Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Mart 2010  (Pročitano 83939 puta)

Van mreže zeljko

• *
Odg: Mart 2010
« Odgovor #60 poslato: 01. Mart 2010. u 13:44 »
Hm... Ako bude kako sada crta GFS (06z) svi južno od Beograda treba polako da pripremaju čamce...

Biće kiše, a biće i snega, a tek poplava što će biti...  :hitna:

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #61 poslato: 01. Mart 2010. u 13:50 »
GFS odusato od jutrošnjeg suvog scenarija, a tako sam i očekivao.
Slažem se Željko sa tvojom konstantacijom. Ako budemo imali i početkom marta nastavak aktivnosti u Sredozemlju, a izgleda da hoćemo, biće još neprospavanih noći pored nabujalih reka u Srbiji.

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #62 poslato: 01. Mart 2010. u 15:12 »
Kako sada stvari stoje,čini se da će u nižim predelima već u noći četvrtak na petak i u petak prepodne biti snega.

Kao što Boce reče,GFS se usaglasio sa EC-om da se aktivnost u Sredozemlju i dalje nastavlja....Za sada, po GFS-u i pored te aktivnosti, mi bi i dalje imali niske temperature i sneg,dok EC takođe vidi upad tog hladnog vazduha u Sredozemlje,ali on ode previše zapadno tako da bi smo imali više temperature,a samim time bi bilo pretoplo za snežne padavine.
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže dikile

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #63 poslato: 01. Mart 2010. u 17:16 »
Jao ljudi će izginemo od vodu... :crutch:

Sada bez šale.Stanje narednih dana baš alarmantno, i mala kišica može da napravi haos, a tek ovo što crta :-[

Van mreže dusan

• **
  • Starost: 48
« Odgovor #64 poslato: 01. Mart 2010. u 19:47 »
Sve mirise da bi ova zima koja je bila jedna od boljih u zadnjih dosta godina mogla da priredi pravu labudovu pesmu.Blok je siguran i to takav kao da je pocetak januara a ne mar mesec.Sredozemlje i dalje veoma aktivno a kao i mnogo puta do sada modeli dosta razliciti od izlaza do izlaza,oce li ciklona ka nama ili na zapad.Sigurno da opet ima zanimljivih karti za pracenje.

Van mreže ciklon

• Starost: 40
« Odgovor #65 poslato: 01. Mart 2010. u 20:05 »
Ima jos dosta vremena do vikenda,bice zahladjenja a i padavine,gde i koliko to se jos uvek samo nagadja.
Srbiji juzno od Beograda nisu potrebne bas nikakve padavine,nama na severu ne bi smetale ali za sad su nesto manje sanse za nas.

Van mreže Boce

• Moderator
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #66 poslato: 01. Mart 2010. u 20:17 »
Padavina će skoro pa sigurno biti ali temperature zavise od polažaja ciklona. Biće kao i uvek u ovakvim situacijama pomeranja do poslednjeg trenutka.

Van mreže ciklon

« Odgovor #67 poslato: 01. Mart 2010. u 21:03 »
Skoro svi modeli vide ciklon na istom mestu u cetvrtak,a u petak ga GFS i EC vide nesto istocnije od ostalih modela.
Menjace se to dosta do petka,kao sto Boce rece do poslednjeg trenutka!

Van mreže laky

« Odgovor #68 poslato: 01. Mart 2010. u 21:49 »
Neki italijanski sajt. Neznam dali je potpuno tacan, vi procenite. Ali kaze da topao vazduh iz afrike i hladan sa severa stvaraju te mnogobrojne ciklone u mediteranu, koji se nazalost krecu prema nama. Ova tri su sledeca tako da ocekujte jos puno padavina. Prvi stize u sredu uvece. A u cetvrtak ce doneti jako nestabilno vreme.
http://www.3bmeteo.com/flashnews_images/1267458910-TECNICA_01_03_10_TERZA.jpg

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #69 poslato: 01. Mart 2010. u 22:09 »
Noćas se opet kišurina da se ispada  :hitna:  :crutch:  :-[

NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže Dejo

• Moderator
  • Starost: 37
    • Sumeteo
« Odgovor #70 poslato: 01. Mart 2010. u 22:50 »
Baš puno padavina u tvom kraju Kimi, kod mene samo 7 mm u istom periodu od kojih 6mm u četvrtak. Sa sve većim izgledima da to bude sneg, ali videćemo još temperature na nižim slojevima.

