Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Mart 2010  (Pročitano 83998 puta)

Van mreže laky

Odg: Mart 2010
« Odgovor #40 poslato: 27. Februar 2010. u 23:48 »
 :sos: :kick: :bang: lol ali gde vi gledate sve te modele? na kom sajtu? :o

Van mreže ciklon

• Starost: 40
« Odgovor #41 poslato: 27. Februar 2010. u 23:55 »
Ovde uglavnom gledam sve modele ali ima tih sajtova jos dosta.Na forumu ima posebna tema gde ima mnostvo sajtova na kojima se mogu pratiti razni modeli.
http://www.wetterzentrale.de/topkarten/fsavneur.html

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #42 poslato: 28. Februar 2010. u 08:45 »
EC od jutros mnogo bolji  od GFS-a po pitanju rasporeda baričkih sistema.
Cikloni u Sredozemlju su južnije i ne beže ka centralnoj Evropi, tako da nam nesmetano prilazi hladan vazduh sa severa. Videćemo narednih dana kako će se razvijati situacija.

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #43 poslato: 28. Februar 2010. u 09:15 »
 ^^ ^^ Tako je Boce,ne viđa se često da EC bude bolji od GFS-a...ali videćemo  :)  ;)
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže dikile

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #44 poslato: 28. Februar 2010. u 17:58 »
Sutra ponovo moguce obilnije padavine u centralnim predelima.U petak i za vikend sve izvesnuje da cemo videti pahulje , a temperature od 0C do 5C.

Van mreže Sic

• **
« Odgovor #45 poslato: 28. Februar 2010. u 18:06 »
Sutra ponovo moguce obilnije padavine u centralnim predelima.U petak i za vikend sve izvesnuje da cemo videti pahulje , a temperature od 0C do 5C.
Ali ta 0 kad nema padavina a 5 bas za vreme padavina :p

Van mreže Boce

• Moderator
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #46 poslato: 28. Februar 2010. u 18:23 »
Po poslednjem GFS-ovom izlazu teško će nizine videti pahulje ali to ništa ne znači.
Ionako je do jutros davao debeli plus za vikend.

Van mreže ciklon

« Odgovor #47 poslato: 28. Februar 2010. u 19:26 »
Pocetak marta ce biti slican kao i proslogodisnji,setimo se samo te jednolicnosti koja se ponavljala iz dana u dan,slobodno mogu reci kandidat za najdosadniji mesec godine!
Ali...sve je moguce...ove godine smo se vec nagledali dosta zanimljivih vremenskih dogadjaja,mozda se nastave i u sledecem mesecu.

Van mreže JOPA

• Starost: 2020
« Odgovor #48 poslato: 28. Februar 2010. u 19:30 »
Postoje dvije opcije - prva je nešo toplija uz možda malo snijega, a druga hladno i stabilno kako vidi zadnji GFS. To je što se kopnenog dijela tiče, a ovaj Jadranski.... mislim da je svim stanovnicima koji žive uz obalu duž cijele obale dosta kiša. Pa čovječe ovde već dugo nije bio jedan sunčan dan bez oblaka. Dakle, ja sam za ovo drugo. Dosta mi je kiše, koliko je palo  :o

Van mreže Kimi

• Moderator
« Odgovor #49 poslato: 28. Februar 2010. u 19:44 »
Baš me vesele ove karte večeras  :D  :) ...Čini se da su malo po malo sve bolje za naše područje...Ako,i treba da padne sneg,nego šta,prošle godine je sneg pao na prvi dan proleća.Nadam se da će ovaj mart biti repriza prošlogodišnjeg,odnosno da će biti interesantno za praćenje  :D :D..Lepo kaže narodna izreka da ako na božić bude toplo i zeleno (odnosno ako nema snega) da će sneg pasti na  Uskrs  :o Naravno da je to dosta nerelano ,ali da se očekivati hladan mart  :D

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže Kimi

• Moderator
« Odgovor #50 poslato: 28. Februar 2010. u 20:10 »
Jao kakav EC 12Z  :o  :)

AC nad Atlantikom postojana,Sredozemlje aktivno,šta reći  :D

A inače u 240-om satu po EC-u se desi nešto što se stvarno nije desilo ovde godine-Doslovno ceo Atlantik je pod anticiklonom

Van mreže ciklon

« Odgovor #51 poslato: 28. Februar 2010. u 20:19 »
Kimi ovi izlazi su odlicni i nadam se da ce se ostvariti ali repriza proslogodisnjeg bi bila katastrofa,repriza 2005. godine bi bilo nesto najlepse sto bi nas moglo snaci!

