Ledena kisa,mislim da za nju nema sanse!
Naravno da nema sanse za ledenu kisu
jer ce temp. na 2m biti u pozitivi, a po visini u minusu. Da je obrnuto, bila bi ledena kisa. . .
laky dobro si ti primeti neke stvari što se tiče ciklona u Sredozemlju ali ipak da to pojasnimo.
Pojačanom istočnom ili jugoistočnom vetru nisu uzrok cikloni u Sredozemlju već polje povišenog vazdušnog pritiska iznad istočne Evrope. Vetar duva uvek iz pravca polja povišenog vazdušnog pritiska u pravcu polja niskog vazdušnog pritiska. Što je izraženija razlika u pritiscima to je vetar jači.
Da. Jednom rečju košava nastaje tako što se
istovremeno u Sredozemlju formira ciklon (ili je već formiran od ranije), a na istoku Evrope je stacioniran anticiklon.
RHMZ se danas strasno obrukao za prognozu.Stavili su snezne oblacice iznad cele zemlje,a snega danas nije bilo cak ni u centralnim a cak ni u juznim predelima.
Nije mi samo jasno koje oni modele prate i koji je to model za danas najavljivao sneg(a nije ga ni jedan najavljivao),a od jutarnjih sati je skoro vedro u celoj zemlji.
Kimi po visini u celoj zemlji ce temp sutra biti ispod nule ali na 2 m u centralnim predelima ce biti i do + 4,tako da nemoj ocekivati neko ozbiljnije formiranje sneznog pokrivaca pre vecernjih sati.Dok ce u Vojvodini na 2 m biti daleko nize temperature vec od pocetka dana.Za Novi Sad konkretno sutra ceo dan ispod nule i temp ce se kretati od
-3 do -1 C tokom celog dana
Takođe i weather 2 umbrella je prognozirala ledenu kišu u Mačvi i u Sremu. . .
Pitam se ko tamo radi. . .pa bolje im je da zovu mene