Van mreže ciklon

« Odgovor #71 poslato: 01. Mart 2010. u 23:09 »
Ja od 12.02. vise ne gledam meteogram ali mislim da u noci cetvrtak na petak moze biti snega kod mene...

Van mreže Boce

• Moderator
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #72 poslato: 02. Mart 2010. u 07:28 »
Ovo što GFS crta od jutros miriše na vlažan sneg kod nas na istoku još od četvrtka.
Videćemo šta će od svega ovoga biti na kraju.

Van mreže Dejo

• Moderator
    • Sumeteo
« Odgovor #73 poslato: 02. Mart 2010. u 07:57 »
Ono što crta GFS je četvrti put ove zime položaj ciklona koji daja padavine do Novog Sada, a severnije vrlo malo, a kod mene ništa :D sva sreća pa smo već navikli... Za subotu su malo povoljnije šanse, ali do tad ima vremena.

« Poslednja izmena: 02. Mart 2010. u 08:13 Dejo »

Van mreže Boce

• Moderator
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #74 poslato: 02. Mart 2010. u 08:54 »
I EC slično vidi razvoj situacije do kraja nedelje
Moje viđenje situacije je ovakvo.
Četvrtak: Kiša u većem delu Srbije osim severa Vopjvodine gde neće biti padavina. Već popodne i krajem dana će biti uslova za susnežicu i sneg, prvo u brdsko planinskim krajevima a onda i u nižim predelima
Petak: Susnežica i sneg južnije od Beograda
Subota: Ujutru slab do umeren mraz. Preko dana hladno i suvo
Nedelje: Ujutru mraz, preko dana malo toplije osim u Timočkoj Krajini gde će biti nešto hladnije. Krajem dana sa juga stižu nove padavine.
Ponedeljak: Na jugu kiša, u centralnim predelima susnežica i sneg

GFS-ovo viđenej situacije po pitanju snežnog pokrivača

Subota ujutru

Utorak ujutru

Van mreže ciklon

« Odgovor #75 poslato: 02. Mart 2010. u 10:38 »
Cak ni taj vlazni martovski sneg ne moze da dodje do nas na severu,tacno mi dodje da se preselim malo juznije.

Van mreže Dejo

• Moderator
    • Sumeteo
« Odgovor #76 poslato: 02. Mart 2010. u 11:10 »
Ili možda može? I tako do četvrtka se igramo "voli me - ne voli me". Velika razlika već u 120-om satu, ne dolazi nova ciklona sa severa Afrike...

Van mreže dusan

• **
  • Starost: 48
« Odgovor #77 poslato: 02. Mart 2010. u 11:13 »
po 06z bice ovde svasta.Samo sto neko rece da reke ostanu u koritima a za zimske radosti radije cu cekati sledecu zimu nego da ljudi beze iz kuca,a nazalost scenario je prilicno los bar za centralnu i juznu Srbiju.Mi na severu mozemo da strahujemo od tkz. belih voda koje Tamisom  dolaze sa Karpata ili Dunavom i Tisom iz zapadne i centralne evrope.Ali o tome tek krajem marta i u aprilu mesecu.

Van mreže ciklon

« Odgovor #78 poslato: 02. Mart 2010. u 11:18 »
Novi izlaz vidi sever kao najtopliji deo zemlje,dok bi u petak i posebno subotu bio debeli minus juzno od NS kod nas bi bilo par stepeni u plusu.Onda nam ni ne trebaju padavine,ali bice tu jos izmena ali je sigurno da sever nece proci bas najbolje.

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #79 poslato: 02. Mart 2010. u 11:58 »
Nisam detaljno pratio prethodne izlaze GFS-a, ali s' obzirom da je sve ušlo u 72h, malo sam detaljnije pogledao 06Z i mogu reći da se crta prilično obilan snijeg za Beograd:

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 80.5mm
prosek (Vračar) - 49.6mm