Van mreže laky

« Odgovor #52 poslato: 28. Februar 2010. u 21:12 »
Izgeda da ja dosta toga neznam. Pokusavao sam da nadjem te EC i druge modele, ali nisam uspeo. Jel ima na forumu objasnjeno sta znace ti modeli ako ima neka mi neko napise gde se nalazi. Na sajtu http://www.wetterzentrale.de/topkarten/fsavneur.html ima nekih modela ali nema na primer taj Ec ili ima, ali ja neznam.

Van mreže ljubostinja

• **
  • Starost: 41
« Odgovor #53 poslato: 28. Februar 2010. u 21:19 »
Evo ovde imas EC meteograme, dosta mesta je pokriveno http://www.yr.no/place/Serbia/Other/. EC se pokazao kao pouzdaniji ove zime od gfs tako da za vikend mozemo ocekivati snezni pokrivac.

Van mreže laky

« Odgovor #54 poslato: 28. Februar 2010. u 21:22 »
http://www.hidmet.gov.rs/podaci/meteo/novisad_30.gif
Ljudi HMZS je objavio prognozu za mart. Meni se bas i nesvidja. Ako je tacan zahladjenja bas i nece biti, tj. bice ga samo dan-dva.

Van mreže Boce

• Moderator
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #55 poslato: 28. Februar 2010. u 21:31 »
Laky mani se RHMz-ove dugoročne prognoze to može da upali jednom u sto godina.
Takođe ne veruj potpuno www.yr.no , jeste da on koristi EC ili ti ECMWF (tak ose zove puni imenom) ali ga baš ne prevodi najtačnije na terenu. Moja preporuka za EC(MWF) da ga gledate u globalu na http://www.wetterzentrale.de a ako hočete detalje na http://www.meteogroup.co.uk gde se morate registrovati da bi ga gledali.

Sad da se vratim na EC karte od večeras koje su neverovatno snežne i hladne od dolazećeg vikenda.
Nije tu ništa sigurno ali je dobra tendencija koju gura EC a i GFS je počeo da gleda u tom pravcu.

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #56 poslato: 28. Februar 2010. u 23:15 »
Ja se samo nadam da neće biti naročito obilnih padavina narednih dana, ne bi li se ove rijeke malo smirile i povukle...
Neću detaljnije komentarisati izlaze modela. Razumjećete me, nemam više živaca, mnogo sam se umorio u februaru. :)

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 80.5mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže 10C-25C

• *
« Odgovor #57 poslato: 28. Februar 2010. u 23:32 »
Pa,što se mene tiče može da padne i 2m snega pošto ne idem više kolima(više ne radim :bang:) :neznam:
-3C...32C

Van mreže jocozr

« Odgovor #58 poslato: 01. Mart 2010. u 00:31 »
Ja se samo nadam da neće biti naročito obilnih padavina narednih dana, ne bi li se ove rijeke malo smirile i povukle...
Neću detaljnije komentarisati izlaze modela. Razumjećete me, nemam više živaca, mnogo sam se umorio u februaru. :)
Tako je Miloše.  :super:
Stvarno mi nije jasno kako priželjkujete nove padavine pored ove vanredne situacije na istoku zemlje :?:  :-\
Ukoliko dođe do novih padavina koje se crtaju,a doći će, pogoršaće se situacija u čitavoj zemlji,pogotovo južnije od Beograda.
Ja se u ovakvoj situaciji iskreno ne bih radovao. . .da živim negde u ugroženim područjima.  :pop:

Meteogram 18Z GFS za Zrenjanin:

Van mreže Boce

• Moderator
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #59 poslato: 01. Mart 2010. u 09:17 »
Modeli (GFS i EC) od jutros vide svašta u narednih 10-ak dana. Prilično im se razilaze stavovi ali uglavnom po pitanju padavina tj. GFS vidi od naredne nedelje početak dominacije anticiklonalnog polja nad većim delom južne Evrope dok EC nastavlja sa aktivnim Sredozemljem. Hladnije vreme je vrlo izvesno a šta će pratiti takvu situaciju videćemo narednih dana. Možda žene u nekim delovima Srbije dobiju sneg kao poklon za 8.mart.