Mart 2010. u 19:40 »
evo i okolina obrenovca posle ledene kise poceo sneg
Samo šest miliona ljudi ima čast da živi u Srbiji,ostali nemaju tu čast ali imaju sve drugo.

Van mreže dusan

• **
« Odgovor #333 poslato: 10. Mart 2010. u 19:47 »
Novi EC izgleda snezniji za Vojvodinu nocas i sutra pre podne.Prestanak snega tek popodne.A najace padavine od ponoci do nekih 9-10 casova ujutro.Ako kosava nastavi da duva ovakvom snagom ujutro ce biti haos.Inaceove godine svi ozbiljniji snegovi su padali u petak vece ili vikendom a ovo je prvi posle koga dolazi radni dan.Bice svasta,...

Van mreže jocozr

« Odgovor #334 poslato: 10. Mart 2010. u 19:50 »
Apsolutno se slazem sa tobom za sve cinjenice koje si izneo u prethodnom postu!  :o  :super:
Izgleda da ipak ti castis  ;D  ???
Sa druge strane radar ne obecava jos puno padavina, do ponoci i to je to. . .  ::)  :neznam: e baz me zanima sta ce na kraju biti.

Van mreže dusan

• **
« Odgovor #335 poslato: 10. Mart 2010. u 22:28 »
Sve se danas odvijalo po za zimu najboljem EC modelu.On takodje vidi slabljenje snega narednih par sati(pricam o severu zemlje-Vojvodini) ali ono pravo ocekujemo tek posle ponoci i sutra pre podne.Tem. po visini su u minusu ali one na dva metra su oko 0 ili blagi plus.Medjutim i za sadasnje vreme on daje tem. oko 0 ali ona je u minusu pa bi taj jedan stepen mogao da bude odlucujuci kada je rec o snegu u toku sutrasnjeg dana.Jedino je zapad i severozapad Vojvodine u sigurnoj zoni sto se toga tice.

Van mreže jocozr

« Odgovor #336 poslato: 10. Mart 2010. u 22:33 »
Pa sta ja znam,ajde reci cu veceras. Ali mislim da je to region Vrsca. . .jugoistocni Banat.

Prema javljanju kolege iz Vrsca tamo bez trunke snega jos uvek. . .a vidim nije nista izmereno ni u 19h.
Dikile ima li kod tebe snega?   ???  ;)

EDIT

Kod mene ima malo snega nije to ni 1cm tek da se kaže da je pao. Ali je košava danas divljala.
temperatura -1C

Aaaa znaci palo je nesto. . .u odnosu na Vrsac.  ???
Videcemo stanje ujutro. . .ali izgleda da cu ja "pobediti".  :P

Sve se danas odvijalo po za zimu najboljem EC modelu.On takodje vidi slabljenje snega narednih par sati(pricam o severu zemlje-Vojvodini) ali ono pravo ocekujemo tek posle ponoci i sutra pre podne.Tem. po visini su u minusu ali one na dva metra su oko 0 ili blagi plus.Medjutim i za sadasnje vreme on daje tem. oko 0 ali ona je u minusu pa bi taj jedan stepen mogao da bude odlucujuci kada je rec o snegu u toku sutrasnjeg dana.Jedino je zapad i severozapad Vojvodine u sigurnoj zoni sto se toga tice.

Bice sutra bljuzgavice i temperature u plusu sigurno pozitivna,ako ne i 1C na kratko).  ;)
Znam da to nije srecna vest za nas, ali sta da se radi. . .nema veze, ne treba sad ocekivati previse, dosta je i tih 10cm,koje ja ocekujem do prestanka padavina.  :)
« Poslednja izmena: 10. Mart 2010. u 22:44 jocozr »

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 35
« Odgovor #337 poslato: 11. Mart 2010. u 08:46 »
Novi WRF crta značajnije otopljenje u toku dana, temperatura do +7°C, a večeras i u toku noći ponovo kiša. Moram vam priznati da mi je pomalo čudno ovo otopljenje, s obzirom da na ovom istom meteogramu piše da će biti oblačno do kraja dana, a pritom neće biti ni tople advekcije, tako da nema šanse da temperatura ode ovako visoko. Moje mišljenje je da neće ići preko +2°C.
Ne bi bilo prvi put ove zime da WRF napravi ovakvu grešku... Kada bi ove večerašnje padavine ipak bile u obliku snijega, došlo bi do značajnijeg povećanja sniježnog pokrivača (ovdje ima oko 6mm, a toliko crta i GFS otprilike).

padavine u januaru 2025:
AMS Miljakovac 18.3mm
prosek (Vračar) - 47.9mm

padavine u februaru 2025:
AMS Miljakovac - 21.0mm
prosek (Vračar) - 43.5mm

Van mreže gencic

• Moderator
  • **
  • Starost: 36
« Odgovor #338 poslato: 11. Mart 2010. u 09:58 »
Vala Milose, kako raste ova temperatura i pored padavina(koje nisu zanemarljivog intenziteta) ne bih se iznenadio da dodje do 5c....Gfs promenio sliku i dojucerasnje dane sa temperaturom do 0 pretvorio u oscilacije od -1,-2 do 5 c svaki dan...

Van mreže gabesz20

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #339 poslato: 11. Mart 2010. u 09:59 »
Od ovog ce biti tesko cist sneg u Beogradu...susnezica naravno nije iskljucena, padavine bi se sad trebale ponajvise u Vojvodini, ne bi bilo tu problema, al padavina vec nece biti... A ako bude minusa a bice, opasno ce biti na dosta mesta u Srbiji,izuzev Vojvodine!Moguca ledena kisa, susnezica, koja bi se ledila pri tlu.... Bice opasna noc